ایرانخبر اولمحیط زیست

زمان آبگیری و بهره برداری سد هایقر فیروزآباد اعلام شد

معاون عمرانی استانداری فارس گفت : با پیگیری های مستمر انجام شده در زمینه اجرای پروژه های متعدد آبخیزداری و آبخوان داری و استحصال آب های روان در قالب ایجاد سد در استان ، در ابتدای سال ۱۴۰۰ شاهد بهره برداری از سد هایقر خواهیم بود .

به گزارش اول فارس ، «محمود رضایی» با اشاره به پیشرفت ۹۲ درصدی سد هایقر شهرستان فیروزآباد گفت : در سال جاری ۱۸۷ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح ابلاغ  و  ۲۲۰میلیارد ریال ، معادل ۱۱۸ درصد اعتبار ابلاغی به ان تخصیص یافته است . به گفته وی علاوه بر اعتبار تخصیص یافته مذکور ، اخیرا اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد ریال، از محل قانون استفاده متوازن ، برای اجرای مراحل نهایی این طرح ابلاغ شده است .
معاون عمرانی استانداری فارس افزود: تامین آب شرب ، کشاورزی ، و صنایع منطقه و تولید انرژی برقابی ، کنترل سیلاب و جلوگیری از شور شدن آب به خاطر وجود گنبدهای نمکی پاییندست و ایجاد اشتغال غیر مستقیم قابل توجه در سطح منطقه از مهمترین مزایای بهره برداری از این طرح است.

وی اضافه کرد: با توجه به گسترش تأسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی گاز و افزایش جمعیت مناطق جنوبی استان فارس ، حدود ۶۰ درصد آب استحصالی از سد هایقر برای تأمین آب شرب و صنعت این مناطق اختصاص می یابد. 

رضایی اعلام کرد:  مقرر شده است ساکنین روستاهای بالادست و همچنین اراضی کشاورزی که در مخزن سد قرار  می‌گیرند از ظرفیتهای اراضی شهری بر اساس برآورد کارشناسی استفاده کنند .
وی ادامه داد:  این سد از نوع بتونی غلطکی قوسی با ارتفاع ۹۱ متر از پی، طول تاج ۲۳۳ و عرض ۶ متر است و ظرفیت ذخیره ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب را دارد .

معاون عمرانی استانداری فارس با یادآوری اینکه تمام  مراحل ساخت این سد توسط متخصصان داخلی و با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء اجرا شده است  ، اظهار داشت : حجم آب تنظیمی سد هایقر حدود ۶۷ میلیون متر مکعب است که ۱۱ میلیون متر مکعب آن برای تامین آب شرب شهرها و روستاهای پاییندست، ۳۰ میلیون متر مکعب برای مصارف صنعتی ، صنایعی نظیر کارخانه کربنات سدیم در پاییندست سد ،  ۱۰ میلیون متر مکعب برای کشاورزی و ۱۶ میلیون متر مکعب نیز برای حقابه زیستمحیطی در نظر گرفته شده است .

رضایی به مشکلات و تنگناهای فارس در حوزه تامین آب اشاره کرد و گفت: محدودیت تامین منابع مالی ، بکارگرفته نشدن الگوی مصرف بهینه آب در بخش های مختلف مصرف، فرسودگی سازه های آبی و  شبکه های آبرسانی و در نتیجه کاهش بازدهی آنها، هدر رفت آب از شبکه و خطوط آبرسانی و آب های مشترک از مهمترین مشکلات در حوزه تامین آب است.

گفتنی است، سد هایقر که به عنوان نخستین سد قوسی بتون غلتکی کشور قلمداد  می شود ، بر روی رودخانه هایقر در جنوب شرقی شهر فیروزآباد ساخته شده است. 

عضو کانال اول فارس در واتساپ شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا