تغییر کاربری همه اراضی کلاس ۱ تا ۴، همچنین تغییر کاربری اراضی کلاس ۵ تحت کشاورزی، به هر نوع کاربری دیگر ممنوع است.
به گزارش اول فارس ، تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدید جدی امنیت غذایی کشور بوده و یکی از گلایهها در اینباره اختصاص یافت زمینهای کلاس ۳، ۴ و ۵ به ساخت مسکن است که قابلیت احیا دارند. «انجمن علوم خاک ایران» درباره تهدیدهای این امر بیانیهای صادر کرده است که میخوانید.
تهدید امنیت غذایی کشور با چراغ سبز قانون
امنیت غذایی بر اساس تعریف وقتی محقق میشود که آحاد جامعه به غذای کافی، ایمن و مغذی دسترسی فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشند به نحوی که نیازها و ترجیحات غذایی آنان برای یک زندگی سالم و فعال پاسخ داده شود. در این تعریف در کنار سه رکن فراهمی، دسترسی، سلامت و کیفیت، رکن پایداری نیز نهفته است و اتفاقاً در بین این چهار رکن، آنچه بیش از سه رکن دیگر مورد بی مهری قرار میگیرد، رکن پایداری است. چرا که موضوعات دسترسی، فراهمی و کیفیت غذا، آثار و تبعات روشن، آنی و ملموس دارند، به همین دلیل پایش آنها آسان بوده و تأثیر آنها بر زندگی روزمره مردم کاملاً مشهود است. این موضوع به ویژه در جوامع کمتر توسعه یافته مشهود است، چرا که آیندهنگری و دوراندیشی بهعنوان یکی از شواهد توسعه یافتگی جوامع شناخته میشود.
از مجموعه فعالیتهای مرتبط با امنیت غذایی، “کشاورزی” مهمترین و تأثیرگذارترین فعالیتی است که از مواد اولیه و نهادههای غیرخوراکی، مواد غذایی قابل مصرف انسان و دام را تولید و از این طریق انرژی و پروتئین مورد نیاز انسان را مستقیماً تأمین مینماید. لذا پایداری کشاورزی یکی از مهمترین عوامل تضمین پایداری امنیت غذایی است و کشاورزی پایدار در گرو کمیت و کیفیت منابع پایه آب و خاک است. در کنار محدودیت شدید منابع آب کشور که بهطور روشن بخش کشاورزی کشور را متأثر نموده است، وضعیت منابع خاک حاصلخیز نیز بحرانی بوده و در شرایط خطرناک قرار دارد. با توجه به مستندات موجود داخلی و بینالمللی، اراضی قابل کشت ایران حداکثر ۵ / ۱۸ میلیون هکتار است که از این مقدار، با توجه به محدودیتهای موجود، سالانه بین ۱۵-۱۴ میلیون هکتار زیر کشت انواع محصولات میرود. این یعنی غذای جمعیت در حال رشد کشور از اراضی محدود با وسعت کمتر از ۱۰ درصد مساحت کشور تولید میشود. بدین ترتیب سرانه اراضی قابل کشت در ایران ۱۸/۰ هکتار است در حالی که میانگین سرانه زمین کشاورزی در دنیا ۲/۰ هکتار است. شواهد نشان میدهد با توجه محدودیتهای مستقیم کیفیت منابع خاک و محدودیتهای غیر مستقیم مانند شرایط آّب و اقلیم، توسعه افقی اراضی قابل کشت کشور تقریباً امکانپذیر نیست. معنی و مفهوم این عبارت این است که کشور ما برای تولید حداکثری و البته پایدار محصولات غذایی مورد نیاز آحاد جامعه، باید از منابع خاک حاصلخیز محدود خود حفاظت نموده و از این منبع با مدیریت صحیح بر مبنای ظرفیتهای بوم شناختی بهرهبرداری نماید. لذا لازم است اولاً در راستای ارتقا بهرهوری منابع خاک، با توجه به شاخصهای پایداری، تولید به ازا واحد سطح اراضی تحت کشت را به ویژه با تمرکز بر محصولات راهبردی، تا سطح ظرفیت اراضی افزایش داد. از سوی دیگر، موضوع بسیار ضروری اینکه باید با حفاظت کمی و کیفی منابع خاک کشاورزی، اجازه نداد حتی یک متر مربع از این ظرفیت محدود خاک حاصلخیز کشور به هیچ وجه و با هیچ توجیهی از چرخه تولید خارج شود.
