تارت اسفناج و سیب زمینی ، یک وعده غذایی مقوی و بسیار خوشمزه

تارت اسفناج پنیری و سیب زمینی به لطف وجود اسفناج، پنیر فتا، پنیر ریکوتا و سیب‌زمینی یک غذای مغذی برای ۴ نفر می‌باشد. برای تهیه تارت اسفناج به قالب کمربندی احتیاج خواهید داشت که باعث شود تارت‌ به راحتی از جداره‌ها جدا شود و با سینی کف قالب امکان سرو میسر شود. اسفناج جزو آن […]

تارت اسفناج پنیری و سیب زمینی به لطف وجود اسفناج، پنیر فتا، پنیر ریکوتا و سیب‌زمینی یک غذای مغذی برای ۴ نفر می‌باشد.

تارت اسفناج و سیب زمینی
برای تهیه تارت اسفناج به قالب کمربندی احتیاج خواهید داشت که باعث شود تارت‌ به راحتی از جداره‌ها جدا شود و با سینی کف قالب امکان سرو میسر شود. اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. در این میان، شاید آگاهی از ویژگی‌های ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. در ساختار تارت اسفناج از دو نوع پنیر بهره خواهیم برد:

  • پنیر فتا
  • پنیر ریکوتا

پنیر ریکوتا از جمله پنیر‌های ایتالیایی است که از شیر گاو و یا گوسفند تهیه می‌شود و بسیار کم کالری است. شما می‌توانید با مراجعه به سوپرمارکت‌های معتبر این پنیر را تهیه نمایید. در صورت در دسترس نبودن پنیر ریکوتا از پنیر ماسکارپونه استفاده کنید.

مواد لازم:
سیب‌زمینی : ۳ تا ۴ عدد

اسفناج : ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

تخم مرغ : ۲ عدد

پنیر فتا : ۵۰ گرم

پنیر ریکوتا : ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل : به میزان لازم

روغن : به میزان لازم

آب‌لیمو تازه : ۱ قاشق غذاخوری

نشاسته سیب زمینی : ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه تارت اسفناج وسیب زمینی

دستور تهیه:

۱. ابتدا سیب‌زمینی‌ها را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و با میزان مناسبی از روغن سرخ کنید. در ادامه روغن اضافی سیب‌زمینی‌ها را به کمک دستمال کاغذی بگیرید. در این مرحله کف قالب کمربندی خود را به کمک قلم‌مو به روغن آغشته کنید و سیب‌زمینی‌ها را مطابق تصویر درون قالب بچینید.در این مرحله کف قالب کمربندی خود را به کمک قلم‌مو به روغن آغشته کنید و سیب‌زمینی‌ها را مطابق تصویر درون قالب بچینید.

۲. سپس اسفناج‌ها را با یک فنجان آب بخار‌پز کنید و آب اضافی آن را کاملا بگیرید.

در این مرحله کف قالب کمربندی خود را به کمک قلم‌مو به روغن آغشته کنید و سیب‌زمینی‌ها را مطابق تصویر درون قالب بچینید.

۳. اسفناج‌ها را ریز خرد کنید و یا کاملا له کنید و درون ظرف نسبتا گودی بریزید.

۴. تخم مرغ، پنیر فتا، پنیر ریکوتا، نمک و فلفل، آب‌لیمو تازه و در صورت تمایل نشاسته سیب‌زمینی را به اسفناج‌ها اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید.

۵. مخلوط کوکو اسفناج آماده شده را درون قالب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط فر طبخ کنید.

اسفناج

خواص اسفناج
در ادامه پس از آشنایی با نحوه پخت تارت اسفناج پنیری بد نیست که با برخی از خواص اسفناج به شرح زیر نیز آشنا شوید:

۱. فیبر زیادی دارد

اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانعاز ابتلا به یبوست می‌شود و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود.

۲. با سرطان مبارزه می‌کند

پژوهش‌ها نشان داده فلالوئیدموجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول‌های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشم‌گیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می‌شود.

یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست.

۳. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است

ویتامین C، A، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست.

۴. برای فشار خون مفید است

مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود.

۵. دوست بینایی است

دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مرواریدو دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند.

۶. طراوت پوست را حفظ می‌کند

حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین می‌کند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتیچین و چروک پوستنیز سودمند خواهد بود.

۷. ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم می‌کند

ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکل‌گیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگ‌ها و در نتیجه تصلب شرایین‌ها و نیز بیماری‌های قلبی و عروق جلوگیری می‌کند.

۸. از سیستم عصبی بدن محافظت می‌کند

ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد.

۹. سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است

این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی و اسید‌های چرب امگا ۳ می‌باشد که باعث پایین آمدن سطح کلسترول خون می‌شود.

۱۰. خواص مفید خود را برای طولانی مدت حفظ می‌کند

تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاه‌ها بر روی کیسه‌های پلاستیکی حاوی اسفناج‌ها می‌تابند در واقع به حفظ برگ‌های آن در برابر فاسد شدن کمک می‌کنند و این نشان می‌دهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.

طرز تهیه شیش برک ۱ غذای اصیل لبنانی که پرسفارش ترین است

طرز تهیه بریانی اصفهان غذای بسیار خوش طعم و لذیذ ایرانی

مطالب مرتبط

تارت قارچ و پنیر با مرغ یک فینگر فود فوری مناسب مهمانی ها

دستور پخت اسفناج پلو با گوشت قلقلی

طرز تهیه یک غذای معرکه و خوشمزه بنام سالاد سیب زمینی سرخ کرده

نظرات