استان فارسخودرو

برداشت زعفران در نی‌ریز آغاز شد/پیش‌بینی کاهش شدید محصول بدلیل خشکسالی

مدیر جهادکشاورزی شهرستان‌‌ نی‌ریز از آغاز برداشت زعفران از یکصد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان خبر داد و گفت: امسال، با وجود خشک‌سالی شدید و گرمای طولانی تابستان، کشاورزان با سخت‌کوشی، این محصول ارزشمند را از دل خاک بیرون می‌آورند

به گزارش اول فارس از نی‌ریز، نادر زارعی با اشاره به اینکه عمده زعفران نی‌ریز در بخش‌ مشکان کشت می‌شود، افزود: کاهش بارندگی و گرمای فرساینده هوا در تابستان، باعث افت عملکرد مزارع شده است، به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود میزان کل برداشت، به حدود ۱۳۰ کیلوگرم کاهش یابد.

وی تصریح کرد: میانگین برداشت زعفران در شرایط طبیعی پنج کیلوگرم در هر هکتار است، اما ادامه خشک‌سالی، کمبود منابع آبی و تداوم گرمای تابستان، بهره‌وری زمین‌ها را کاهش داده است.

او تأکید‌کرد: زعفران نی‌ریز با وجود همه این دشواری‌ها، به سبب رنگ، عطر و کیفیت ممتاز خود، جایگاه ویژه‌ای در استان فارس دارد؛ با این حال، کمبود تسهیلات حمایتی و مشکلات آبی، مانع توسعه آن شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، اظهارکرد: دوره گل‌دهی زعفران حدود ۲۵ روز است و بازده اقتصادی آن از سال سوم کشت آغاز می‌شود اما استمرار گرما و کمبود بارش، این چرخه ارزشمند را تهدید می‌کند و توجه فوری مسئولان را می‌طلبد.

زارعی گفت: کلاله زعفران که از بخش‌های نگین، سرگل، پوشال و دسته تشکیل می‌شود، مهم‌ترین بخش این گل است و مرغوب‌ترین نوع آن از قسمت «نگین» به‌دست می‌آید؛ بخش سرخی که نماد امید در دل خاک تشنه نی‌ریز است.

این مقام مسئول در پایان ابرازکرد: با توجه به افزایش هزینه‌ها به ویژه دستمزد کارگر، روش سنتی داشت و برداشت، دیگر سودمند نیست و در صورت مکانیزه شدن فرآیند، توسعه کشت زعفران توصیه می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا