TV اول فارس | تصاویر و فیلم حیرت انگیز بزرگترین درخت دنیا

TV اول فارس | گردشگری و توریسم : در هر کشوری حداقل یک جاذبه وجود دارد که حرف و حدیث های زیادی پیرامونش گفته شود  و در جاهای دیگر به عنوان یک بلوف و دروغی اغراق آمیز یاد شود. این مکان در برزیل به درخت کاشویی (بادام هندی) تعلق دارد که در ایالت ریو دِ […]

TV اول فارس | گردشگری و توریسم : در هر کشوری حداقل یک جاذبه وجود دارد که حرف و حدیث های زیادی پیرامونش گفته شود  و در جاهای دیگر به عنوان یک بلوف و دروغی اغراق آمیز یاد شود. این مکان در برزیل به درخت کاشویی (بادام هندی) تعلق دارد که در ایالت ریو دِ گرانده شمالی واقع شده است. این درخت که Cashew of Pirangi (کاشوی پیرنجی) یا «بزرگ ترین درخت کاشو جهان» نام دارد در سال ۱۹۹۴ به عنوان بزرگ ترین درخت کاشو جهان در گینس به ثبت رسید.

اما این درخت ۱۴۰ ساله تفاوت اساسی با سایر درختان عظیم الجثه و حتی سکویا، بزرگ ترین درخت جهان دارد و آن عرض پهناورش است که از دور و نمای بالا بیشتر شبیه به یک پارک جنگلی است تا یک درخت تنها! در ادامه با لست سکند همراه باشید تا حقایقی جالب از این درخت اعجاب‌آور کشف کنید.

بزرگ ترین درخت جهان

جنگل برزیل

چطور یک درخت بادام هندی تا این اندازه بزرگ می‌شود؟

قطعا بزرگ‌ترین سوالی که ذهن آدم را به خود مشغول می‌کند سایز این درخت است. این کاشوی برزیلی حدود ۸۳۶۱ متر مربع بزرگی دارد و محیطی را اشغال کرده است که جای آن می‌توان ۷۰ درخت بادام هندی معمولی را پرورش داد. اما چطور ممکن است که یک درخت چند ده برابر از سایز عادی خود بزرگ شود؟

پاسخ این سوال به ژنتیک منحصر به فرد این گیاه باز می‌گردد. در این درخت، دو مورد ژنتیکی غیرمعمول دیده می‌شود که در دیگر درخت‌های بادام هندی وجود ندارد.

– نخست اینکه درخت Maior Cajueiro به صورت افقی رشد می‌کند و این ویژگی سبب می‌شود که نیروی جاذبه شاخه‌هایش را به خاک نزدیک کند. پس از برخورد ساقه به خاک، این درخت کاشو در زمین ریشه می‌کند و شاخه های دیگری از آن می‌روید. این اولین ناهنجاری ژنتیکی این درخت است که موجب شده همانند یک زمین فوتبال بزرگ شود.

– دومین دلیل که از  ناهنجاری نخست نیز نشأت می‌گیرد این است که، انتظار می‌رود با ریشه کردن شاخه ها در زمین، درخت مذکور به رشد افقی خود ادامه دهد، اما پس از ریشه کردن در خاک یک درخت دیگر با شرایط معمول رشد می‌کند و دوباره با همان ناهنجاری ژنتیکی نخست (رشد به صورت افقی) بزرگ می‌شود و این چرخه را ادامه می‌دهد.

Cashew single Tree.jpg

حقایقی جالب از  بزرگ ترین درخت کاشوی جهان

  1. گفته می‌شود که این درخت خارق العاده در سال ۱۸۸۸ توسط ماهی‌گیری به نام لوئیز ایناسیو دِ اُلیویرا کاشته شد و پس از مرگش در زیر همان درخت، به خاک سپرده شد. البته با توجه به طبیعت عجیب این درخت، برخی باور دارند که این درخت هزاران سال قدمت دارد.
  2. یکی از حقایقی که کمتر از پارک Maior Cajueiro do Mundo گفته می‌شود این است که در حقیقت این پارک متشکل از دو درخت کاشو است! درخت نخست همان درخت عجیبی است که هزاران متر بزرگی دارد و بخش عظیمی از پارک را اشغال کرده است، درخت دوم، کاشویی‌ست که چند سال بعد از کاشت درخت سحر آمیز نخست، توسط همان ماهی‌گیر کاشته شده اما هیچ ویژگی متمایزی پیدا نمی‌کند و درست مانند یک درخت بادام هندی معمولی می‌شود.
  3. ساقه این درخت کاشو دارای ۵ شاخه اصلی است که ۴ تا آن متاثر از این ناهنجاری ژنتیکی به سمت افقی رشد کرده و پس از لمس خاک در آن ریشه می‌کند و به رشد خود ادامه می‌دهد. اما یکی دیگر از شاخه‌ها، تنها به صورت افقی رشد کرده و پس از لمس خاک ریشه نمی‌دهد و همانند درخت بادام هندی معمول رشدش موقف می‌شود (هرچند افقی رشد کردن آن نیز نامعمول است).
  4. بزرگ ترین درخت بادام هندی جهان طبیعتا بیشترین بادام هندی را هم تولید می‌کند. به طور میانگین این درخت در سال ۶۰.۰۰۰ میوه می‌دهد که قابل مقایسه با رقم تولید شده در دیگر درخت های کاشو نیست.

پارک Maior Cajueiro do Mundo

پارک Maior Cajueiro do Mundo

درخت کاشو

بزرگ ترین درخت کاشو در خطر خشک شدن …

در آخر بد نیست بدانید حیات و رشد این درخت در معرض خطر است. به گفته مسئولین پارک Maior Cajueiro do Mundo حجم بالای بازدید کنندگان در طول سال سبب شده ریشه و شاخه های این درخت عظیم الجثه در معرض خشک شدن قرار بگیرد. در واقع همانطور که اشاره شد. بخش اصلی این پارک تنها متشکل از یک درخت است و این امر کار نگهداری ومراقبت از این مکان را سخت تر می‌‎کند. چرا که در صورت خشک شدن این درخت، دیگر جاذبه‌ای به نام Cashew of Pirangi در برزیل وجود نخواهد داشت.

مطالب مرتبط

ببینید|فیلم لحظه شلیک به امام جمعه کازرون

ورود سازمان بازرسی به قطع ۴۲۰۰ درخت جنگلی حین راهسازی در ابوالحیات- دشت ارژن

۴ حقیقت دربارۀ «رنج» انسانها در آموزه‌های «بودا»

نظرات