یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی شمالی کوفته انار است که از ترکیب گوشت، سبزی معطر، آب انار و گردو تهیه میشود. این غذای خوشمزه و زیبا برای شب یلدا بسیار مناسب است.
کوفته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که برای تهیه آن از گوشت قرمز و سبزیهای معطر استفاده میکنند. در میان انواع کوفتههای ایرانی کوفته تبریزی شهرت جهانی دارد که بهترین نوع کوفته است. کوفته انار یکی از انواع کوفتههاست که بیشتر در شمال کشور طبخ میشود و به خاطر داشتن گردو و آب انار در ترکیباتش بسیار پر خاصیت و مغذی است.
توصیه میکنیم که این کوفته خوشمزه را حتما در شبهای سرد زمستان و بهخصوص برای شب یلدا تهیه کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوفته انار خوشمزه و سنتی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کوفته انار
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
برنج پخته (آبکش شده): ۱ لیوان
آب انار: نصف لیوان
رب انار ملس: نصف لیوان
گردو خرد شده: یک فنجان
تخم مرغ: ۱ عدد
مخلوط نعناع و جعفری خشک: ۱ فنجان
ترخون خشک: کمتر از نصف فنجان
زعفران آب کرده: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
برنج پخته (آبکش شده): ۱ لیوان
آب انار: نصف لیوان
رب انار ملس: نصف لیوان
گردو خرد شده: یک فنجان
تخم مرغ: ۱ عدد
مخلوط نعناع و جعفری خشک: ۱ فنجان
ترخون خشک: کمتر از نصف فنجان
زعفران آب کرده: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به گوشت
معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود، بیشتر از مضرات آن گفته میشود؛ اما همانطور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است.
این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همانطور که ملاحظه میکنید گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود و مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند استفاده میکنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب میشود؛ بنابراین باید اندازه کوفتهها را بزرگتر کنید. توصیه میکنیم برای تهیه کوفته انار از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید و حتما آن را دوبار از چرخ گوشت رد کنید.
نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه کوفته انار سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
نکات مربوط به سبزی خشک
سعی کنید سبزی خشک را از عطاریهای معتبر و یا افرادی که به صورت خانگی و تمیز این سبزیجات را آماده میکنند، تهیه کنید. سبزی خشک اگر بیش از حد مانده یا خاک گرفته باشد، عطر و بوی اصلیاش را از دست میدهد و اگر آن را داخل غذا بریزید، طعم و بو نخواهد داشت. به جای سبزی خشک میتوانید از سبزی تازه هم برای تهیه این غذا استفاده کنید که در این صورت باید صبر کنید سبزی بعد از شستشو کاملا خشک شود و بعد آن را خرد کنید.
طرز تهیه کوفته انار
ابتدا پیازها را پوست و سپس به صورت خیلی ریز خرد کنید. پیازهای خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید. یک کاسه گود بردارید و گوشت چرخکرده، برنج پخته، نیمی از پیاز داغی را که آماده کردهاید، همراه با نعناع، جعفری و ترخون خشک، گردوی خرد شده، آرد نخودچی، تخم مرغ و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی زعفران با هم مخلوط کنید. همه این مواد را با هم ورز بدهید تا حالت چسبنده پیدا کند. سپس کمی دستتان را با آب نمدار کنید و از مواد به اندازه یک گردو بردارید و توی دستتان گرد کنید و حالت بدهید. کوفتههای آماده را داخل یک سینی بچینید و سینی را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.
حالا باقی مانده پیاز داغ را داخل یک ماهی تابه گود بریزید و همراه با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت بدهید. سپس آب انار و رب نار را اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بعد ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا سس به جوش بیاید. سپس کوفتهها را به آرامی داخل سس بچینید و شعله اجاق گاز را کم کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله نباید درب ماهی تابه را بگذارید. بعد از حدود نیم ساعت درب را به صورت نیم لا روی ماهی تابه بگذارید تا بخار اضافی در حین پخت خارج شود.
بعد از گذشت ۱ ساعت که کوفته کاملا پخت و سس لعاب انداخت، کوفته انار خوشمزه شما آماده است. کوفتهها را داخل ظرف سرو بکشید و سس را روی آنها بریزید. برای تزیین میتوانید از دانههای انار استفاده کنید. این غذای خوشمزه را میتوانید هم با نان تازه و هم با کته زعفرانی میل کنید. نوش جان
نکته
این غذا به دلیل داشتن آب انار و رب انار کمی ترش است. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که غذای ترش را دوست ندارند، میتوانید در انتهای مراحل پخت یک تا دو قاشق شکر به سس اضافه کنید.
بهتر است برای تهیه کوفته از برنج نیم دانه استفاده کنید.
بهتر است برای تهیه کوفته از برنج نیم دانه استفاده کنید.
نظرات