اگر اشتباهی پول به حساب فرد دیگری واریز کردیم چکار کنیم؟

گاهی ممکن است با وارد کردن شماره حساب اشتباهی در گوشی موبایل خود یا در عابربانک پولی را اشتباها به حساب شخص دیگری واریز کنید که هیچ نام و نشانی از او ندارید؛ دراین شرایط چگونه باید پول خود را پس بگیرید؟ انتقال وجه در کشور ایران و تمام نقاط جهان یکی از ابتدایی‌ترین و […]

گاهی ممکن است با وارد کردن شماره حساب اشتباهی در گوشی موبایل خود یا در عابربانک پولی را اشتباها به حساب شخص دیگری واریز کنید که هیچ نام و نشانی از او ندارید؛ دراین شرایط چگونه باید پول خود را پس بگیرید؟

انتقال وجه در کشور ایران و تمام نقاط جهان یکی از ابتدایی‌ترین و در عین حال پرمصرف‌ترین موارد استفاده از حساب‌ها و کارت‌های بانکی است. یکی از مهم‌ترین کارهایی که در زندگی روزمره هر آدمی انجام می‌شود، انتقال وجه به طرق و دلایل مختلف است. برای واریز حقوق و دستمزد به حساب افراد، برای پرداخت قبوض یا خرید کالا و خدمات آنلاین یا حضوری از انتقال وجه استفاده می‌کنیم و بسیاری موارد دیگر.

به گزارش اول فارس ، گاهی ممکن است با وارد کردن شماره حساب اشتباهی در گوشی موبایل خود یا در عابربانک پولی را اشتباها به حساب شخص دیگری واریز کنید که هیچ نام و نشانی از او ندارید؛ دراین شرایط چگونه باید پول خود را پس بگیرید؟

واریز کردن اشتباه پول

واریز کردن اشتباه پول ممکن است برای هر کدام از ما اتفاق بیفتد و در آن زمان همه ما به دنبال یک راه چاره هستیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم پولمان را پس بگیریم. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده بیش‌ازپیش از وسایل الکترونیکی جابه‌جاکردن پول بیشتر با برنامه‌های بانکی و… انجام شده و ما از رفتن به عابربانک و ایستادن در صف‌های طولانی خلاص شده‌ایم؛ اما خیلی هم این موارد به نفع ما نبوده؛ زیرا ممکن است با یک اشتباه کوچک کلاً پول را برای فرد اشتباهی واریز کنیم.

واریز کردن پول

انواع روش‌های انتقال وجه در شرایط مختلف
علاوه بر انواع روش‌های انتقال وجه، سقف جابجایی مبلغ هم مهم است و افراد با توجه به مبلغی که قرار است انتقال بدهند، باید به سقف برداشت روزانه از حساب بانکی خود توجه کنند. در ادامه، علاوه بر انواع روش‌های انتقال پول، سقف برداشت هر کدام را هم به شما می‌گوییم تا با آگاهی بیشتر و بهتر تصمیم بگیرید.

  • انواع روش‌های انتقال پول از حساب به حساب
    همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، یکی از مهم‌ترین کارهایی که در طول روز در سامانه بانکی کشور انجام می‌شود، انتقال وجه است.  در ادامه انواع روش‌های انتقال وجه را با هم مرور می‌کنیم.
  • انتقال پول از طریق شعب بانکی
  • انتقال وجه زمانی که حساب مبدا و مقصد متفاوت باشد
  • انتقال وجه در شعبه بانک و با استفاده از کارت
  • انتقال وجه از طریق دستگاه خودپرداز (کارت به کارت)
  • انتقال وجه از طریق سامانه شتاب
  • انتقال وجه از طریق ساتنا
  • انتقال وجه از طریق پایا
  • انتقال وجه از طریق سامانه پل
  • انتقال وجه از طریق سامانه چکاوک
  • انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های مختلف
  • انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت اینترنتی (یا اینترنت بانک)

هنگامی که متوجه واریز کردن اشتباه پول شدیم باید از طریق زیر عمل کنیم.

درخواست از بانک

زمانی که پولی را به‌اشتباه به‌حساب فرد دیگری واریز می‌کنیم، برای اینکه قضیه را پیگیری کنیم باید به بانک مراجعه کنیم. فرد متضرر باید از بانک درخواست کند تا به‌نوعی با فردی صاحب حساب تماس بگیرند.

در این شرایط به‌احتمال زیاد کارکنان بانک با شما همراهی کرده و شماره تماس را در اختیار شما قرار می‌دهد؛ اما اگر بانک به دلایل امنیتی از دادن شماره طرف خودداری کند شما می‌توانید از آن‌ها درخواست کنید تا خودشان با آن فرد تماس گرفته و درخواست استرداد پول را داشته باشند.

اجتناب فرد دریافت‌کننده پول از بازگرداندن آن

حالا گاهی فردی که صاحب حساب است از برگرداندن پول خودداری ‌می‌کند، در این شرایط لازم است پیگیری قضایی انجام شود.

قانون دررابطه‌با واریز کردن اشتباه پول چه می‌گوید؟

طبق ماده ۳۰۱ قانون مدنی: کسی که به طور عمد یا به‌اشتباه چیزی را که مستحق نبوده، دریافت کند، ملزم است که آن را به مالک تسلیم کند.

همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان می‌کند. کسی که مالی را زمانی که مستحق نبوده دریافت کرده است، ضامن اصل مال و منافع آن است.

بنابراین، پس از بررسی قوانین به این نتیجه می‌رسیم که شخص مال‌باخته با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، می‌تواند با استناد به رسیدهای دریافتی اقدام به بازپس‌گیری وجه خود کند.

تا زمانی که این فرایند طی شود، اگر دریافت‌کننده پول اقدام به برداشت وجه از حساب خود یا بخشی از مبلغ را خرج کند، احتمالاً به خیانت‌درامانت متهم می‌شود. تصمیم در این مورد به عهده قاضی دادگاه است.

قانون دررابطه‌با واریز کردن اشتباه پول چه می‌گوید؟

نکته مهمی که ممکنت برای افراد دردسر ایجاد کند آن است که زمانی که فردی به‌اشتباه مبلغی را به‌حساب دیگری واریز می‌کند و سپس به دادگاه مراجعه می‌کند، باید وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن شخص را خودش اثبات کند.
شما هم نظرتان را ارسال کنید

« جابوتیکابا » درختی زیبا که روی تنه اش انگور « ضد پیری » می روید(+عکس)

۲۲ تا از زیباترین گیاهان که راحت در پاسیو خانه باغی قشنگ و کوچک بسازید

مطالب مرتبط

سهم بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از تعداد تراکنش‌های پرداخت به ۷.۵ درصد رسید

اسامی ابربدهکاران ۲۷ بانک دولتی و خصوصی منتشر شد

ساعات جدید کاری بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی تا روز یکشنبه آینده

نظرات

  • وحید

    تاریخ : ۵ - خرداد - ۱۴۰۲

    سلام هیچ پولی برنمیگرده من شب عید۱۴۹میلیون باگوشیم زدم الان طرف میگه بهت طلادادم که خودطرف باخانمش تودادگاه کارمیکنن خودطرف بوفه داردادگاه هست خانمش بازرسی میکنه خانمهامن تودیوارماشینی دیدم که طرفی توشهرستان رفت ماشین رادیداوکی دادمن پول راهمش رازدم رواطمینان حالابعدازسه ماه دادگاهی که تمام پیامهاپلیس فتاح که توچت دیوارداده بودوپیامهای که داده بودم رادرآوردم باصداهای که گوشیم ضبط کرده حالااومده دادگاه میگه من طلادادم نمیدونم چطوردادگاهی هست شانس ماطرف تودادگاه هست کارمندهاهواش رادارم من هزارتامدرک آوردم اون هیچی نیاوردفقط باصحبت حرف اون راقبول کردن این هم دادگاه که میگین دادگاههاکارانجام میدن تازه طرف سابقه زندان داره موندم چطورحفاظت دادگاه این آقاراقبول کردن که بهش بوفه دادگاه رادادن پول بی زبان من که باهزارتابدبختی به دست آوردم راحالامیگه اینطوری


  • قاسم

    تاریخ : ۲ - خرداد - ۱۴۰۲

    مبلغ ده میلیون اشتباهی واریز کردم ولی اون بنده خدا حلال زاده بود وبعداز ۲۴ساعت پولو برگشت داد ،اهله استان همدان بود،هنوز انسانهای باشرفی وجود داره


  • ناشناس

    تاریخ : ۲ - خرداد - ۱۴۰۲

    آقایونی که اطلاعات ندارند لطفا فتوی ندهند. وقتی پولی به اشتباه به حساب شخصی واریز میشه با مراجعه با بانک مقصد وتماس یکی کارکنان باصاحب حساب اگر حل شدکه هیچ وگر نشد به شورای حل اختلاف رفته طی نامه ای از بانک صحت وسقم ادعای شما خوایتع شده درصورت مثبت بودن بافرد دریافت کننده تماس گرفته درغیر اینصورت به بانک نامه زده میشود عین پول وهزینه دادرسی از حساب وی برداشت وبه پرداخت کننده تحویل میشود . والسلام


  • منصور

    تاریخ : ۲ - خرداد - ۱۴۰۲

    پولی که رفت دیگه رفته .اگر شانس بیاری به حساب یه آدم حلال خور بره بر می‌گرداند و گزنه اگر بدشانس باشی بره به حساب یه آدم شالاتان دیگه برگشتش امکان ندارد برگردونم.


  • رضا

    تاریخ : ۱ - خرداد - ۱۴۰۲

    بهترین کار اینه که آدم حواسشون جمع کنه که اشتباه نکنه وگرنه هیچ کس براش کاری نمیکنه اگر بری دادگاه من بدو آهو بدو میشه مبلغی هم روش هزینه میکنی.


  • یوسف

    تاریخ : ۱ - خرداد - ۱۴۰۲

    اینجا ایرانه اکثر مواقع حق ب حقدار نمی‌رسه از شکایت کردن پشیمون میشی واسه برادرم همین اتفاق افتاد بعد دنبالشو نگرفت بیخیال شد


  • م

    تاریخ : ۱ - خرداد - ۱۴۰۲

    به نظر من اگه این مشکل پیش بیاد همین بانک‌ها و دادگاه کاری به سرت میارن که دیگه هیچوقت از عابربانک و گوشی برای انتقال وجه استفاده نکنی. کدوم قانون، هر اداره ای میری اونی که پشت میز هس انگار طلبکارند و با نگاه از بالا به پایین باهات برخور میشه درصورتی که وظیفه اینا خدمت به مردم هس


  • جلال

    تاریخ : ۱ - خرداد - ۱۴۰۲

    درصورت همکاری نکردن صاحب حساب مقصد، و آوردن رآی مثبت دادگاه و تحویل آن به بانک، بانک موظف به کسرهمان مقدار از حساب مقصد و واریز به حساب مبدآ میباشد.و در صورت ناکافی بودن موجودی در حساب مقصد، به دستور دادگاه تمامی حسابهای فرد خاطی تا باز پس گیری مبلغ، بلوکه خواهد شد.این دادخواست ها به سرعت رسیدگی شده و بلافاصله دستورات قضایی صادر میگردد.
    * درصورت فوت هرفرد ایرانی، بازمانده متوفی موظف است هرچه سریعتر نسبت به ابطال شناسنامه متوفی اقدام و تمامی حسابهای شخصی او به دستور قضایی مسدود و هیچکس حتی بانکها تا صدور مجوز ،حق برداشت از آنها را نخواهند داشت.


  • محمدیوسفی

    تاریخ : ۱ - خرداد - ۱۴۰۲

    شخصی ۲میلیون تومن اشتباه واریزکرده بود بانک زنگ زد اطلاعات منوکامل داشت برگرداندم به حسابش


  • آق مملی

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    هی زه خیال باطل اگه یک رقم اشتباه بشه پول برگشت میخوره

    دیگه گذشت اون که یارو به حسابش به اشتباه پول واریز میشد سیستم به روز شده


  • محمد

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    متاسفانه این همه نظرگفتن طرف حساب من مرده دراومدمن بدشانس ۸۵میلیون آدم زنده است طرف من سال۱۴۰۰مرده بودولی حسابش بازه بانک همکاری کردولی گفتن بایدبری خرمشهروارثها روجمع کنی من هم ازپول۴میلیون گذشتم


  • خودم

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    اولین اشتباه اخرین اشتباهه سعی کنین مرتکب نشین. وگرنه اثبات کنی هم فایده نداره حکم جلب هم بدن میگن برو طرفو پیدا کن زنگ بزن پلیس بیاد بگیره. در این حد قوانین مسخره ای داریم. یعنی به هگوش میگن بدو به تازی میگن بگیر


  • علی

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    اول بانک بعدشخصی متقاضی بعددادگاه
    دادگاه بشرط بتونی اثبات کنیدکه این حق من هست.دادگاه اثباتش سخته
    همه هزینه هاروبدی وبری وبیای فقط
    مشخصات دقیق طرف روبگیرید
    شماره حساب
    شماره کارت
    شماره شبا
    کدملی وشماره همراه


  • بی نام

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    چندسال پیش درقضیه خرید ماشین وقتی ثابت شدفروشنده کلاهبرداراست فرداصبح اول وقت ازطریق بانک چک رامسدودکردم چندماه بعد باتفاق گروهی مال باخته رئیس دادگاه گفت :توخودت جلو چک رابستی فروشنده شروع به کلاهبرداری کرده هنوز که نشده بود


  • بی نام

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    متاسفانه اینجا ایرانه خدای نکنه پات به دادگاه حتی برای کوچکترین کار اینقدر طولش میدن که جزء پشیمانی برای فرد چیزی به همراه نداره هیچکس کارشو تو مسولیتش انجام نمیده در نقاب مسلمونی پدر مردمو درآوردن اشکی دروغ نیرنگ در بین مردم از بین میرفت


  • سلام

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    اون پول دیگه بر نمیگرده حد اقل این که کسی نمیتونه قضات ایران رو قانع کنه معمولا طرف ناحق رو میگیرند


  • رحیم

    تاریخ : ۳۱ - اردیبهشت - ۱۴۰۲

    خیلی باحالید. رفتم بانک همینهایی که گفتی را گفتم ، در جواب ما نمیتونیم زنگ بزنیم ،برامون دردسر میشه،و.. تحویل من دادن.