این قرص ها را نباید نصف کنید

این قرص ها را نباید نصف کنید

در صورتی که پزشک تان اجازه نصف کردن قرص را داده است که می توانید آنها را نصف کنید، در غیر این صورت عوارض دارد.

به گزارش اول فارس، برخی از قرص‌ها را باید به طور کامل مصرف کرد، زیرا آنها به آرامی آزاد می‌شوند. بنابراین برای محافظت از معده و جلوگیری از اتصال دو دارو به یکدیگر باید این نوع قرص‌ها را طبق تجویز دکتر مصرف کرده و از نصف کردن آنها بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی قرص‌ها دارای روکش بیرونی سخت هستند.

بنابراین بلع آنها کمی سخت بوده و نحوه جذب آنها فرق دارد. این قرص‌ها طولانی‌تر اثر می‌کنند و بنابراین قطع کردن آنها باعث سریع اثر کردنشان شده و معادل مصرف بیش از حد خواهد شد که این خطرناک است.

معمولا قرص قابل نصف کردن، در قسمت وسط دارای یک خط جداکننده یا شیار است که بدین ترتیب تقسیم قرص مانعی ندارد. یادمان باشد قرص‌ها، کپسول‌ها و قرص‌ها با رهش طولانی‌مدت با پوشش‌های ویژه در قسمت بیرونی معمولاً نمی‌توانند شکافته یا باز شوند.

به عنوان مثال قرص‌های کلسترول و ضد افسردگی قابل نصف کردن هستند. اگر هیچ خط یا شیار روی یک قرص وجود ندارد، آن را یک پیام قوی در نظر بگیرید که قرار نیست آن را تقسیم کنید.

داروهایی که در این دسته قرار می‌گیرند عبارتند از: قرص‌ها با رهش طولانی و بریدن یک قرص مهندسی شده برای آزادسازی آهسته دارو، تأخیر مورد نظر را تضعیف می‌کند.

آیا می‌توانیم هر قرصی را نصف کنیم؟
هر قرصی را نباید نصف کرد، بعضی از فرمولاسیون‌های مخصوص داروها هرگز نباید تقسیم شوند. از داروهایی که هرگز نباید نصف شوند، قرص‌های روکش دار هستند.

برخی از آسپرین‌ها با روکش ویژه‌ای درست شده اند تا معده را تحریک نکنند و قبل از متلاشی شدن از معده عبور کنند و جذب روده‌ای داشته باشند. نصف کردن آسپرین با این پوشش، محافظ دارو را از بین برده و موجب درد معده وتحریک زخم یا افزایش رفلاکس اسید معده می‌شوند.

برخی قرص‌های ضداستروئیدی و ضدالتهابی دارای روکش باید جذب روده کوچک شوند، اما با نصف کردن در معده جذب می‌شوند. این قرص‌ها به گونه‌ای طراحی شده اند که باید آرام جذب شود و با شکستن آن، این روند طی نمی‌شود.

قرص‌های مسکنی که وسط آن خط ندارند را نباید نصف کرد، زیرا با نصف کردن دوز دارو به بدن نمی‌رسد و تاثیری نخواهد گذاشت.

بعضی قرص‌ها روی سیستم بدن دیر تاثیر می‌گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند، زیرا اثر خود را از دست می‌دهند.

بعضی داروها را اگر نصف کنید و بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می‌دهند بنابراین قرص نصف شده اثری ندارد.

قبل از مصرف قرص بروشور داخل جعبه قرص را مطالعه نمایید و توضیحات لازم را بخوانید تا بدانید این قرص باید به دو نیم تقسیم شوند یا خیر.

در هر حال همیشه قبل از تقسیم هر قرص با یک داروساز مشورت کنید.

مطالب مرتبط

۱۵ اشتباه رایج در مصرف دارو که هرگز نباید مرتکب شوید!

۵ قرص و دارویی که مصرف آنها افزایش وزن را به همراه می آورد

۹ نوشیدنی که هرگز نباید با قرص مصرف شوند

نظرات