• 13 / بهمن 1402 / 12:16
  • شناسه خبر : 133253

معایب استفاده از ظروف تفلون برای سلامتی

در این روزها ظروف آشپزخانه بسیار متنوع شده اند و می توان گفت جنس های تنوعی برای پخت و پز وجود دارند.از جمله مسی و تفلون و… .اما بیشترین نوع ظروفی که مورد استفاده قرار می گیرد ظروف تفلون هستند که به علت نچسب بودن آنها بسیار محبوب اند.اما باید بدانیم که این ظروف معابی برای سلامتی نیز دارند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

مزایا و معایب ظروف تفلون

کاربرد ظروف تفلون معایب و مزایای آن چیست؟

درست است که ظروف تفلون معایب و مزایایی دارد اما این معایب در حدی نیست که نتوان از آن استفاده کرد. نگرانی ها درباره ظروف تفلون مربوط به یک ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوئورواکتانوئیک بود که در گذشته از این ماده در ساخت ظروف تفلون استفاده می شد اما این امروزه برای ساختن ظروف تفلون از این ماده استفاده نمی شود. این ماده برای سلامتی انسان مضر است و مشکلاتی به همراه می آورد. از سال ۲۰۱۳ به بعد کلیه محصولات تفلون فاقد این ماده شیمیایی بودند و استفاده از محصولات تفلون دیگر برای مردم هیچ مانعی ندارد.

مزایا استفاده از ظروف تفلون

تا اینجای کار به بررسی برخی ویژگی های ظروف تفلون و معایب و مزایای آن پرداختیم و اما برخی از ویژگی ها و مزایا بسیار خوبی که این ظرف ها دارند که موجب شده طرفدارن زیادی داشته باشد این مزایای عبارت اند از:

  • نچسب بودن ظرف تفلون
  • مقاومت بسیار خوب ظرف تفلون در برابر حرارت
  • مقاومت بسیار خوب ظرف تفلون در برابر سرما
  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی
  • ظروف تفلون عمر بسیاری دارند و خواص خود را برای مدت زمان طولانی حفظ می کنند.
  • ظروف تفلون در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند.

مزایا و معایب ظروف تفلون

معایبی که استفاده از ظروف تفلون برای سلامتی دارد؟

همانطور که گفتیم استفاده از ظروف تفلون می تواند برای بدن مضر باشد.در ادامه شما را با معایب این ظروف آشنا می کنیم.

۱-ابتلا به بیماری های تنفسی و سرطان

اگر دمای ظروف تفلون از حد معینی بالاتر رود، بر اثر تجزیه لایه پوشاننده آن، ۱۵ نوع ذره و بخار سمی آزاد می شود که دو ماده از آن به نام های پلی تترافلوئورواتیلن ( PTFE ) و پرفلورواکتانوئیک اسید ( PFOA ) سمی و سرطان زا هستند و مشکلات تنفسی فراوانی برای انسان به وجود می آورند . ظروف تفلون استاندارد تا دمای ۲۶۰ درجه را تحمل می­ کنند معمولا حرارت غذا به هنگام طبخ و سرخ کردن­ های معمولی از ۲۵۰ درجه بیشتر نمی شود.

استنشاق این گاز در انسان سبب حالتی به نام “سرماخوردگی تفلونی Teflon flu ” می شود که علائم آن احساس تنگی نفس، خستگی، سردرد، سرفه، تب و لرز و گلودرد ظاهر می گردد و با سرماخوردگی معمولی اشتباه گرفته می شود.

۲-ابتلا به انواع سرطان

اگر ذرات تفلون از کف ظرف جدا شوند و وارد بدن شوند برای سلامتی ضرر دارند و موجب ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان کبد خواهند شد و در مواردی باعث جهش ژنتیکی نیز می گردند.

۳-ابتلا به مسمومیت بارداری و مشکلاتی در نوزادان

استفاده از ظروف تفلون به علت مواد موجود در آن با کم خونی و اختلالات مغزی نوزادان ارتباط دارد و موجب ابتلا به پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) تولد نوزادان دارای کمبود وزن در بارداری می شود.

۴-ابتلا به کم خونی

از کادمیم در تهیه ظروف تفلون استفاده می کنند ، این ماده به مرور وارد غذا می شود و باعث کوتاهی قد و ضایعات پوستی می شود . کادمیم در سنتز هموگلوبین دخالت می کند و منجر به کم خونی نیز می گردد.

۵-آسیب به محیط زیست

همچنین وجود این ماده بسیار مقاوم در ظروف تفلون به طبیعت آسیب می رساند زیرا حذف این ماده از زندگی تقریباً غیرممکن است.

مزایا و معایب ظروف تفلون

آیا بازسازی ظروف تفلون مضر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، همان طور که اشاره شده استفاده از بهترین مارک ظروف تفلون نیز می تواند خطرات بسیار زیادی به همراه داشته باشد. حال اگر عمر طبیعی این ظروف به پایان رسیده باشد و قصد بازسازی ظروف تفلون را داشته باشیم؛ در واقع این خطرات چندین برابر بیشتر ما را تهدید خواهد کرد.

نکات لازم جهت استفاده از ظروف تفلون

شما می توانید از این ظروف در آشپزخانه خود استفاده کنید منتهی با رعایت کردن نکاتی که در ادامه به شما خواهیم گفت.اگر این نکات را در زمان استفاده از ظروف تفلون استفاده کنید بدنی سالم خواهید داشت

  • ظروف تفلونی را خریداری نمایید که مورد آزمایش های مختلف کنترل کیفیت و استاندارد قرار گرفته شده است
  • زمان استفاده از ظروف تفلون سعی کنید ظروف خراش برندارند
  • ظروف تفلون را با مواد شوینده قوی و اسکاج های زبر نشوید زیرا این کار باعث آسیب دیدن ظرف می گردد و مواد شیمیایی را وارد بدن می کند
  • زمان آشپزی در ظروف تفلون حرارت را روی درجه متوسط و ملایم قرار بدهید
  • قبل از استفاده از ظروف تفلون آن را با مایع ظرفشویی و آب داغ بشویید و در کف و اطراف آن روغن مایع بریزید
  • برای تهیه غذاهایی مانند سود و جوشاندن شیر که نیاز به نچسب بودن ندارند خودداری کنید
  • درست نکردن غذای بچه ها در تفلون
  • از ابر و مایع ظرفشویی برای شست و شوی ظروف تفلون استفاده کنید
  • از ظروف تفلون که آسیب و خراش دیده اند خودداری کنید
  • هنگام تهیه غذا در ظروف تفلون از همان اول خود را روشن کنید یا در هوای باز آشپزی کنید
  • هنگامی که ظرف تفلون خالی است آن را حرارت ندهید
  • ظرف تفلون را بلافاصله بعد از استفاده در آب سرد قرار ندهید
  • موقع پختن غذا در ظروف تفلون از قاشق های چوبی استفاده نمایید و از قاشق های تیز استفاده نکنید
مطالب مرتبط

راه اندازی کارخانه بزرگ تولید ظروف تفلون آشپزخانه توسط یک زندانی

۱۱ اشتباه رایجی که که باعث آسیب به ظروف تفلون می شود

چند وسیله بسیارخطرناک در آشپزخانه + تصاویر

نظرات