سیب زمینی شکم پر بسیار خوشمزه و آسان که حتما باید امتحان کنید
طبعاً در کنار امنیت غذایی، یکی دیگر از وظایف دولتها تسهیل دسترسی آحاد جامعه به مسکن است. لذا وضع قوانین و مقررات لازم برای تأمین زمین، نقدینگی و یا تسهیل ساخت و ساز مسکن از طرف مراکز قانونگذاری و دولتها، امری پذیرفته شده و ممدوح است. اما مقایسه شرایط لازم برای اراضی قابل کشت با شرایط و نیازهای اراضی قابل ساخت و ساز و سکونت، نشان میدهد محدودیتهای مترتب بر اراضی قابل کشت از نظر حاصلخیزی خاک به هیچ وجه به اراضی قابل سکونت و ساخت و ساز مسکن، مترتب نیست.
لذا در یک نگاه علمی و آینده نگرانه و با در نظر گرفتن مصالح ملی که متضمن مصالح آحاد جامعه در دراز مدت است، در کشوری با محدودیت شدید اراضی قابل کشت و فراوانی اراضی غیرقابل کشت، نباید اراضی که به هر نحو قابلیت کشاورزی و تولید دارند، به امر مسکن اختصاص یابند. این در حالی است که متأسفانه در تبصره ۲ ماده ۹ “قانون جهش تولید مسکن” مصوب ۱۷/۰۵/۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، فقط اراضی کشاورزی حاصلخیز (درجه ۱ و ۲) از قاعده تأمین اراضی برای مسکن مستثنی شدهاند. برای درک درست آنچه عملاً با این مصوبه اتفاق میافتد باید بدانیم اراضی با توجه به وضعیت محدودیتها برای کشت و کار، از نظر قابلیت کشاورزی به ۶ کلاس طبقه بندی میشوند که اراضی کلاس یک بهعنوان اراضی فاقد محدودیت و اراضی کلاس ۶ با بیشترین محدودیت هستند. بر اساس همین طبقه بندی، اراضی کلاس یک تا ۵ اراضی با قابلیت کشاورزی خیلی خوب تا ضعیف هستند، این بدان معنی است که در اراضی کلاس ۲ تا ۵، با رفع محدویتها و مدیریت صحیح میتوان حداکثر بهرهبرداری را از این اراضی داشت. فقط در اراضی کلاس ۶ محدودیتها به نحوی است که رفع آنها با روشهای رایج مقرون به صرفه نبوده و به همین دلیل بهعنوان اراضی قابل کشت شناخته نمیشوند.
بنابراین روشن است که متن تبصره ۲ ماده ۹ قانون مذکور خارج از مبانی و اصول علمی، اراضی کلاس ۳ تا ۵، که در دنیا بهعنوان قابل کشت شناخته میشوند را از چرخه تولید خارج مینماید. اما با درک توزیع سطوح اراضی با کلاس مختلف در ایران، عمق فاجعه از این هم فراتر میرود. بر اساس مجموعه مطالعات خاک انجام شده در کشور، وسعت اراضی کلاس یک کشور کمتر از ۲/۱ میلیون هکتار (حدود ۶ درصد از اراضی قابل کشت) و اراضی کلاس ۲ حدود ۴ میلیون هکتار (۲۱ درصد از اراضی قابل کشت) است. این بدین معنی است که بیش از ۷۰ درصد اراضی قابل کشت کشور که تبعاً سهم قابل توجهی در تولید محصولات کشاورزی دارند، در محدوده کلاسهای ۳ تا ۶ قرار میگیرند. بنابراین قابل پیش بینی است که در اجرای قانون جهش تولید مسکن، بخش قابل توجهی از اراضی که اکنون در چرخه تولید محصولات کشاورزی قرار دارند، در معرض تغییر کاربری قانونی به مسکن قرار خواهند گرفت و این یعنی تهدید امنیت غذایی.
این ۸ گیاه خانگی استرس و اضطراب را از زندگی دور می کند
تأسف بار تر اینکه در ماده ۵۱ لایحه پیشنهادی برنامه هفتم، «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف شده است در روستاهای بالای پنجاه خانوار، متناسب با بعد خانوار و تبصره (۲) ماده (۹) قانون جهش تولید مسکن، جهت ساخت مسکن خودمالکی روستایی با ایجاد زیر ساختهای لازم و بازنگری در محدوده طرحهای هادی روستایی مناطق فاقد زمین و تصویب در مراجع مربوطه، اقدام به واگذاری زمین به متقاضیان واجد شرایط نماید». این در حالی است که بر اساس مطالعه تعداد ۱۲۴۶ شهر توسط سازمان امور اراضی در سال ۱۳۹۶، مساحت حریم شهرهای کشور ۳۸ / ۴ برابر محدوده شهرها است که بیش از دو برابر استاندارد تعیین شده در مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور است. توسعه بیرویه طرحهای هادی روستایی نیز خود عامل مهم دیگر تغییر کاربری اراضی کشاورزی است. مجموع مساحت طرحهای هادی روستاهای بیش از ۲۰ خانوار در سه استان شمالی کشور ۲۸۷۰۰۰ هکتار است که ۱۵۰۰۰۰ هکتار آن اراضی کشاورزی بوده و به این ترتیب از شمول قانون حفظ کاربری اراضی خارج گردیده است. متأسفانه از ۴۰۰ هزار هکتار شالیزار در شمال کشور، حدود ۱۳۰ هزار هکتار آن داخل بافت طرحهای هادی واقع و زمینه تغییر کاربری آنها فراهم شده است.
در جای دیگر در بند ت ماده ۵۰ لایحه پیشنهادی برنامه هفتم، به وزارت راه و شهر سازی اجازه داده شده تا از طریق توافق با مالکین اراضی غیر دولتی فاقد کاربری مسکونی با رعایت ماده (۸) قانون جهش تولید مسکن نسبت به تأمین زمین برای اجرای طرحهای حمایتی ساخت مسکن و یا احداث شهرکهای مسکونی توسط بخش خصوصی با رعایت ضوابط وزارت راه و شهرسازی اعم از رعایت سرانههای شهری و تأمین خدمات زیر بنایی و روبنایی مورد نیاز و همچنین سایر قوانین و مقررات اقدام نماید. قطعاً این بند در صورت تصویب زمینه تغییر کاربری اراضی دارای پتانسیل کشاورزی را بیش از پیش فراهم خواهد نمود و تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است.
۶ مورد که هرگز نباید به هنگام سرماخوردگی انجام دهید
شواهد فوق نشان میدهد آنچه در تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن تصویب شده و آنچه در مواد ۵۰ و ۵۱ برنامه هفتم در این ارتباط پیشنهاد گردیده، امنیت غذایی و به تبع آن امنیت اقتصادی- اجتماعی و نهایتاً امنیت ملی کشور را تهدید میکند، بنابراین از همه صاحب نظران و دست اندرکاران، به ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی انتظار میرود با این تهدیدات مقابله و ضمن جلوگیری از تصویب مواد ۵۰ و ۵۱ لایحه برنامه پیشنهادی، در اسرع وقت نسبت به اصلاح تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن با رویکرد حفظ کاربری کشاورزی در اراضی کلاس ۱ تا ۵ اقدام نمایند. به موازات اکیداً، توصیه میگردد از فرصت تدوین برنامه هفتم استفاده و ضمن تأکید و زمینهسازی برای اجرای دقیق “قانون حفاظت از خاک”، در راستای حفظ اراضی دارای پتانسیل کشاورزی کشور، متن زیر را به عنوان جایگزین بند ت ماده ۵۰، در قانون برنامه هفتم مصوب نمایند:
«تغییر کاربری کلیه اراضی کلاس ۱ تا ۴، همچنین تغییر کاربری اراضی کلاس ۵ تحت کشاورزی، به هر نوع کاربری دیگر ممنوع است».
علی
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
روستایی مثل روستای کاهکش درسرشاخه زاینده رود ۲۴ کیلومتری شهرکرد .بالغ بر ۳۰۰ خانوار مهاجرت کرده اند بعلت سخت گیری جهادکشاورزی واموراراضی از ۴ مدرسه ۳تا ازآنها تعطیل شده است . مسُولین ما از ی طرف میگن روستاییان درروستابمانند ازی طرف اجازه ساخت وساز نمیدهند. لذا برای زندگی کردن به زمین لازم وتوسعه روستا زمین نیاز است .
مضاعف بر اینکه زمینهای اطراف روستای کهن وتوریستی کاهکش را افرادی باپارتی بازی تصرف نموده اند .
که هیچ سود ومنفعتی ندارند …. هر چه هم به این در واون در زدیم نتیجه نداد بلاخره تکلیف چیست .
کسی هم جواب ما رانداد .هر ارگان توپ را به ارگان دیگری پاس داد
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
روستایی مثل روستای کاهکش در سرشاخه زاینده رود
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
منظورتون که غرب استان تهران که نیست احیانا که.
منطقه فردیس مهرشهر کردان چهارباغ ماهدشت صفادشت هشتگرد نظراباد هشتگرد جدید تران دشت سهیلیه زعفرانیه دهکده المپیک که نیست که بهترین خاک حاصلخیز کشاورزی وپراب رو تبدیل به باغچه شخصی خانه ویلایی کارخانه وکارگاه و… کردید رو میگید
خدا واقعا عمرتان بدهد ولی خوب توش نون داره زمینهای کشاورزی وحاصلخیز وپراب رو تفکیک کنی دیوار کشی کنی خداییش خوب نون داره
یعقوب کاظم پور
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
من یه ارتشی بازنشسته مستاجر هستم چرا از این زمینها یک مترش به من نرسید
آیا جان و جوانی من برای حفظ همین زمین ارزش یه ۱۰۰ متر زمین رو نداشت.
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
ماشالامسولین بی لایق در کشور،فقط حرف الکی بلدن بزنن،کدومتون اومدین از کشاورز حمایت کردین،کشاورزبیچاره فقط،فقط داره داخل زمینش زحمت الکی میکشه،
که پولش بره تو جیب تاجر،کشاورزبیچاره زحمت میکشه،سر آخر باید به دست وپای تاجر بیفته تا محصولش زیر قیمت بفروشه،
تا پول هزینه ای کرده فقط بگیر،چرا،چرا
مرتضی
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
به داد زمینهای شمال برسید دیگه چیزی نمونده
منظور غرب مازندران..
حسن
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
دغدغه ما کشاورزان فقط نبود آب است ما الان تو شهرستان بوکان درجه یک زمین حاصلخیز و مرغوب داریم ولی متاسفانه آب رو رها کرده اند به دریاچه و زمینهای ما هم بدون آب مونده اند .
و هیچ کسی هم به فکرشون نیست زمینهایمان همینطور خشک و بیابانی شده اند
اونوقت شما از امنیت غذایی حرف میزنید
اصول و آداب مهم مهمانی و مهمانداری که خانم خانه باید بلد باشد
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
تکلیف پارتی بازی پیمانکار طرح تفصیلی چی میشه الان شمال و غرب و شرق زمین منو مسکونی اعلام کردن مال منو کشاورزی
حداقل باید یک چیزی از اونا بگیرن بدن به امثال من
حضور دیمی میلیون ها افغانی برای ایران خطرناک نیست؟
حسین
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
کدام … گفته که امنیت غذایی و خودکفایی یعنی تولید همه محصولات کشاورزی مورد نیاز در خود کشور،ظاهرا مسئولان کشور بعد از چهل سال نفهمیده اند که قرار نیست ما خودرو بسازیم،گندم نولید کنیم،نفت و گاز،گوجه،تراکتور،و… هر کشوری در تولید بعضی از محصولات مزیت دارد
پس آنرا تولید میکند میفروشد و بجای آن نیازمندی ها را وارد میکند،با همین روش و حماقت محض کشور را در ورطه نابودی قرار داده اید.
اصول و آداب مهم مهمانی و مهمانداری که خانم خانه باید بلد باشد
مرودشت
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
بابا چند روز دیگه یه تبصره برای خودشون درست میکنن اینها مسئول که نیستن کشاورز را نابود کردن
چرا باغ شهری که مجوز ساخت نداره را برق می دین
ما که کشاورزیم از جهاد کشاورزی چیزی ندیدیم
ای کاش این اداره را تعطیل میکردن دردش کمتر بود
حضور دیمی میلیون ها افغانی برای ایران خطرناک نیست؟
بینام
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
ای بابا الان چند باغ دور ما است صاحبشان مرده تبدیل به اشغال دانی شده
در صورتی که طبق قانون اسلام ۳ سال باغ بلاتکلیف بمونه باید به دیگری داد
سعیدی
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
اصلاح و تصویب قوانین صحیح و علمی در کنار اجرای قاطع قطعا رشد و توسعه کشور را محقق خواهد نمود
علی
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
اینقدر … که حد نصاب ندارد به کی میخوان اعتماد کنن باج بده بساز
الان در روستاها کلی افراد خونه ساختن برق آب وام گرفتن
جامعه خراب این قانون من در آوردی زیر پا لح کرده
میرزا ابول
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
مسئولین فقط حرف میزنن و ماده و تبصره مینویسن و تصویب میکنن
الان با ابن قانون کشاورزان برای ساخت ویلا باید رشوه بیشتر بدهند و جیب مسئول مربوطه بیشتر پر میشه
… .. یکی یکیشون(البته اونهایی که فاسد هستن)
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
تمام اطراف اراک زمینای کشاورزی روقطعه قطعه. کردن وهر۵۰۰زمین روبا۷دقیقه و۱۰دقیقه اب میفروشن
هرکی براخودش ی ویلا ساخته واستخردرست کرده پدرابهای زیرزمینی رودراوردن
هیچ کس هم درقیدنیست یعنی اصلامسولی وجودنداره ک جلوایناروبگیره
اکبر
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
اگه پروانه نمیدن پس چرا تهرانی میاد میخره
هکتار هکتار بهش پروانه میدن چندین تا
زمین تکه تکه میکن ویلا سازی میکن میفروش
چندرغاز خریده چندین میلیون میفروشه
Sh
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
برادر من کشاورز وقتی نتونم تو زمین مادریم ملک بسازم برای زندگی کوچ میکنم به شهر …بعد چطوری بیام کشاورزی کنم
با اینکه دولت گفته بومی یا مسر تو زمین پدرش میتونه ملک بسازه ولی بازم نمیزارن بنیاد مسکن نمیزاره باید از ۱۰ هزار متر زمین ۲۰۰ متر بزارن بسازم که جایی داشته باشم بمونم کشاورزی کنم
…جیبشون پر حرف میزنن
ناشناس
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
مشکل اصلی کشاورزی در ایران رساندن آب به زمینهای حاصلخیز است که دولت باید دراین باره سیاست گذاری کند و با احداث آب شیرین کن های عظیم و رساندن آب به زمینهای حاصلخیز فارس و خراسان انقلابی عظیم در کشاورز ایران ایجاد نماید .
و ای با طرح های کوتاه مدت سه تا پنج ساله عملی می باشد .
علی
تاریخ : ۸ - مهر - ۱۴۰۲
ای کاش کسی که در زمینه ای درد آشنا نیست هرگز اظهار نظر نمی کرد.
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
واااااااویلااااا اینهمه تبصره وماده تکرارکردین که مغزم هنگ کردانگارمردم قربانی شهرداری و منابع طبیعی ومسکن شهرسازی نشدن ونمیدونن که زمین اجدادی ماروملی اعلام میکنن چه برسه به زمینی که صاحاب نداره
کشتن ما والان بباین شهرماببینین کارمندای شهرداری ومنابع طبیعی چطورتومستتنیاتملک پدرم کاشت وساخت کردن ولی ماخودمون یک متر زمین نداریم ومستاحرو کم درامدیم
ازشیراز بخش زرقان
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
بخدادوسال چاه کشاورزیم خشکشده ی
خونه تو روستا دارم ی
بنده افغانی میخاد بخره که بتونم کف شکنی بگیرم چیکارکنم مجبورم
اسماعیل
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
به بهانه ی مسکن روستایی کل زمینهای کشاورزی قطعه بندی شده .این زمینها در واقع داره باغ ویلا میشه.جهاد کشاورزی و سازمانهای دیگه نباید اجازه بدن زمین کشاورزی تیکه تیکه بشه .کجایین. مسئول کیه .پس دارین چیکار میکنین .سرگرم چه کار مهمتر هستین .شمال زمین دار بزرگ وجود نداره دیگه.
