شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل توسط مرد

طبق قانون مدنی ایران مرد می‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق همسرش را بنماید. شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل یکی از مواردی است که در قانون بیان شده است. مرد برای درخواست طلاق از دادگاه احتیاجی به ارائه دلیل ندارد و می‌تواند زن را بدون دلیل طلاق دهد. امانکته مهم آن است که […]

طبق قانون مدنی ایران مرد می‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق همسرش را بنماید.

طلاق زن

شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل یکی از مواردی است که در قانون بیان شده است. مرد برای درخواست طلاق از دادگاه احتیاجی به ارائه دلیل ندارد و می‌تواند زن را بدون دلیل طلاق دهد.
امانکته مهم آن است که مرد باید هنگام درخواست طلاق و زمان رسیدگی به آن تمامی حقوق مالی زن را به وی پرداخته باشد.

طلاق دادن زن بدون دلیل
طبق قانون همان‌طور که بیان کردیم، مردان در کشور این اجازه را دارند که هر زمان بخواهند به یکی از دفاتر الکترونیک قضایی دادخواست طلاق برای جدایی از زن را بدهند. برای این کار احتیاج به هیچ دلیل و مدرکی ندارند تا ضمیمه دادخواست طلاق کنند و آن‌ها را در دادگاه نزد قاضی ثابت کنند تا بتوانند از این حقشان استفاده کرده و زن را طلاق دهند.

نکته مهم آن است که این حق برای زنان در قانون ایران در نظر گرفته نشده است. زنان برای جدایی از همسر خود باید دلایلی داشته باشند و این دلایل را در دادگاه اثبات کنند تا بتوانند از همسرشان جدا شوند.

شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل توسط مرد

پرداخت مهریه زن
یکی از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل مهریه است. مردی که می‌خواهد زنش را طلاق دهد باید تمام مهریه زن را به طور کامل پرداخته باشد درغیراین‌صورت صیغه طلاق اجرا و در دفتر اسناد رسمی ثبت نخواهد شد اما در مواردی امکان طلاق زن قبل از پرداخت کامل مهریه وجود دارد:

عدم توانایی مرد برای پرداخت مهریه. دراین‌صورت مرد می‌تواند دادخواست اعسار بدهد و در صورتی که عدم توانایی مالی مرد برای دادگاه ثابت شد و دادگاه درخواست اعسار او را پذیرفت، در این شرایط می‌تواند اقدام به پرداخت اقساطی مهریه زن کند. در این صورت اقساط بعد از ثبت طلاق پرداخت خواهد شد و اگر پرداخت نشود زن می‌تواند به اجراییات دادگستری مراجعه کند.
یکی دیگر از مواردی که مرد می‌تواند بدون پرداخت حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله طلاق را به ثبت برساند رضایت زن است.

پرداخت نفقه زن
یکی دیگر از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل پرداخت نفقه است. مقدار نفقه را دادگاه بر اساس شئونات و سطح زندگی اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می‌کند و مرد بایستی بپردازد. زن بعد از طلاق توسط مرد باید به مدت سه طهر، “سه بار عادت ماهانه شده و پاک شود” عده طلاق نگه دارد.طلاق از طرف مرد طلاق رجعی است، بنابراین پرداخت نفقه زن در این دوران بر عهده مرد است.

 

پرداخت اجرت‌المثل ایام زوجیت
پرداخت اجرت‌المثل ایام زوجیت یکی از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل است. البته این مورد در صورتی است که زن تقاضای اجرت‌المثل کند و شرایط گرفتن اجرت‌المثل هم داشته باشد. که این شرایط عبارت است از:

ثابت شود زن به دستور شوهر کارهایی انجام داده که شرعا به عهده‌اش نبوده است.
زن قصد رایگان انجام دادن کارهای خانه را نداشته باشد.
زن کارهایی انجام داده باشد که عرفا دارای مزد باشد.



پرداخت نصف دارایی شوهر
پرداخت نصف دارایی شوهر به زن یا تقسیم اموال شوهر باز هم یکی‌دیگر از شرایط طلاق دادن زن بدون دلیل از سوی مرد است. این شرط یکی از شروطی است که ضمن عقد ازدواج اگر مرد امضا کرده باشد یا درخواست طلاق از طرف زن همراه با دلایل محکم برای دادگاه باشد، باید به زن پرداخت شود.

ضمن بیان این شرایط به این نتیجه می‌رسیم که تا مرد حقوق مالی متعلق به زن را مثل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل، نحله و شرط تنصیف دارایی به او پرداخت نکند صیغه طلاق جاری نخواهد شد مگر اینکه مرد دادخواست اعسار بدهد و دادگاه آن را بپذیرد یا زن رضایت به خواندن و ثبت صیغه طلاق بدهد.

اما اگر مرد حقوق مالی را به زن پرداخت کند دیگر مانعی برای طلاق دادن زن نیست. حتی اگر زن به طلاق اعتراض کند و رضایت به طلاق نداشته باشد این اعتراض و عدم رضایت اثری در اجرای صیغه طلاق و دادن گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه به مرد نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

فال حافظ امروز ۱۳ آذر با تفسیر دقیق و زیبا

مطالب مرتبط

با این۷ قانون طلایی از طلاق فرار کنیم

خبرهای یواشکی عبدی از ثبت ناخوش احوال

درخواست جدایی از شوهر طمع‌کار که دنبال اموال پدر زنش است

نظرات

  • ...قنواتی

    تاریخ : ۱۰ - آذر - ۱۴۰۱

    بیش دوازده سال است زنم اجا همبستری وجداگانه می خوابد ایا عبادات او قبوله تمام زندگیم را خنها کل دارایی چند ملیردی بلای ۱۵ از جمله زن اولم وبچهایم را از دست داده ام وحالا هیچ اجازه ای ندارم وگفته اند بیرون برم در این سن زن گرفتم که در پیری تنها نباشم ولی بچه هایم را برعلیهم تحریک کرده چه باید بکنم