طرز تهیه رب انار خانگی
تهیه رب انار خانگی اصلا دشوار و زمانبر نیست. تنها وسایلی که برای این کار نیاز دارید، گوشتکوب، چرخ گوشت و صافی است. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش دهیم.
به گزارش اول فارس ، از رب انار به عنوان چاشنی در بعضی غذاها مانند فسنجان، اکبر جوجه، کباب لرستانی، شامی و بعضی از آشها استفاده میشود. این رب بر اثر جوشاندن و غلیظ شدن آب انار به دست میآید. جالب است بدانید که رب انار علاوه بر اینکه یک چاشنی خوشمزه است، خواص بسیار زیادی هم برای سلامتی بدن دارد.
رب انار موجب تصفیه خون، تقویت کبد، کاهش و کنترل قند خون و تقویت قلب و عروق میشود. همچنین برای افرادی که فشار خون بالا دارند، بسیار مفید بوده و به کنترل فشار خون کمک میکند. این رب حاوی پلی فنول و اسید اولایژیک بوده و موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق جلوگیری میکند. رب انار مانند خود انار ارزش غذایی بسیاری دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرایند بهداشتی تهیه شود. پس چه بهتر که آن را به صورت خانگی درست کنید.
تهیه رب انار خانگی اصلا دشوار و زمانبر نیست. تنها وسایلی که برای این کار نیاز دارید، گوشتکوب، چرخ گوشت و صافی است. برای تهیه رب انار خانگی دو روش وجود دارد: یا آب انارها را با چرخ گوشت بگیرید یا انار را بجوشانید و با گوشتکوب به دانهها فشار بیاورید تا آب دانهها درآید. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش دهیم.
-
مواد لازم برای تهیه رب انار خانگی
انار ۸ کیلوگرم
آب ۳ لیوان
نمک یک قاشق غذاخوری
-
طرز تهیه رب انار خانگی به روش اول
► انارها را بشویید و از وسط نصف کنید. سپس آنها را دانهدانه کنید. تا جایی که امکان دارد سعی کنید پوست داخلی و سفید رنگ داخل انار، با دانهها مخلوط نشود. در صورتی که تعداد انارها بالا باشد، اگر کمی از پوست سفید رنگ انار با دانهها مخلوط شود ایرادی ندارد.
► در یک قابلمه بزرگ، آب ریخته و دانههای انار را به آن اضافه کنید. زیر شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد. زمانی که آب جوشید، زیر شعله را کم کنید. هر چند دقیقه انار را هم زده و سعی کنید با ملاقه یا کفگیر به دانهها فشار بیاورید تا آب آنها گرفته شود.
► در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانهها را در قابلمه فشار دهید تا آب از دانهها خارج شود. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مقدار زیادی از آب دانهها گرفته شود. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید.
► محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانهها جدا شود. برای آبگیری کامل، دانههای داخل صافی را دوباره در قابلمه جدا با مقداری آب بریزید تا بجوشد و رب انار درجه دو به دست آید.
آب انار خالص را که بعد از رد کردن دانهها از صافی به دست آوردید، در یک قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. هر چند لحظه آن را هم بزنید تا رب انار ته نگیرد؛ چون در این مرحله آب سریع تبخیر میشود. در پایان غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید.
-
طرز تهیه رب انار خانگی به روش دوم
►انار را از وسط نصف و دانه کنید. سپس دانهها را در چرخ گوشت ریخته و آب آنها را بگیرید.
► یک قابلمه روی حرارت بگذارید. آب انار خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید غلیظ شود. برای اینکه مطمئن شوید به آب اندازه کافی غلیظ است، یک قاشق داخل رب انار بزنید، اگر قاشق به راحتی حرکت کرد، یعنی غلظت آن مناسب است. رب انار خانگی شما آماده است.
-
نکات کاربردی برای تهیه رب انار در خانه
۱- از رب انار میتوانید به عنوان چاشنی و سس لذیذ فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، ماکارونی و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده کنید.
۲- اضافه کردن نمک اختیاری بوده و باعث میشود فساد و کپک زدگی رب به تعویق بیفتد.
۳- روش دوم به علت اینکه از چرخ گوشت برای آبگیری دانهها استفاده میشود، آسانتر بوده و زمان کمتری صرف آن میشود.
۴- در صورتی که انار آبدار باشد، به ازای هر هشت کیلوگرم انار، یک کیلوگرم آب انار حاصل میشود.
۵- بهترین رنگ رب انار، قهوهای کمرنگ تا قهوهای پررنگ و قرمز تیره است. اگر رنگ رب به سیاهی زد، نشانه این است که رب انار شما سوخته است.
۶- رب انار را داخل ظرف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. در صورتی که آن را بیرون از یخچال نگهداری میکنید، باید نمک بیشتری به آن اضافه کنید.
۷- از اضافه کردن شکر و هر چیز دیگری به رب انار خانگی خودداری کنید؛ چون این کار سبب میشود رب انار زود کپک بزند.
۸- رعایت اعتدال در غلظت رب انار بسیار مهم است. رب انار رقیق و آبکی ماندگاری کمتری داشته و زود کپک میزند. هر چه رب انار غلظت بیشتری داشته باشد، دیرتر خراب و فاسد میشود.
-
فوتوفنهای درست کردن رب انار خانگی
۱- در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر ۸ کیلوگرم انار، یک کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
۲- هرچه رب غلیظتر شود دیرتر خراب و فاسد میشود و رنگ آن نیز تیرهتر.
۳- معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده میکنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزانتر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمیکند و آن چه مهم است این است که انار آبدار و قرمز رنگ باشد. بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوهایرنگ و خشک باشد.
۴- بهترین رنگ رب انار، قهوهای کمرنگ تا قهوهای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کردهاند.
۵- رب انار را داخل ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.
۶- سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپکزدگی رب جلوگیری شود.
۷- در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده میکنند که هم طعم رب را ترشتر میکند و هم شکل بافت رب انار را تغییر میدهد. در این مواقع شما دانههای ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده میکنید که همان تفاله پوست آلوچه است.