شهروند

راه‌اندازی نخستین تصفیه‌خانه محلی فاضلاب شیراز به زودی

مسعود زارعی ضمن اعلام این خبر افزود: با پیگیری‌های کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز، نخستین تصفیه‌خانه شیراز پس از سه دهه در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته و امید می‌رود با تزریق ۵ اینچ آب در ثانیه، بحران کم‌آبی سال آینده را کاهش دهد. در همین راستا، احداث تصفیه‌خانه‌های محلی جدید و استفاده از آب‌های خاکستری برای آبیاری فضای سبز در دستور کار قرار دارد. 

به گزارش اول فارس از شیراز، مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به نخستین دستور کار جلسه کمیسیون گفت: : بررسی وضعیت تصفیه‌خانه‌ها یکی از محورهای مهم جلسه بود.

خوشبختانه نخستین تصفیه‌خانه شهر شیراز پس از حدود ۳۰ سال، به پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصد رسیده و در آستانه بهره‌برداری قرار دارد که  با تزریق  پنج اینچ آب در ثانیه نقش مؤثری در کاهش تنش آبی سال آینده ایفا خواهد کرد.

مسعود زارعی در ادامه افزود: همچنین پروژه‌های احداث تصفیه‌خانه در پارک مادر و قصر قمشه به‌صورت مفصل بررسی شد و مسائل مرتبط با زهکش‌ها، مشکلات فاضلابی و چالش‌های زیست‌محیطی مناطق محروم از جمله بلوار اتحاد و شهرک‌های اطراف نیز در دستور بحث قرار گرفت.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا ادامه داد: با توجه به اهمیت و گستردگی این موضوعات، مقرر شد از سید اسماعیل حسینی، نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، برای حضور در یک جلسه فوق‌العاده دعوت شود تا با حضور مسئولان ذی‌ربط، جمع‌بندی نهایی و تصمیمات اجرایی اتخاذ شود.

یکی از موضوع های  اصلی این جلسه کمیسیون بررسی مرحله سوم به‌روزرسانی آیین‌نامه آرامستان‌ها بود؛ آیین‌نامه‌ای که تلاش دارد مسائل و چالش‌های موجود در اداره آرامستان‌ها را به‌صورت جامع و دقیق پوشش دهد.

وی افزود: در این آیین‌نامه، موضوعاتی همچون ترکیب هیئت‌امنا، سازوکار تصمیم‌گیری محلی، نقش آرامستان‌های محلی و همچنین نحوه واگذاری و آرامش قبور به‌طور شفاف دیده شده است.

زارعی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز تصریح کرد: از مجموع ۳۲ آرامستان فعال در شیراز، حدود ۸ آرامستان دارای زمین وقفی هستند و به همین دلیل، حوزه تصمیم‌گیری آن‌ها در چارچوب اختیارات سازمان اوقاف قرار می‌گیرد. بر همین اساس مقرر شد سازمان آرامستان‌ها طی هفته آینده با حضور نمایندگان شورا و سازمان اوقاف، ضوابط و آیین‌نامه‌های موجود را هم‌راستا کند تا مصوبه نهایی شورا قابلیت اجرا در تمامی آرامستان‌های سطح شهر را داشته باشد.

ساماندهی اقامتگاه‌های همراه بیمار

مسعود زارعی سومین دستور کار جلسه را مربوط به مؤسسه خیریه تأمین سلامت شهر شیراز و اقامتگاه‌های همراه بیمار دانست و بیان کرد: ساماندهی اسکان همراهان بیماران در راستای حفظ کرامت انسانی و ارتقای منظر شهری از اهمیت بالایی برخوردار است. پیش از این، حضور شبانه همراهان بیماران در معابر اطراف بیمارستان‌ها به‌ویژه بلوار زند، مشکلات متعددی ایجاد کرده بود که خوشبختانه با راه‌اندازی همراه‌سراها بخش زیادی از این معضل برطرف شده است.

وی افزود: در این جلسه، مسائل مربوط به پایان‌کار، همکاری‌های شهرداری در نگهداری و پشتیبانی این مراکز خیریه و همچنین نحوه حمایت‌های قانونی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد شهرداری لایحه‌ای در این زمینه تدوین و برای بررسی نهایی به کمیسیون ارائه کند.

پیگیری تعارضات قانونی در حوزه فاضلاب

مسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز در پایان به موضوع تعارض میان مصوبات هیئت وزیران و برخی ابلاغیه‌ها در حوزه فاضلاب اشاره کرد و گفت: این تعارضات نیازمند بررسی دقیق حقوقی و اجرایی است که مقرر شد در جلسه فوق‌العاده آتی با حضور نماینده مجلس و مسئولان ذی‌ربط، به جمع‌بندی مشخص و قابل اجرا برسیم.

زارعی تأکید کرد: کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با جدیت پیگیر موضوعات مرتبط با آرامستان‌ها، مدیریت منابع آب، ساماندهی مناطق محروم و حفظ کرامت شهروندان به‌ویژه بیماران و همراهان آنان است و امیدواریم نتایج این تصمیمات به‌زودی در سطح شهر ملموس شود.

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. محمدرضا گفت:

    حوضچه تصفیه خانه در جاده دوم صدرا بدلیل سر باز بودن بوی نامطبوع منطقه رو فرا گرفته و رودخانه منتهی به تصفیه خانه از سمت بلوار گودگویم بسمت رودخانه‌ به جهت عدم لوله گذاری باعث بوی نامطبوع و تجمع فاضلاب در رودخانه و مرکز انواع حشرات و پشه دنگی گردیده انتهای کوچه های زیتون و آفتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا