عکس‌های جشن تولد ۹۴ سالگی استاد عبدالعلی دستغیب در شیراز

عبدالعلی دستغیب (متولد ۱۶ آبان ۱۳۱۰)، ناقدِ ادبی، نویسنده و مترجم ایرانی، کارشناس ارشد فلسفه، با سابقهٔ تدریس در مدارس عالی و دانشسراها است. وی بیش از ۵۰ عنوان کتاب ترجمه یا تألیفی در زمینه‌های نقد ادبی و فلسفی، شعر نو و ادبیات فارسی، ترجمه‌های متعددی از فلاسفهٔ غربی؛ هگل، نیچه، راسل و دیگران را، در کارنامهٔ خود دارد.

Abdolali

همزمان با ۱۶ آبان سالروز تولد استاد سید عبد العلی دستغیب شیرازی چهره ماندگار نقد ادبی و دارنده نشان ملی و درجه یک فرهنگ،آیین جشن تولدی برای او که به آقای منتقد معروف است در مجتمع تجاری و اداری مشیر شیراز برگزار شد.
به گزارش اول فارس در مراسم تولد استاد دستغیب که به همت گروه فرهنگی اقلیم عشق و مشایعت و همراهی بانو مارال قادری و سید محمد مهدی فرخانی از اعضای کارگروه فرهنگی و تبلیعات مجتمع مشیر و با حضور جمعی از بزرگان علم و ادب و فرهنگ و هنر فارس و شیراز ، فعالان فرهنگی؛شاعران،نویسندگان،هنرمند ان و اهالی موسیقی؛ اصحاب خبر و رسانه و دوستداران پروفسور عبد العلی دستغیب برگزار شد از مقام علمی و تلاشهای فرهنگی وی که همینک ۹۴ ساله شده است تقدیر بعمل آمد.

این مراسم با قرائت قران و سرود رسمی جمهوری اسلامی ایران آغاز و سپس سید محی الدین حسینی ارسنجانی مجری و سخنران مراسم در اوصاف و سجایای علمی ، خدمات فرهنگی و تالیفات چهره ماندگار نقد ادبی ایران به سخن پرداخت.

جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 3

حسینی ارسنجانی در این مراسم اظهار داشت: سید عبد العلی دستغیب چهره مانا و ماندگار عرصه خدمتگزاری به فرهنگ و پاسبان شجاع و راستین زبان و ادب پارسی و مروج اندیشه های ناب و سترگ شاعران و فیلسوفان بزرگ ایرانی و خارجی است.

وی سید عبد العلی دستغیب را بزرگترین چهره نقد ادبی معاصر در ایران، مترجمی قابل و و مهمترین فیلسوف ادبی معاصر و در قید حیات در سراسر ایران نام برد و افزود:تالیف افزون بر هفتاد عنوان کتاب و ترجمه و نقد و بررسی در طی هفتاد سال همکاری مستمر با رسانه ها و درج مقالات تخصصی درخصوص چهره های نامدار ادبیات جهان و بررسی آثارآنان در کنار تربیت و آموزش هزاران نفر از فرزندان میهن و دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر ازوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موفقیت چندین ساله در برنده شدن کتابهای وی بعنوان کتاب سال ایران از جمله توفیقات و افتخارات عالیجناب سید عبد العلی دستغیب شیرازی است.

photo ۲۰۲۴ ۱۱ ۰۷ ۱۳ ۲۴ ۳۹ 4

قلم دستغیب در خدمت و در انحصار جریان خاصی نبوده و نیست

حسینی ارسنجانی همچنین گفت: دستغیب در دوران عمر پربار خود وامدار هیچ جریان یا گروه سیاسی نشد و قلم او پیوسته برای مردم و در اختیار کشور و میهن عزیزش ایران در حرکت و نگارش بود بنابر این نمیتوان دستغیب را چهره علمی و ادبی و فرهنگی جریانی خاص معرفی کرد.
فعال فرهنگ و رسانه و برپا کننده و برنامه ریز رویدادهای فرهنگی و ادبی شیراز همچنین بیان داشت: استاد سید عبد العلی دستغیب شیرازی متولد ۱۶ آبان ماه ۱۳۱۰ در شیراز است و در سال ۱۳۷۴ به دلیل تعدد و تنوع خدمات فرهنگی خود به عرصه فرهنگ نشان درجه یک فرهنگ را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمود و در سال ۱۳۸۲ طی مراسمی در صدا و سیما بعنوان چهره ماندگار نقد ادبی ایران معرفی و لوح تقدیر و هدایای ویژه این مراسم را دریافت کرد.او از سال ۱۳۲۶ تا کنون در دهها عنوان نشریات روزانه، هفتگی و ماهنامه و فصلنامه و سالنامه های بسیار قلم زده و مقالات،نوشتارها و دیدگاه ها یش منتشر و افزون بر هفتاد عنوان کتاب تالیفی و ترجمه در زمینه شعر و ادبیات ایران و جهان دارد.

Ettelaat13520331.pdf

مقاله‌ای از دستغیب در روزنامهٔ اطلاعاتِ ۳۱ خردادِ ۱۳۵۲. دستغیب بعدها این مقاله را بازنوشت و در کتابِ گرایشهای متضاد در ادبیات معاصر ایران (۱۳۷۱) منتشر کرد.
خیر مقدم بانو مژگان وفایی مدیر گروه فرهنگی اقلیم عشق و اجرای برنامه خوش آمد گویی نونهالان حافظ خوان گروه اقلیم عشق و اجرای هنرمندانه اعضای گروه موسیقی و دف نوازان اقلیم عشق به سرپرستی و مدیریت جناب استاد”کی کورش زیمران مطلق شیرازی”،سنتور نوازی جناب سیمی از و همخوانی بانوان عضو گروه موسیقی اقلیم عشق از دیگر برنامه های این رویداد ادبی بود.
در ادامه بانو دکتر اشرف السادات کمانی شاعر نامدار معاصر و مدیر انجمن شعر بانوی غزل شیراز که زحمت تهیه کیک تولد این مراسم را متقبل شده بودند به معرفی برخی از کتابهای استادسیدعبد العلی دستغیب پرداخت ودرباره مقام علمی وپژوهشی وی در حوزه شعر و ادب پارسی و نقد ادبی مطالبی را بیان داشت.

سخنرانی صمد مهمان دوست شاعر و نویسنده و از دوستان و یاران استاد دستغیب و هنرمندی نونهالان شیرازی در خوانش اشعار زیبای شاعران و دکلمه های زیبا از جمله توسط ماهورا محکم فرد، ثمین نیک بین،محیاقنبری و… بخش دیگری ازاین برنامه شادوماندگار بود.

جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 1

در انتهای این برنامه استاد دستغیب درسخنانی ضمن تشکر از بانیان جشن برپایی تولد۹۴سالگی اش اظهارداشت: خدای بزرگ را شاکر و سپاسگزارم که در دوران خدمت معلمی و نوشتن کتابها و ترجمه های آثار و نقد ادبی ام هیچگاه از مسیر انصاف و عدالت خارج نشدم و توانستم در زمینه معرفی بزرگان ادبی کشورم که در همه دورانها و در کل جهان بی نظیر و ممتازند قدمی برداشته باشم.

دستغیب ضمن توصیه به تهیه و مطالعه کتابهای تالیفی و ترجمه رمانهای معروف نویسندگان مشهور جهان که توسط وی انجام گرفته گفت: عمرم به بطالت نگذشت و هموارا مشغول به نوشتن و خواندن بودم.از کودکی ام تا به یاد دارم نشده که روز یا شبی کتاب نخوانم و مطالعه نکرده باشم.در کتاب هفت شهر شعر به معرفی هفت شاعر مهم و قدیمی و هفت شاعر نامدار معاصر پرداخته ام که به نظرم این کتابم کتاب بدی نیست و مطالعه آن را به شاعران و فرهنگوران سفارش میکنم.این نویسنده و مترجم آثار و متون مهم ادبی ایران و جهان در پایان از گروه فرهنگی اقلیم عشق و دیگرگروههای ادبی و فرهنگی شیراز و نقش آفرین در مراسم تولد وی و از مجری مراسم، سخنرانان و مدیریت و عوامل مجتمع تجاری و اداری مشیر شیراز تقدیر و تشکر نمود.

لازم به یاد آوریست:ترجمه آثار و اندیشه های فلاسفه بزرگی همچون مارکس و کانت،نیچه، هیدگر و هگل، شکسپیر، نقد اشعار و آثار بزرگانی همچون حافظ و سعدی، مولوی و شمس،جامی ناصرخسرو، عطار،خیام، فردوسی،نقد رمان،تحلیل شعر نو،رویارویی خورشید و ماه، شامگاه بتها، به سوی داستان نویسی و…از جمله آثار وتالیفات سید عبد العلی دستغیب است که برخی از آنها پر فروش و بارها به چاپ مجدد رسیده اند.

عبدالعلی دستغیب (متولد ۱۶ آبان ۱۳۱۰)، ناقدِ ادبی، نویسنده و مترجم ایرانی، کارشناس ارشد فلسفه، با سابقهٔ تدریس در مدارس عالی و دانشسراها است. وی بیش از ۵۰ عنوان کتاب ترجمه یا تألیفی در زمینه‌های نقد ادبی و فلسفی، شعر نو و ادبیات فارسی، ترجمه‌های متعددی از فلاسفهٔ غربی؛ هگل، نیچه، راسل و دیگران را، در کارنامهٔ خود دارد.

وی پس از سال‌ها سکونت در تهران به شیراز بازگشته و هم‌اکنون ساکن زادگاه خویش است.

زندگی
عبدالعلی دست‌غیب در ۱۶ آبان ۱۳۱۰ خورشیدی در شیراز به دنیا آمد. پدرش جواد، کارمند وزارت معارف (فرهنگ و آموزش و پرورش بعدی) در شهرستان‌های فیروزآباد و جهرم بود. عبدالعلی دست‌غیب تحصیلات ابتدایی و دوره اول متوسطه را در فیروزآباد و جهرم انجام داد. سپس وارد دانشسرای مقدماتی شیراز شد و پس از فراغت از تحصیل، به تدریس در دبستان‌های کازرون و نورآباد ممسنی پرداخت. وی پس از ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ به دلیل فعالیت سیاسی بازداشت شد و یک‌سال را در زندان شیراز گذراند. دست‌غیب پس از آزادی از زندان، به علت ممنوعیت از مشاغل دولتی، به کار در دفتر اسناد رسمی و روزنامه‌های محلی شیراز پرداخت و مدت سه سال نیز کارمند غیررسمی اداره بهداشت بود.
دست‌غیب در سال ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل به تهران رفت و وارد دانشسرای عالی شد. پس از گذراندن دورهٔ سه سالهٔ دانشسرای عالی در رشتهٔ فلسفه و علوم تربیتی، فوق لیسانس همین رشته را ادامه داد، اما به دلیل موانعی درس را رها کرد. از آن پس تا سال ۱۳۵۹ به تدریس ادبیات، نقد ادبی و جامعه‌شناسی هنر در دبیرستان‌ها، مدارس عالی و دانشسراهای مقدماتی در شیراز و تهران پرداخت. وی در سال ۱۳۵۹ به درخواست خود بازنشسته شد و از آن پس توانست وقت بیشتری را به مطالعه و نگارش اختصاص دهد.

عبدالعلی دست‌غیب از سال ۱۳۲۶ در روزنامه‌های شیراز همچون پارس و بهار ایران، و سپس در مجله‌ها و روزنامه‌های تهران همچون اطلاعات، کیهان، سخن، فردوسی، نگین، روشنفکر، امید ایران، پیام نوین، راهنمای کتاب، آینده، آدینه، کلک، کیهان فرهنگی، نیستان و ادبیات داستانی، مقاله‌ها و مطالب متعددی در زمینه‌های تاریخ، فلسفه، جامعه‌شناسی و هنر نوشته‌است.

از دست‌غیب نزدیک به پنجاه کتاب منتشر شده‌است. دست‌غیب در سال ۱۳۷۴ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان منتقد نمونه برگزیده شد و لوح سپاس خدمات فرهنگی دریافت کرد. همچنین، در سال ۱۳۸۲ طی مراسمی در صدا و سیما، دست‌غیب به عنوان چهره ماندگار در رشته نقد ادبی شناخته شد و موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه گردید. در مراسم نکوداشتی که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان فارس برگزار شد، سومین نشان مفاخر این استان در دی ماه ۱۳۹۵ در مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وی اهدا شد.

جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 2  جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 4 جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 5 جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 6 جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 7 جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 8 جشن تولد ۹۴ سالگی استاد سیدعبدالعلی دستغیب فیلسوف ادبی معاصر در شیراز 9

مطالب مرتبط

عامل قتل در جشن تولد مختلط اعدام می شود/ قصد آزار یک دختر جوان را داشت+جزئیات

۳ تفاوت بین عکس های جشن تولد را در ۱۸ ثانیه پیدا کنید!

عکس زنان حرمسرا در جشن تولد پسر مظفرالدین‌شاه که نماینده مجلس شد

نظرات