باستانشناسان در ترکیه به هنگام کاوش در محوطه بندر باستانی «الوتریوس» صندلهای زنانهای را یافتهاند که میگویند ۱۵۰۰ سال قدمت دارد.
صندلهای باستانی متعلق به عصر امپراتوری بیزانس
به گزارش اول فارس ، این صندلها به همراه گنجینهای از اشیای تاریخی دیگر به هنگام حفاریهای باستانشناسی در یکی از بنادر قسطنطنیه باستان، پایتخت امپراتوری بیزانس، در محله ینیکاپی استانبول و در مجاورت تنگه بسفر کشف شده است.
در پیامی که به زبان یونانی روی این صندلها حک شده آمده است: «خانم در سلامتی استفاده کن، به زیبایی و در شادی بپوش».
پیش از این کفشهای رایج در عصر بیزانس نظیر چکمهها، دمپاییها و صندلها در حفاریهای باستانشناسی کشف شده بودند. کارشناسان میگویند بیزانسیها از رنگهای متنوع و نقشهای مختلف بر روی منسوجات و اقلام پوشیدنی استفاده میکردند.
آثاری از تمدن هیتیها در کاراقامیش ترکیه کشف شد
پارچههای گرانقیمت که از ابریشم صادراتی بیزانس به دست میآمد برای طبقات بالای جامعه بافته و گلدوزی میشد. طبقات پایینتر نیز لباسهای رنگآمیزی شده و منقش به طرحهای گوناگون را استفاده میکردند.
دوره بیزانس که همچنین به عنوان عصر امپراتوری روم شرقی شناخته میشود بیش از هزار و صد سال، از سال ۳۳۰ تا ۱۴۵۳ میلاد، به طول انجامید.
در کاوشهای باستانشناسی پیشین اقلام تاریخی دیگری از این محل به دست آمده بود
کاوشهای پایتخت امپراتوری بیزانس در سال ۲۰۰۴ آغاز شد و از آن زمان بدینسو حدود ۶۰ هزار قلم اشیای تاریخی و باستانی از این مکان به دست آمده که جنبهای جدید از تاریخ قسطنطنیه را برای محققان آشکار کرده است.
پیشتر در سال ۲۰۲۱ تیمی از باستانشناسان ترک در حین بازسازی کاخ باستانی «بوکلئون»، یکی از قدیمیترین سازههای دوره بیزانس در ساحل دریای مرمره در استانبول، فوارهای با قدمت ۱۶۰۰ سال پیدا کرده بودند.
مقامات میراث فرهنگی ترکیه گفتهاند صندلهای کشفشده به موزه باستانشناسی استانبول منتقل شدهاند.
نظرات