ایران

آمادگی برای روزهای سخت در قطب پزشکی جنوب / نسخه ویژه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه

شیراز میزبان قطب ۵ کشور شد تا در سمیناری راهبردی، آخرین متدهای مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه را بررسی کند؛ در این رویداد، دکتر سید بصیر هاشمی با تأکید بر نقش حیاتی «انسجام مدیریتی»، از تجربیات ارزشمند فارس در مواجهه با بحران‌های بزرگ و ضرورت آمادگی برای شرایط اضطراری پرده برداشت.

به گزارش اول فارس به نقل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ، دکتر سید بصیر هاشمی رئیس این در سمینار آموزشی «مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه» که به میزبانی شیراز برگزار شد، با اشاره به اهمیت راهبردی مدیریت حوادث گفت: شیراز به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور و با توجه به حجم بالای مراجعه بیماران از استان‌های مختلف به مراکز درمانی فارس، از تجربه ارزشمند و قابل اتکایی در مدیریت بحران‌ها برخوردار است.

وی افزود: آشنایی مدیران و کادر درمان با رویکردهای علمی، ساختارمند و مبتنی بر برنامه‌ریزی منسجم در مواجهه با حوادث با ترافیک بالای مصدومان، موجب کاهش چالش‌ها، افزایش سرعت تصمیم‌گیری و ارتقای کارایی مراکز درمانی در شرایط بحرانی می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر اینکه مدیریت حوادث صرف یک موضوع عملیاتی نیست، تصریح کرد: مدیریت مصدومین انبوه یک مسئله راهبردی در نظام سلامت است که نیازمند آمادگی مستمر، آموزش هدفمند، تمرین‌های میدانی، هماهنگی تیمی و تعامل مؤثر میان بخش‌های مختلف درمانی و پشتیبانی است.

دکتر هاشمی همچنین بر نقش آموزش‌های تخصصی و برگزاری کنگره‌ها و دوره‌های آموزشی در افزایش آمادگی بیمارستان‌ها تأکید کرد و گفت: برگزاری این کنگره‌ها فرصت مناسبی برای انتقال تجربه، هم‌افزایی علمی و ارتقای توان پاسخگویی مراکز درمانی در شرایط بحرانی فراهم می‌کند.

این سمینارآموزشی در محور های آموزش‌های تئوری تخصصی، مانورهای عملی مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه، تمرینات گروهی، جلسات دورمیزی، پرسش و پاسخ و بررسی دستورالعمل‌های اورژانس و MCMC، بیستم و بیست و یکم بهمن ۱۴۰۴در هتل پارس شیراز و با حضور شرکت‌کنندگان قطب ۵ کشور برگزار می‌شود.

مشاور عالی رئیس دانشگاه در سمینار آموزشی مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه در بیمارستان تاکید کرد:راهبردهای نظام سلامت در حوزه مدیریت بحران باید به‌صورت هدفمند و برنامه‌محور اجرا شود


مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تأکید بر اهمیت آمادگی نظام سلامت در مواجهه با بحران‌ها، گفت: راهبردهای مدیریت بحران تنها زمانی مؤثر خواهند بود که با رویکرد هدفمند و برنامه‌محور اجرا شوند.

بر اساس این گزارش، دکتر «کوروش عزیزی» در سمینار آموزشی «مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه در بیمارستان» که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، اظهار کرد: ایران و به‌ویژه منطقه خاورمیانه، به دلیل شرایط اقلیمی، حوادث طبیعی، مداخلات انسانی و تغییرات اقلیمی شتاب‌گرفته در دهه‌های اخیر، همواره در معرض بحران‌های متنوع قرار دارد و این موضوع، آمادگی مستمر سیستم سلامت را به یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است.

وی افزود: آمادگی ساختاری، مدیریتی و نیروی انسانی در نظام سلامت می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت صحیح بحران‌ها داشته باشد و تریاژ پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی یکی از ارکان اصلی در حفظ جان بیماران و مدیریت انبوه مصدومان در شرایط بحرانی محسوب می‌شود.

دکتر عزیزی ضمن قدردانی از عملکرد مجموعه سلامت استان فارس در حوادث اخیر، تصریح کرد: سازماندهی مدیریتی مناسب و تلاش شبانه‌روزی کادر درمان در بحران ها، برگ زرینی در تاریخ سلامت استان فارس به ثبت رساند.

وی برگزاری این کنگره آموزشی را گامی مؤثر در ارتقای آمادگی مراکز درمانی دانست و گفت: نگاه علمی همراه با مانورهای عملی و تمرینات میدانی در این همایش علمی، می‌تواند تجربه‌ای ارزشمند برای شرکت کنندگان قطب ۵ کشور باشد.

در ادامه این نشست دکتر«محبوبه جندقی» رئیس اداره اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه این دوره، چهارمین دوره آموزشی مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه در کشور است، اظهار کرد: این دوره به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور شرکت‌کنندگان قطب ۵ کشور در حال برگزاری است.


وی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه مدیریت بحران از وظایف ذاتی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است و هدف اصلی این دوره‌ها، افزایش دانش، آگاهی و هماهنگی تیمی برای ارائه خدمات مطلوب در شرایط بحرانی است.

رئیس اداره اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت ضمن قدردانی از همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برگزاری این دوره، ابراز امیدواری کرد: خروجی این دوره، ارتقای آمادگی بیمارستان‌ها و استفاده بهینه از منابع موجود برای نجات جان بیماران در حوادث احتمالی باشد.

در این سمینار، «دکتر امین نیاکان» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دکتر «عبدالخالق کشاورزی» معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز به اهمیت مدیریت بحران مراکز درمانی از آمادگی لجستیکی تا سازماندهی مدیریتی پرداختند.

«دکتر کیهان گلشن» عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دکتر «زهرا معتمدی» رئیس مرکز پایش مراقبت‌های درمانی دانشگاه از مدرسین این کارگاه آموزشی نیز به تشریح برنامه‌ها و محور های آموزشی این دوره پرداختند.

این سمینار آموزشی در محور آموزش‌های تئوری تخصصی، مانورهای عملی مدیریت حوادث با مصدومیت انبوه، تمرینات گروهی، جلسات دورمیزی، پرسش و پاسخ و بررسی دستورالعمل‌های اورژانس وMCMC، بیستم و بیست و یکم بهمن ۱۴۰۴در هتل پارس شیراز و با حضور شرکت‌کنندگان قطب ۵ کشور برگزار می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا