این عادات غذایی بسیار بد بلای جان مردم ایران است

عادات تغذیه ای نادرست بسیاری در بین ایرانی ها مشاهده می گردد که واقعا در بالا رفتن آمار بیماری ها نقش جدی داشته است. متاسفانه ما ایرانیان علاقه زیادی به مصرف نان و نوشابه در سفره غذایمان داریم تمایل زیاد به خوردن این مواد غذایی باعث افزایش چاقی و اضافه وزن در ما ایرانیان شده است به […]

غذاهای ایرانی

عادات تغذیه ای نادرست بسیاری در بین ایرانی ها مشاهده می گردد که واقعا در بالا رفتن آمار بیماری ها نقش جدی داشته است. متاسفانه ما ایرانیان علاقه زیادی به مصرف نان و نوشابه در سفره غذایمان داریم تمایل زیاد به خوردن این مواد غذایی باعث افزایش چاقی و اضافه وزن در ما ایرانیان شده است

به گزارش اول فارس ، عادات بد غذایی باعث شدت یافتن بروز کبد چرب شده است اعتیاد به مصرف فست فود و نخوردن میوه وسبزیجات و نداشتن تغذیه سالم آسیب های زیادی به سلامتی ما وارد خواهند کرد.یکی از عوامل مهم در سلامتی هر جامعه‌ای، تغذیه سالم و مناسب است اما برخی کارشناسان معتقدند وضعیت تغذیه ایرانیان در حد مطلوبی نیست و الگوی مصرف مواد غذایی صحیحی ندارند.

با اینکه اغلب غذا‌های بین‌المللی به سلیقه ایرانیان خوش نمی‌آید، مواردی در آشپزی بین‌المللی است که می‌توان از نظر سلامتی مد نظر قرار بگیرد. مواردی که در بلندمدت از انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و گوارشی جلوگیری می‌کند.

نمک؛ قاتل دوست داشتنی
مصرف نمک در ایران ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است.
در واقع ما ایرانی‌ها پس از چند کشور عربی، در رده بالای بیشترین مصرف نمک در آشپزی قرار داریم.
مصرف بالای نمک از عوامل اصلی ابتلا به فشارخون بالاست که ارتباطی مستقیم با بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان‌ها، بیماری‌های گوارشی و بیماری‌های کلیه دارد.

یکی دیگر از رفتار‌های اشتباه ما ایرانیان در زمینه آشپزی، قرار دادن وسیله‌ای به نام نمک دان بر روی سفره است.
یعنی ما در مصرف نمک حتی به آشپز هم اعتماد نداریم و با اضافه کردن این قاتل کوچک به سفره غذا مطمئن می‌شویم که خیلی زودتر به فشارخون مبتلا شویم!

روغن در همه چیز
در موضوع مصرف روغن هم ایرانیان در رده‌ای بسیار بالاتر از کشور‌های پیشرفته قرار دارند.
در واقع باز هم تنها چند کشور دیگر در خاورمیانه در این زمینه از ما بدتر هستند.

ما در برنج از روغن استفاده می‌کنیم. اغلب مواد غذایی دیگر که به غذا اضافه می‌شوند نیز در روغن سرخ می‌شوند.
علاوه بر آن در پایان حس می‌کنیم که غذا به اندازه کافی چرب نیست و مقداری روغن یا کره‌های خوشمزه را نیز به غذا اضافه می‌کنیم.

روغن‌های خوب هم جایی در سفره ایرانی ندارد.
ما نه از روغن زیتون استفاده می‌کنیم نه از روغن حیوانی
اغلب خانواده‌هایی هم که ازروغن زیتون استفاده می‌کنند با گرما دادن به این مواد غذایی سالم، آن‌ها را سرطان‌زا می‌کنند.

مصرف غذاهای سرخ کردنی و ابتلا به سرطان
برخی اوقات روغنی که قرار است غذا در آن سرخ شود، بیش از اندازه حرارت می‌بیند که باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در ساختار روغن خواهد شد. از طرف دیگر، امکان سوختن بخشی از قسمت‌های سطحی ماده خوراکی در طول فرآیند سرخ کردن وجود دارد.

در واقع حرارت دیدن بیش از اندازه روغن و مصرف غذاهای سرخ‌کرده‌ای که کمی هم گوشه و کنار آن‌ها سوخته است، باعث آزاد شدن ترکیب‌های سرطان‌زا در بدن خواهد شد و دستگاه گوارش هم از زیان این ترکیب‌ها در امان نخواهد ماند.ضمن اینکه با سرخ کردن و حرارت دادن بیش از حد برخی خوراکی‌ها مانند سبزی‌ها،

حجم قابل‌توجهی از ویتامین‌های آن‌ها هم از بین خواهند رفت و دیگر نباید از آن‌ها انتظار عملکرد ضدسرطانی داشت.کساییان یکی دیگر از عادات نادرست غذایی ایرانیان را حذف کامل چربی ها از رژیم غذایی عنوان کرد و گفت: چربی های بسیار مفیدی نظیر چربی موجود در آجیل ها و همچنین روغن هایی نظیر روغن کنجد،

در صورتی که در شرایط بهداشتی تولید شود وجود دارد که حذف آنها به پوست آسیب رسانده و باعث می شود کبد افراد چربی بد بسازد، در نتیجه موجبات ابتلا به کبد چرب را فراهم می کند.

این فیبر‌های بدمزه
شاید باورتان نشود، اما طبق نظر کارشناسان باید حداقل ۶۰ درصد یک بشقاب غذا، از مواد سبز و سالم مانند سبزی‌ها، کاهو، میوه و دانه‌های مغذی تشکیل شده باشد.

حالا این موضوع را با غذا‌های محبوب ما ایرانیانی مثل کباب، خورشت‌ها و زرشک‌پلو با مرغ مقایسه کنید.

در واقع تنها ماده سبزی که به سفره ما وارد شده کمی سبزی است که آن هم چندان مورد علاقه جوانان نیست.
علاوه بر این اگر مواد سالمی مانند سبزی نیز در دستور یک غذا قرار داشته باشد، ما آن ماده را آن‌قدر در روغن تفت می‌دهیم تا تمامی مواد مغذی این ماده نابود شود.
نمونه‌اش غذای خوشمزه‌ای به نام قرمه سبزی که می‌توانست یک غذای سبز و سالم باشد
اگر می‌خواهید از استاندارد‌های جهانی غذا و سلامت استفاده کنید، این بار که قصد داشتید غذا را در ظرف بریزید تنها به نیمی از ظرف بسنده کنید و نیمی دیگر را با موادی مانند سبزی، کاهو، خیار و گوجه پر کنید.

در حالت عادی، خوردن ۳ وعده غذای اصلی همراه ۲ میان‌وعده، به تمام افراد سالم توصیه می‌شود. نتایج مطالعه‌های مختلف نشان می‌دهد که مصرف ۵ وعده میوه و سبزی در طول روز، خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان‌های دستگاه گوارش را تا حد قابل قبولی کاهش می‌دهد. اگر تا امروز اهل خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها نبوده‌اید،

بهتر است سبزی‌ها را در کنار وعده‌های اصلی غذایی و میوه‌ها را هم در میان‌وعده‌هایتان جای دهید.
شما می‌توانید با مصرف به اندازه‌ فیبر غذایی که به وفور در سبزی‌ها و میوه‌ها وجود دارد، تحرک طبیعی دستگاه گوارش را حفظ کنید.

بدون نوشابه از گلو پایین نمی‌رود
اجداد ما هم انواع سالم‌تری از نوشابه را با غذا مصرف می‌کردند.
دوغ، شربت‌های گلاب، سکنجبین و مهم‌تر از همه آب آشامیدنی از مایعاتی بوده که پیش از همه‌گیر شدن نوشابه‌های صنعتی در سفره غذایی ما وجود داشته است.

این موضوع را در نظر داشته باشید که مصرف مایعات با غذا مشکلات گوارشی زیادی به وجود می‌آورد.
با این حال مصرف هرکدام از نوشابه سنتی مانند دوغ کم‌چرب و بدون گاز، از مصرف نوشابه‌های گازدار بهتر است.
نوشابه‌ها قند بسیار بالایی دارند و در بلندمدت شانس ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت را بالا می‌برند

صبحانه کم و شام زیاد
شام، محبوب‌ترین وعده غذایی در ایران است. غذا‌های پرچرب و برنجی از جمله مواد غذایی محبوب در سفره شام ایرانیان است.
موادی که بدن فرصتی برای دفع آن‌ها ندارد و خیلی زود به‌صورت چربی‌هایی خطرناک در کبد و فضای اطراف شکم، قلب و ریه‌ها ذخیره می‌شوند.
ذخایری بی‌مصرف که سال‌ها همان‌جا می‌مانند تا یک روز سرانجام جان ما را به خطر بیندازند.

همه غذا را میخوریم
تاریخدانان بر این باورند که کشور‌هایی که در گذشته با قحطی روبرو بودند، اقتصادی‌تر هستند و تمامی تلاششان را می‌کنند تا پول در جای درست خرج شود.

فرهنگ ایرانی هم تا حدود زیادی به این موضوع شباهت دارد. یکی از عادات بسیار بد ایرانیان در زمینه مصرف مواد غذایی، استفاده از غذا‌های یک تا چند روز مانده است.

برنج برای غذای ظهر آماده می‌شود و باقیمانده آن تا شب روی اجاق گاز می‌ماند. مقداری از این برنج پخته شده با شام مصرف و مقداری نیز راهی یخچال می‌شود.

برنجی که نزدیک به ۱۲ ساعت در هوای آزاد باقی‌مانده و ۱۲ ساعت هم در یخچال بوده در کنار غذای فردا مصرف می‌شود.

این برنج علاوه بر این که تمامی مواد غذایی مفید خود را از دست داده، به یک ظرف کشت باکتری نیز تبدیل‌شده است. این باکتری‌ها می‌توانند بیماری‌های گوارشی شدیدی را ایجاد کنند و در مواردی معدود منجر به مرگ بیمار شوند.

اعتیاد به فست فود و ریفلاکس معده
گرایش به مصرف فست‌فودها و غذاهای آماده، از بدترین ارمغان‌های زندگی ماشینی است. چربی بیش از اندازه و افزودنی‌هایی مانند انواع سس یا پنیرهای چربی که به فست‌فودها اضافه می‌شوند، از مهم‌ترین دلایل چاق شدن نسل امروز نسبت به نسل‌های گذشته است.

از طرف دیگر، افزودنی‌ها، نگه‌دارنده‌ها و مواد تشکیل‌دهنده فست‌فودها با تأثیر منفی بر دستگاه گوارش، باعث بالا رفتن احتمال ریفلاکس معده به مری می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، کسانی که به اصطلاح دچار ترش کردن یا همان برگشت اسید از معده به مری می‌شوند، باید مصرف فست‌فودها و غذاهای حاضری را کنار بگذارند.

۱۰ توصیه متخصص تغذیه برای عادت غذایی خوب
متخصصان تغذیه برای رعایت رژیم غذایی و ایجاد سبک زندگی سالم به مراجعه‌کنندگان خود توصیه‌هایی می‌کنند. در لیست زیر برخی از مهم‌ترین توصیه‌های دکتر تغذیه برای داشتن عادت های غذایی خوب را ذکر می‌کنیم.

سرعت غذا خوردن را کاهش دهید.
بدون لیست خرید به فروشگاه نروید.
ترجیحا در صبحانه تخم‌مرغ مصرف کنید.
در طول روز آب به مقدار کافی بنوشید.
به جای سرخ کردن غذا، آن را آب‌پز یا کبابی کنید.
برای غذا خوردن خارج از منزل رستوران‌هایی با غذای سالم پیدا کنید.
زمان خوردن غذا ابتدا سبزیجات را بخورید.
به جای آبمیوه، میوه بخورید.
به جای چیپس، پاپ‌کورن استفاده کنید.
هنگام آشپزی روغن‌های سالم بخورید.

گروه واتساپ اول فارس

شما هم نظرتان را برای ما بنویسید

مطالب مرتبط

دستور پخت مرغ آلبالویی خوش طعم و عطر با برنج زعفرانی

می‌دانید چرا نمک زدن به غذا می تواند آن را شیرین‌تر می‌کند؟

۱۰ جایگزین پیاز در آشپزی برای مواقعی که پیاز نداریم

نظرات