ترخیص کالا از گمرک یک بخش ضروری از فرایند لجستیک و مرحله مهم پس از حملونقل کالا یا محصولات است که اجازه ورود کالا و خدمات به داخل یک کشور، توسط یکی از رویههای گمرکی، در این مرحله تعیین میگردد. کار ترخیص کالا از گمرک شامل: تهیه و ارائه مدارک موردنیاز برای تسهیل واردات به کشور، نمایندگی مشتری در هنگام بازرسی کالا در گمرک، ارزیابی، پرداخت عوارض و تحویل محموله از گمرک پس از ترخیص همراه با اسناد است.
روند ترخیص کالا از گمرک در همه کشورها نسبتاً مشابه است. بااینحال؛ ممکن است تفاوتهایی دررابطهبا فرایند ارزیابی محصولات و پرداخت مالیات واردات و درصد حقوق ورودی از یک کشور به کشور دیگر وجود داشته باشد. همچنین برای آگاهی از درآمد ترخیص کار گمرک می توانید این مطلب را بخوانید.
مدارک لازم برای ترخیص کالا از گمرک امام خمینی
هر کشور سالانه سیاست تجارت خارجی خود را منتشر میکند که در آن شرایطی را که تحت آن کالاها و خدمات واجد شرایط واردات هستند مشخص میشود. ادارات گمرک مفاد این سیاست را تحت قوانین، مقررات و تعرفههای گمرکی اجرا میکنند. اداره گمرک مرجع تعیین شده دولت برای اجرای سیاستهای مربوط به واردات، اخذ عوارض گمرکی و تسهیل تردد افراد، کالاها و بارها به داخل و خارج از کشور هستند. ادارات گمرک دارای دفاتری در تمامی بنادر، فرودگاهها و دروازههای مرزی هستند که اساساً مبادی ورودی و مقاصد خروجی برای جابهجایی افراد و محمولهها به داخل و خارج از کشور بهحساب میآیند.
- بارنامه
- فاکتور
- قبض انبار
- گواهی مبدأ
- ثبت سفارش
- پکینگ لیست
- مجوز ورود از سازمان ذیربط
- مدارک و اسناد مهم
مدتزمان ترخیص کالا از گمرک
زمان ترخیص کالا از انبارهای گمرکی میتواند از کشوری به کشور دیگر متفاوت است اما بسته به مسیر اظهار و مجوزات موردنیاز معمولاً حدود ۳ تا ۵ روز کاری طول میکشد، مشروط بر اینکه تمام اسناد و فرایندها تکمیل شده و در جای خود قرار داده شده باشند. اما در صورت مفقودشدن مدارک یا نیاز به بازرسی کالا، میتواند روزها یا هفتهها افزایش یابد. در چنین مواردی، تا زمانی که مدارک لازم ارائه نشده یا مأموران گمرک بررسیهای خود را انجام ندهند، کالا نگهداری میشود.
هزینه ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالاها از گمرک بر اساس طبقهبندیهای مختلف دارای تعرفههای متفاوتی است. بهطورکلی هزینه ترخیص کالا از گمرک شامل موارد زیر است:
- عوارض گمرکی: بر اساس کد تعرفهای کالا و درصد عوارض مقرر شده برای آن کد تعرفهای محاسبه و وارد میشود.
- مالیات بر ارزشافزوده: بر اساس قیمت CIF یا قیمت بیمه و فرو کالا در بندر وارد میشود که معمولاً ۱۴ درصد است.
- هزینه بستهبندی: درصورتیکه بستهبندی کالا در گمرک تغییر کند یا نیاز به بستهبندی مجدد باشد.
- سایر هزینهها: مانند هزینه بارگیری، حملونقل، انبارداری و…
میزان دقیق هزینه ترخیص بستگی به مشخصات کالا، مقدار وارداتی و نرخهای روز دارد که باید در هر مورد با مراجعه به گمرک محاسبه شود.
هزینههای مؤثر بر ترخیص کالاها از گمرک
- هزینه انبارداری
- هزینه باربری
- هزینه تست آزمایشگاه
- هزینه تخلیه بار و بارگیری مجدد
- هزینه کارشناسی کالا
موارد گفته شده مبالغی هستند که پیش از ترخیص کالا باید پرداخت شوند تا مجوز تحویل یا ترخیص کالا از گمرک صادر گردد. به این نکته توجه کنید که هزینههای گفته شده کاملاً جدا از حقوق و عوارض ورودی گمرک هستند. برای محاسبه دقیقتر با شرکت بازرگانی سپاهان همراه تماس بگیرید.
روش محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک
برای محاسبه هزینه ترخیص کالا به مقادیری همچون ارزش کالا یا سیف، نرخ ارز و نرخ تعرفه نیاز داریم که برای محاسبات آنها باید با یکسری از فرمولها آشنا شویم:
ارزش کالا یا سیف = مبلغ ارزی کالا × هزینه بیمه + نرخ ارز اعلام شده توسط گمرک
سود بازرگانی = سیف× نرخ تعرفه × نرخ ارز
هزینه انبارداری = مدتزمان نگهداری کالا × وزن ناخالص کالا × نرخ انبارداری
هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)
عوامل زیادی در هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام تأثیرگذار هستند؛ بنابراین نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی مانند هزینه ترخیص کالا از گمرک پیام، گمرک رجایی و دیگر گمرکات کشور است و وابسته به عواملی از قبیل حقوق و عوارض گمرکی، سود بازرگانی، هزینه انبارداری، ارزش سیف کالا و غیره است. اگر قصد محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی را دارید با کارشناسان ما در شرکت بازرگانی سپاهان همراه تماس بگیرید.
هزینه ترخیص کالا از گمرک بندرعباس
هزینه ترخیص کالا از گمرک بندرعباس مانند سایر گمرکات کشور است که باتوجهبه حجم یا تعداد کالاهای وارداتی و نوع کالا تعیین میشود. اگر قصد محاسبه هزینه ترخیص کالا از گمرک بندرعباس را دارید با کارشناسان ما در شرکت بازرگانی سپاهان همراه تماس بگیرید.
نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا
هزینه ترخیص کالا از گمرک شامل موارد زیر میشود که بسته به قانون کشور بهصورت یکسان محاسبه میشود البته هزینه بارگیری انبارداری یا تخلیه کالا با درنظرگرفتن حجم محمولههای تجاری محاسبه و تعیین میشوند:
- هزینههای بارگیری و تخلیه کالاها
- باربری و انبارداری گمرک
- حقوق ورودی گمرک
- مالیاتهای ورودی کالاهای خارجی
- تعرفه آزمایشگاهی
- کارشناسی کالا
نحوه محاسبه هزینه ترخیص کالا
هزینه ترخیص کالا از اصلیترین بخشهای گمرک ترخیص به شمار میرود. ازاینرو باید بدانید برای ترخیص و آزادسازی کالاها و محمولهها باید هر هزینه را طبق تعرفه تعیین شده بپردازید:
- حقوق ورودی کالا
- سود بازرگانی
- انبارداری
- دریافت مجوز واردات کالا
- هزینه بیمهنامه برای ترخیص کالا
- هزینه کارت بازرگانی
- هزینه ثبت سفارش
- دستمزد ترخیص کالا
- تعرفه گمرکی
- هزینه دریافت مجوز یکی از دیگر عوامل مؤثر بر هزینه گمرک
- عوارض گمرکی
- هزینه تخلیه و بارگیری
- ارزش سیف کالا
در پایان
همانطور که اشاره شد کسب اطلاع از هزینههای ترخیص کالا کار آسانی نیست و این امر نیازمند تخصص و تبحر کافی در حوزهی ترخیص کالاست. بیگدار به آب زدن ممکن است منجر به هدررفتن سرمایه و زمان باارزش شما شده و کالاهای شما در انبار باقی بمانند. سپاهان همراه یک شرکت بازرگانی معتبر است که با در اختیار داشتن کارشناسان زبده، آمادهی ارائه مشاوره و خدمترسانی به تجار گرامی در تمامی زمینههای ترخیص کالا از جمله استعلام هزینه ترخیص کالاست.
سؤالات متداول
هزینه ترخیص کالا از گمرکها چه تفاوتی با همدیگر دارد؟
ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی یا ترخیص کالا از گمرک امام خمینی، گمرک پیام و بقیه گمرکات در اصلِ هزینهها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.
حقوق ورودی گمرک چیست؟
یکی از هزینههایی که در گمرک از کالاهای وارداتی دریافت میشود حقوق و عوارض است که به آن حقوق ورودی گفته میشود. این عوارض بهنوعی مالیات غیرمستقیم هستند و توسط گمرک وصول میشوند.
هزینه انبارداری چیست؟
هزینهی انبارداری از لحظهی ورود کالا به گمرک و تحویل داده شدن آن به انبار تا لحظهی ترخیص کالا از انبار محاسبه میشود.
نظرات