خرمای خوشمزه زاهدی فراشبند وارد بازار شد

برداشت قصب از ۴۲۰۰ هکتار نخلستان‌های فراشبند آغاز شد.

 خرمای خوشمزه زاهدی فراشبند وارد بازار شد

به گزارش اول فارس ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از برداشت خرمای زاهدی (قصب) از چهار هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان‌ های فراشبند خبر داد و گفت: امسال بیش از ۳۵ هزار تن خرمای زاهدی تولید و روانه بازار مصرف می شود.

به گزارش اول فارس به نقل  از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند، سید حسن موسوی افزود: برداشت این محصول از نیمه دوم شهریور آغاز شده است و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.

 خرمای خوشمزه زاهدی فراشبند وارد بازار شد

به گفته وی؛ در نخلستان‌ های این شهرستان ۳۱ رقم خرمای مرغوب از مانند کبکاب، شاهانی، لشت، بریمی، خاصویی، خوش خوراک و شهابی شناسایی شده که بیشتر غالب آنها رقم زاهدی است.

موسوی خاطر نشان کرد: خرمای تولیدی این شهرستان به بازارهای داخلی استان فارس، تهران، اصفهان و کشور‌های حوزه خلیج صادر می شود.

خرمای زاهدی یکی از انواع خرما در ایران است. این خرما در مناطقی از کشور به نام قصب شناخته می‌شود.

 

شکل این میوه، بیضی کشیده و انتهای آن کاملاً باریک و نوک تیز است. میوه در مرحله خارَک زردرنگ، در مرحله رطب قهوه‌ای روشن و در مرحله خرما قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ می‌شود. از انواع بسیار مرغوب است و برای نگهداری در انبار و حمل‌ونقل آسان مطلوب است و از ارقام صادراتی بشمار می‌رود. این خرما جزء خرماهای خشک طبقه‌بندی می‌شود و نوعی دیررس بوده و مقدار ریزش آن زیاد می‌باشد.

مرغوب‌ترین نوع خرمای زاهدی دارای رنگ قهوه ای روشن یا قهوه ای شکلاتی می‌باشد.

 خرمای خوشمزه زاهدی فراشبند وارد بازار شد

برداشت آن از اواخر شهریور ماه شروع می‌شود و ممکن است تا اوایل پاییز ادامه داشته باشد کیفیت آن به میزان اندازه گوشت، محل برداشت و شرایط برداشت بستگی دارد و نوع مرغوب آن قهوه ای شکلاتی است. نگهداری این محصول نیاز به یخچال ندارد و می‌تواند حداقل تا یکسال ذخیره شود.

قند موجود در این نوع خرما از نوع فروکتوز می‌باشد که نه تنها باعث قند خون نمی‌گردد، بلکه برای افراد دیابتی و افراد دارای رژیم کاهش وزن هم مؤثر می‌باشد.

خرمای زاهدی دارای رطوبت پایین می‌باشد و از ماندگاری بالا (تا ۳ سال) برخوردار است.

مطالب مرتبط

ببینید|وضعیت وخیم آتشکده نامدار به تل جنگی شهرستان فراشبند پارس

ورود ۶۰۰ تن عسل کنار تولیدی زنبورداران فراشبند به بازار

کشت کنجد در ۲ هزار هکتار از مزارع شهرستان فراشبند

نظرات