محمد
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
جاهایی در ایران به علت نشست زیاد اب دیگر نمی شود کشاورزی کرد مانند اطراف مشهد که قدیم باغ وکشاورزی زیاد بود الان اب نیست
بهتر است هم مسکونی شود دوم در اطراف شهر های بزرگ باید بخش هایی را برای ویلا سازی باطرح دولت اختصاص بدهند که هم زیبا سازی وفصای سبز وایجاد کار وشغل بشود
وهم زمین های کشاورزی پاره پاره ولقمه لقمه نشود
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
همه زمینهای کشاورزی شده باغ و ویلا دیگه جلو چی را میخواهند بگیرند
نسل بعد ما باید بروند باغ و ویلا
نابود شد زمینهای کشاورزی
فرهاد
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
به کشاورزان عزیزی که اینجا و هزار جای دیگه از سر ناچاری پیام گذاشته اید و امیدوار هستید تا این رنج ها و مشکلات به گوش شنوایی برسه مطمئن باشید حتی اگر بر حسب اتفاق چشم مسئولی این پیام ها را ببینه حتی یک خط از آن را نمی خواند و توجه نمی کند چون با خیال راحت می داند از کشاورز ساکت تر و مظلوم تر توی این مملکت هیچ قشری نیست و به راحتی از کنار این مشکلات با بی توجهی می گذرد چون می داند کشاورزان بدبخت تر از آن هستند که بتوانند حق و حقوق خود را از ظالمانی چون او بگیرند
نمونه اش همین قطع سوخت ماشین آلات کشاورزی توی اوج کشت و کار پاییز امسال به بهانه ی بیمه ی اجباری شخص ثالث برای تراکتور ها!
با پیام و گلایه توی این سایت و هر جای دیگه به هیچ جا نمی رسیم
باید کشت نکنیم و فقط به اندازه ی مصرف خودمان از هر محصول کشت کنیم تا نتیجه ی ظلمشان به خودشان و خانواده هایشان برگردد
رعیت عاشق وطن و اسلام و قانون بی تبصره
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
سلام و درود
آنهایی که استاد دور زدن قانون هستند و قوانین شما پشیزی برایشان اهمیت ندارد !؟ از رویاهای شیرینشان هرگز بیدار نخواهند شد .
می دانید چرا آمریکا و کانادا و استرالیا جزو بزرگترین تولیدکنندگان غلات و دام در جهان هستند ؟ آنها از شصت سال پیش شروع به تجمیع اراضی کشاورزی کردند
من شاهد نابودی باغات انگور ارومیه و البته نابودی منابع آب زیرزمینی با حفر هزاران چاه آب برای هزاران باغ تقسیم شده به قطعات کوچک حتی کمتر از هزار متر غیر اقتصادی بوده ام ،
می دانید صد ها هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای ساخت خانه باغ هایی که در طول سال حتی پنجاه روز کامل در آنها سکونت نمیشود یعنی چه !!!؟؟؟
خانه باغ هایی که تبدیل به عشرتکده هایی برای انواع خوشگذرانی های چند ساعته شده اند !؟
و با استحصال غیر لازم آب از چاههای غیر مجاز برای (( کشاورزی تفننی )) ، نابودی منابع آب زیرزمینی را فراهم کردهاند
آری قوانین بدون پشتوانه شما کاری از پیش نخواهد برد وقتی بالاترین مقامات استان و اطرافیان آنها ، خود صاحب لوکس ترین ویلا ها در داخل باغات کشاورزی هستند !؟
با گوگل مپ سری به اطراف شهرهای اروپا و قاره آمریکا بزنید و ببینید !
در اکثر کشورها ، بندرت آنهم در مزارع و باغات چند هکتاری خانه باغ دیده میشود
معراج
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
دوست داریم زمین کشاورزی رو همش ساختمان بسازیم.
خیلی به فکر کشاورزین.
پول محصولاتشون به موقع میدین که حرف مفت میزنین.
