این پزشک متخصص نابودی باغات قصرالدشت شیراز است !

ماجرای باغ‌خواری توسط برخی سودجویان در شهر شیراز تا آنجا پیش رفت که پزشکی معروف به پزشک باغات در تغییر کاربری حجم وسیعی از باغ‌های شیراز موفق عمل کرده است و عملا از مساحت ۱۲۰۰ هکتاری باغات گروه یک قصرالدشت شیراز چیزی باقی نمانده است.  خبرگزاری فارس | شیراز: اردیبهشت دل‌انگیز و رویایی شهر شیراز […]

ماجرای باغ‌خواری توسط برخی سودجویان در شهر شیراز تا آنجا پیش رفت که پزشکی معروف به پزشک باغات در تغییر کاربری حجم وسیعی از باغ‌های شیراز موفق عمل کرده است و عملا از مساحت ۱۲۰۰ هکتاری باغات گروه یک قصرالدشت شیراز چیزی باقی نمانده است.

14011002000327 Test PhotoN

 خبرگزاری فارس | شیراز: اردیبهشت دل‌انگیز و رویایی شهر شیراز یکی از وجوه شهرتش را بدون شک مدیون باغ‌های سرسبز و خوش اب و هوای قصردشت است، باغ‌هایی که علاوه بر نقش تصفیه‌کنندگی هوا و کاهش آلودگی، سرسبزی و زیبایی، اهمیت کشاورزی، نوستالژی شیرازی‌ها نیز محسوب می‌شوند، سرمایه ارزشمندی که حالا باید باید به حالش افسوس خورد.

چراکه بر اساس مستنداتی که به دست خبرگزاری فارس رسیده است، از کل مساحت حدود ۱۲۰۰ هکتاری باغات گروه یک قصرالدشت، به‌عنوان مهم‌ترین گروه باغات این محدوده، حدود ۲۸۰ هکتار ساخت و ساز جدید انجام شده، حدود ۵۸ هکتار به طور کامل تخریب شده و ۱.۵ هکتار به پارکینگ وسایل نقلیه تبدیل و ۱۳ هکتار در حال تخریب بوده و حدود  ۲۰ هکتار به اراضی بایر تبدیل شده است.

2
باغات گروه یک در سال ۷۹

3
تغییر کاربری باغات گرو یک در سال ۱۴۰۱

چنانچه در تصاویر زیر نیز قابل مشاهده است، حجم باغات از سال ۷۹ تا کنون بسیار کاهش یافته و طی ۲۰ سال عملا چیزی از باغات باقی نمانده است!

همچنین از کل مساحت حدود ۳۳۰ هکتاری باغات گروه پنج قصرالدشت، حدود۱۳۲ هکتار از باغات گروه ۵ از سال  ۱۳۷۹ هجری شمسی(۲۰۰۱) بر اساس تصاویر ماهواره ای موجود تغییر کاربری داده شده است، چنانچه در تصاویر نیز مشخص است.

4
باغات گروه ۵ در سال ۷۹

5
تغییر کاربری باغات گروه ۵ در سال ۱۴۰۱

این در حالی است که از عواید محل تغییر کاربری گروه ۵ باید در جهت حفظ و آبادانی گروه یک استفاده شود چیزی که در عمل رخ نداده است.

برخی به دنبال وارد کردن فشار به محیط زیست هستند تا ریه‌های شهر را هم تبدیل به مسکن کنند

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس چندی پیش در همایشی از کاهش شدید وسعت باغات در شیراز سخن‌ گفت و نسبت به شرایط نامساعد موجود درد دل کرد.

عطا پورشیرزاد ضمن نگرانی از روند پیش رو اظهار داشت: ۲ هزار هکتار از باغات شیراز که روزی ۳۰ هزار هکتار وسعت داشت باقی مانده است، اگر کلان شهر شیراز برخلاف سایر کلان شهرهای ایران دارای آلودگی نیست به علت فضای سبزی است که در آن وجود دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: دریچه‌های هوای شیراز در قلات و گویم قرار گرفته از این رو اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس مخالف بهره برداری از معادن سنگ در این مناطق است.

این مقام مسئول همچنین با تاکید بر این موضوع که امنیت غذایی در جامعه بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: مسکن ملی و تامین مسکن در جامعه از اولویت‌ها و مطالبات مردمی است که قابل کتمان نیست، اما برخی به دنبال وارد کردن فشار به محیط زیست هستند تا ریه‌های شهر را هم تبدیل به مسکن کنند!

او ادامه داد: پارک ملی بمو نیز ریه تنفسی شیراز است که برخی به دنبال تغییر کاربری اراضی پارک ملی بمو و تبدیل آن به مسکن هستند، در حالی که بخش قابل توجهی از آب شرب شیراز نیز از چاه‌هایی تامین می‌شود که در حومه پارک ملی بمو قرار دارند و سد درودزن بخش کمی از آب شرب را تامین می‌کند.

از این دست خبرها در شهر شیراز کم نیست و اگر عزم و اراده جدی برای قطع کردن دست متصرفان باغ‌خوار وجود نداشته باشد، همین اندک سرسبزی نیز که نقش مهمی در تصفیه هوای شهر دارد هم از بین خواهد رفت.

متاسفانه طی سنوات گذشته با استفاده از اشکال قانون برخی ساخت و سازها و واگذاری‌های غیر اصولی صورت گرفته، در هزار هکتار گروه یک ۳۰ هکتار مغایرت وجود دارد که همان ساخت و سازهای غیرمجاز است، در حالی که بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی تنها آنچه که از گروه ۵ به صورت زمین است و باغ نیست می‌تواند تغییر کاربری یابد که عوایدش هم باید صرف حفظ باغات گروه یک شود.

طی ادوار گذشته در شوراهای مختلف مصوباتی در حوزه صیانت از باغات به تصویب رسید که شهرداری به عنوان متصدی اصلی به حفظ باغات کمک کند و ساخت و سازهای غیرمجاز را به عنوان فضای عمومی در اختیار مردم قرار دهد، اما این مصوبات به طور کامل اجرایی نشد، همچنین مبالغی که باید برای حفظ باغات اختصاص می‌یافت نیز به طور کامل تخصیص نیافت و همین رفتارها رفته رفته حجم باغات را کم و کمتر کرد تا به شرایطی که امروز مشاهده می‌کنیم، برسیم!

پیشنهادهای خاص مشاورین املاک در حوزه باغات! 

عضو کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند سازی شورای شهر شیراز نیز اخیرا در یکی از نطق‌های پیش از دستور خود در صحن علنی شورا خطاب به شهردار شیراز عنوان کرد: از ابتدای شورای ششم بار‌ها در خصوص تخلفات ساخت و ساز در حوزه باغات قصردشت تذکراتی داده شده، اما متاسفانه امروز شاهد هستیم که برخی مشاورین املاک پیشنهادات خاص و مشخصی را در حوزه باغات و حریم شخصی مطرح می‌کنند که گویا این موضوع ناشی از کوتاهی مجموعه تخلفات شهری و معاونت‌های این مجموعه در سطح مناطق است.

علی اکبر سلطانی اظهار کرد: این ساخت و ساز‌های غیر مجاز موجب تضییع حقوق شهری و از بین رفتن ریه‌های تنفسی شهر شیراز با کوتاهی معاونین و برخی مدیران شهرداری انجام می‌شود؛ لذا انتظار می‌رود شهردار شیراز نظارت خود را در این حوزه تقویت کرده و با بهره‌مندی از ظرفیت‌های نظارت هوشمند و تبیین برنامه‌های مشخص از بروز این اتفاقات ناگوار جلوگیری شود.

به گفته این عضو شورای شهر فعال سازی حوزه حریم‌بانی مصوبه شورا و کمیسیون ماده صد حرایم با اولویت مناطق ۳٫۷٫۵٫۹٫۱۱٫۳٫ ۱۰ می‌تواند بخشی از گره کار را در این حوزه گشوده و نظارت بیشتری حاصل شود.

بایر کردن باغ ترفندی که باغداران از آن استفاده می‌کنند

برخی سودجویان باغ را خشک می‌کنند و سپس تغییر کاربری می‌دهند، در این میان، عده‌ای متخصص قوانین از خلا‌های قانونی استفاده می‌کنند و تغییرکاربری‌ها به کارگروه زیربنایی استان یا همان کمیسیون ماده ۵ ارسال می‌کنند و آنجا نیز متاسفانه روند ساخت و ساز تایید می‌شود.

چنانچه در هفته گذشته نیز قرار بود یک تغییر کاربری دیگر اتفاق بیفتد که با توجه به رسانه‌ای شدن این موضوع توسط خبرگزاری فارس و دستور استاندار، این مورد منتفی شد.

پزشک باغات شیراز کیست؟

برخی افراد آنقدر در این حوزه تخصص پیدا کرده‌اند تاجایی که یافته‌های فارس نشان می‌دهد یک پزشک معروف در شیراز، متخصص تغییر کاربری باغات شده و تعداد زیادی از باغات گروه یک تا پنج را تغییر کاربری داده و در بین دلال‌ها به پزشک باغات معروف شده است!

همانگونه که پیش‌تر و در گزارش‌های قبل نیز گفته شد، باغات شیراز سرمایه ارزشمند این شهر، محل تامین اکسیژن و تصفیه هوا بوده و در کنار بحث کشاورزی و تامین میوه کمک به پیشگیری از آلودگی هوا توسط آنها بسیار حائز اهمیت است.

باوجود این مهم، همچنین باتوجه به ده‌ها مصوباتی که طی سال‌های گذشته برای صیانت از باغات شیراز به‌ویژه باغات قصردشت از جمله گروه یک در ادوار مختلف شورا به تصویب رسیده است، اما همچنان هم دست‌های پشت پرده به راحتی پای برگه‌های درخواست تغییر کاربری امضا می‌زند و سرمایه بزرگ شهر را به تاراج می‌دهد.

خواندن این مطالب را ازدست ندهید:

فال حافظ امروز ۲۱ دی با تفسیر دقیق و زیبا/ما بی غمان مست دل از دست داده‌ایم

ببینید|عکس ۹۳ سال پیش یکی از خیابانهای قدیمی شیراز

پرورش ۱۵ کاکتوس زیبا در آپارتمان که حالتان را خوش می کند+نکات طلایی

” جام طلای حسنلو ” اسرارآمیزترین گنج باستانی ایران را بشناسید

در کانال اول فارس عضو شوید 

اشاره 1

 کانال اول فارس در  ایتا 

 کانال اول فارس در سروش

کانال اول فارس در روبیکا

 کانال اول فارس در  بله 

کانال اول فارس در واتساپ

 کانال اول فارس در  تلگرام

مطالب مرتبط

پارک کوهستانی دراک شیراز مکانی متفاوت برای عاشقان طبیعت و کوهنوردی+تصاویر

ترمه قاچاقچیان از فرودگاه شیراز به کشور خارجی نرسید

آرای قطعی کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ و مراجع قضایی‌ در مورد « ته‌مانده باغات شیراز » به نتیجه نمی‌رسد

نظرات

  • احمد

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    ها ای پزشک خودش زمین می‌خره خودش مجوز تغییر کاربری میده خودش درخت خشک میکنه خودش ساختمون می‌سازه خودش هم میفروشه. برو عامو مردمو چی فرض کردی. اینا همه تو یه سیستم فاسد به نتیجه میرسه نه یه آدم فاسد


  • جاوید

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    سلام
    تا زمانی که رسانه های کشور و حتی مسئولین استان از نام بردن یک متخلف و فرد سودجو هراس داشته باشند، نشانگر پشتگرمی ایشان به….. است.
    لطفا وقتی میترسید، اخبار را منتشر نفرمایید.


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    باید یکبار برای همیشه محدوده باغات قصردشت مشخص و قانونی تصویب شود که حتی اگر باغ خشکانده شود به هیچ وجه حق تغییر کاربری نباشد ودرصورت ساخت وساز درآن محدوده ، اقدام به تخریب آن شود . دراین صورت است که با تغییر مسئولین هم دیگر امکان تخلف نیست ،البته باید مردم و رسانه ها هم هوشیارباشند وتخلفات را برملا کنند.


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    حیف ایران حیف چهار فصلش حیف طبیعت بکر ش که کشورهای دیگه آرزوش داشتن نابود شد


  • م

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    بریدن درخت وقطع آن باکشتن یک انسان برابر است چطور قوه قضاییه قاتل این همه درخت را به حال خودش گذاشته باید شهردار وقت آن زمان را اعدام کنه تا درس عبرت بشه


  • مهین

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    یادش بخیر سال ۱۳۵۰ شیراز بودم چه باغات زیبایی داشت …پارسال که رفتم اونجاها چیزی نبود از اون همه زیبایی


  • علی خان

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    سلام این پزشک با آقا زاده ها ارتباط دارن


  • امیرارسلان

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    یک روزی که چندان دور هم نیست باید به‌ بدترین شکل ممکن جوابگو باشید هم اون پزشک هم اون مسؤل بی لیاقت انشاالله


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۷ - دی - ۱۴۰۱

    سلام باید افسوس وصدافسوس خورد بابت اینهمه باغهای که تبدیل شده به ساختمان واقعا چه کسانی باعث این جنایت است وحدفشان نابودی شهر زیبای شیراز هستن تمام کوچها وخیابان های ۵۰ سال پیش هیچ تعغیری نکرده ولی در عوضش تا دلت بخواد برجهای بلند ساخته شده وهیچ تعغیری در متراژ کوچه وخیابان نگرفته


  • احسان

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    با سلام ای کاش به صاحبان باغ اجازه درصدی ساخت و ساز میدادن تا هم زندگی کنن هم از درختان نگهداری کنن بهترین راه حل ممکن بدا حفظ باغات


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    حق این آدمها هر کسی که میخواد باشند اینه که اعدام بشن
    دادگاه انقلاب اگه… نیست به مملکت باید وارد بشه
    این …حالا کیه؟
    دکتر ….. معرفی چرا نمیکنید؟


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    سلام.من خودم دو تیکه باغ در قصرالدشت داشتم . چون گفتن جزء گروه یک هست آون رد با قیمت ناچیزی به شهرداری واگذار کردم.امیدوارم هرکسی بخواد برا سود خودش تغییرکاربری بده….‌‌‌‌‌…..


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    خدا لعنت براین .. حیف .. که زندگی چندین انسان و محیط زیست زندگی جانوران و گیاهان رو نابود کرده


  • س

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    خدا کنه باغات‌صدرا روبروی‌…..نابود‌بشه‌‌…مخصوصا‌کوچه‌…….الهی آمین…


  • طاهری

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    تا وقتی تراکم فروشی هست و قیمت مسکن گران و سود کلان در بساز و بفروش هست این قصه پر غصه شهر شیراز هست


  • p

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    دست اون بالایی ها در کاره و الی اگه از مردم عادی بود که الان اعدام شده بود و پخش زنده نشون میدادن، اغا زاده کی بودی?


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    هی! ببین چی شد. باغای قصرشت قبلا
    دست خود قصردشتیا بود. راحت بودیم. یه دفعه همه فکر فروش افتادن. گند زده شد بهش. باغ ما هم که همون جاست داره خشک میشه. اونجا بیشتر درختاش انار هست. امسال انارش قشنگ به فنا رفته. ۳ماه آب گیرمون نیومد بدیم به باغ. انارش به …رفت. رسیدگی کنین خوب!


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    چه عجب اول فارس تو دیگه به کجا وصلی….اولین باره این مطالب را مینویسید….


  • رضا فاموری

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    لعنت به کسانیکه این میراث رو از بین میبرند. شیراز هست و آب و هواش. تو هیچکدام از شهرهای استان ساعت ۲تابستان نمیتونی بیای بیرون جز شیراز که اونم دارن از بین میبرن


  • حمید

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    کافیه یه سری به کوچه ی…. قصردشت که روبروی …..هست بزنید،. طرف …. داده،. یکی از بهترین باغ های بکر رو داره نابود میکنه


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۶ - دی - ۱۴۰۱

    سلام من خودم کار کردم تو باغها خو.. دستش با بساز بفروشها یکی هستن مهلت دو ماه سه ماه بهشون میده که بسازن تمام شد رفت دلشون برای کی چی بسوزه