معراج
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
دوست داریم زمین کشاورزی رو همش ساختمان بسازیم.خیلی به فکر کشاورزین.پول محصولاتشون به موقع میدین که حرف مفت میزنین.مسئولین جوبشون پرباشه کشاورزا هرطوریشن بشه برای کی مهمه
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
پول بده وسط زمین کشاورزی هتل بساز
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
حرف حق تلخ است حتی تکراری باشد وبشنوید
ناظر
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
تبدیل زمینهای کشاورزی و زراعی به ویلا وانبارهای اسقاطی کلهم زیرنظر جهادکشاورزی ودهیاریها انجام گرفته
حتی زمینهای گندم زار را دراطراف تبریز من شاهد بودم که قطعات ۵۰۰ متری باتایید نهاد مسئول واگذار به مردم کردن
رضا
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد
آخه مسئولی که موقع جلسه روی میزتون انواع میوه استوایی و شیرینی گذاشته و قهوه و چای صرف میکنید اصلا از کشاورزی علم و اطلاع دارید امسال با خاموشی سه روز در هفته ۲۱ ساعت به خاطر قطع برق که مدار آبدهی پسته طلای سبز ایران دارد سه چها روز آبیاری رو عقب انداختید و الان فصل برداشت نصف محصول پوک و مابقی دوباره تصف ناخندان و بقیه هم از نظر وزن و اونس پایین و ریز میدونید چند میلیارد در میلیارد دلار ضربه زدید به کشاورزی که دو سال سر ماندگی محصولی نداشت و امسال هم شما نابود کردید خرج و دخل کشاورز نمیخونه سم گرون و تقلبی کود گرون و تقلبی کارگر روزی ۵۰۰ هزار تومن تراکتور ساعتی ۵۰۰ هزار تومن قیمت پسته که یک ماه پیش ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومن بود الان ۴۰۰ هزار تومن هم نمیخرند اگر هم بخرند با چک یک تا دو ماه اگه وامی هم دادند بانکها باسود ۱۸ تا ۲۴ درصد الان فشار آوردند و پولشونو میخوان همه شدند بدهکار بانکها و اقساط معوقه طوری میگین مسئولین فکر میکنیم اینا از یه کره دیگه اومدن رو زمین
خداوندا شکر اگه این مسئولین نبودند مردم هلاک میشدند بابا جمع کنید چهار تا کشاورز خبره هم ببرید کنارتون حداقل بخندند بهتون
وسلام
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
تغییر کاربری به پرورش قارچ و شتر مرغ که اشکال نداره که دولت این قانون ها رو می داره
ایران
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
نباید زمین حاصل خیز ری وشهر یار خانه ساخت همه باغات وملک ری نابود شد دیرشده
کسی که نمی داند آمایش زمین
چه بگوییم
ازقدیم سر مکل ری جنگ بوده کو
آن ملک ری
واقع بین
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
کشاورزی و دامداری دیگه تعطیل وقتی نمی ذارن یه خونه برا بچه ام درست کنم مجبورم بفروشم به غیر بومی
چه بسا عراقی ها که برا بچه ام خونه بخرم
با این قیمتی که دولت برای برنج گذاشته پول خودش جور در نمیاد پس بفروشم هم برا بچه ام خونه و مغازه بهتره حرص هم نمی خورم والسلام
سعید
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
حرف حرف حرف
بله امنیت غذایی جامعه به خطر افتاده امنیت مالی کشاورز چی خودتون رو بزارین جای کشاورز وقتی برنجکار تمام هزینه هاش نسبت به سال قبل سه برابر شده بعد برنج شو باید نصف قیمت بفروشه به نظرتون این کشاورز باید چیکار کنه خوب طبیعه که به فکر فروش تغییر شغل میفته دولت به جای حمایت فقط حرف میزنه اینقدر برنج خارجی وارد کردن که کمر کشاورز شکست مردم عادی هم از همه جا بیخبر خوشحالن که قیمت برنج پایین اومده ولی با این روند چند سال دیگه کشاورزی کلا نابود میشه و همه این اراضی میشه خونه و ویلا البته مسئولین ظاهرا بیشتر دوست دارن وارد کنن برنج رو چون سودشون تو وارد کردن برنج هست
معروفی
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
آقایان محترم ، با کدوم آب و برف و باران توقع کشت دارید ،
درختان ۱۵ ساله بار ده بدلیل عدم تامین آب سهمیه ای و جایگزین آب فاضلاب شهری تماما دچار آفت و مریضی شدند و حتی میوه آنها روی درخت کپک میزنه چطور شما کارشناسی میکنید ،
بهترین راه برون رفت از این شرایط صدور مجوز تغییر کاربری بوده که حداقل بخشی از این املاک نیاز به آب نداشته باشند.
حسین
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
باغ ۸۰۰۰ متری دارم سند دار چسبیده روستا یه خانه باغ ۵۰ متری نمی گذارند بسازی ..مجبوری خلاف غیر مجاز بسازی و جریمه بدی …
این عدالت هستش مگر میشود باغ داری کرد و کار کرد ولی یه جای استراحت کوچک نداشته باشی …
با محدودیت کار پیش نمیرود
حسین
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
سلام ..با محدودیت و ممنوعیت کار پیش نمیرود کیفیت بهره برداری بالا ببرید …نگارنده محترم ۴۰ هکتار زمین با چشمه طبیعی دارم سند دار ۱۲ سال هیچ دولتی نه وام میده نه کمک میکنه ..
حالا اگر تو هلند همین زمین داشتی میلیاردی با بهره کم وام میدادن …پس درد کشاورزی و باغ داری نمی دانی..
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
پول و پارتی داشته باش هر کاری که میخوای انجام بده …. واقعا ری…… با این مملکت داری تون
فرشید
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
همش با رابطه بازی حل میشه به نفع غیر بومی من خودم یه زمین مزروعی داشتم بر اتوبان که به من ارث رسید رفتم برا پروانه اقدام کردم ندادن و بعد ازدواج هم که خونه نداشتم اومدم کرج الان ۱۲ساله که اینجا موندم خونه گرفتم و … زمین هم چون نمیتونم برسم همینجور مونده تا بازنشسته بشم برگردم باز اگه بزارن خیلی اوایل به کشاورزی علاقه داشتم که نزاشتن
فقط یه سوال از به اصطلاح مسئولین دارم این بنده خدا کشاورز نباید خونه داشته باشه که بتونه کنارش کشاورزی کنه قانون ناقص و بدون فکر به جایی نمیرسه فقط به نفع خودشون کار میکنن
من زمانی که برا پروانه اقدام کردم حریم راه ۲۹متر بود بعد شد ۳۲ متر والان یه مدتی هست که شده ۷۶متر نزدیک ۳۰۰۰متر زمین من رفته تو جیب این آقایان الان متری اونجا ۶میلیون هست
بعد میگن ما عدالت داریم
Ali
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
سلام یکی از مشکلات کشور ویلا سازی و تجمل گرایی است اگر این مشکل حل شود و زمینهای کشاورزی از چرخه تولید خارج نگردد و به مهندسین و دکترین کشاورزی بها داده شود امنیت غذایی روز به روز محکم تر میشود
و چه بهتر که مالکیت زمینها کم کم در دست دولت باشد و به صورت اجاره در اختیار کشاورزی قرار گیرد تا همیشه کشاورزی تداوم داشته باشد و مشکل احتکار زمین نداشته باشیم همه میدانیم که از زمان اصلاحات ارضی و خورد شدن زمینهای کشاورزی چه بلایی سر کشاورزی امد
و یک سری با گرفتن زمینهای باد اورده و به ارث رسیدن به خیلیها به فکر فروش و احتکار ان افتادند بهر جهت از یکجا باید شروع شود و جلوی ان گرفته شود این قانون شروع خوبی است
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
جمعیت که زیاد شود نیاز به مسکن و زمین دارد زیاد شدن جمعیت ایران خب حق طبیعی این مردم است ولی اکنون ۱۵ میلیون افغانی وارد کشور شدن و دولت سعی میکند بر خلاف منافع ملی آمار اینها را کم اعلام کند خب ۱۵ میلیون افغانی در ایران نیاز به آب برق گاز مسکن کند و.و و …. دارن منافع مردم را نمی توان با مسائل احساسی و بشر دوستانه گره زد
فقط مردم ایران باید جور و تاوان مشکلات مهاجرین را بخاطر بشر دوستانه بدن خب ۱۵ میلیون افغانی در دو سه سال آینده چندین برابر خواهند شد
ودولت و مجلس اگر فکری به حال بازگشت اینها نکنند حضور اینها در ایران تبدیل به یک بحران و مشکل اساسی برای ایران و مردم خواهد بود
دولتمردان ایران بخاطر منافع جز منافع کل ایران را مورد تهدید قرار ندن افغانی ها نیاز به آموزش نیاز به بهداشت نیاز به مدرسه نیاز به غذا تیاز به مسکن دارن وقتی جمعیت زیاد شود دولت مجبور است به سراغ زمین های کشاورزی برود در نتیجه دولت باید برنامه ای برای خروج افغانها که خواست مردم ایران است تهیه کند و در زمانبندی چند مرحله ای اینها را اخراج کند
وگرنه در تمام ابعاد به مشکل خواهد خورد مشکلات جمعیتی و نیازهای آنها چیزی نیست که بخواهیم بخاطر مسائل عاطفی یا فرهنگی و ایدئولوژی از آن چشم پوشی کنیم
حسین
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
ازوقتی درروستاها وام بافت فرسوده یاطرح هادی راه افتاده دیگه توی روستاهاهم نمیتونیم زمین کشاورزی بخریم چه برسه به زمینهایی که وام روستایی داره ومالکان زمین روستایی زمینهارو فقط باقیمت بالامیفروشند وگرنه خیراین یعنی احتکار
لطفابرای احتکارزمینهای روستایی یه قانون وضع کنید وامهای مسکن روستاروقطع کنیدتاقیمت بیادپایین تا بتوانیم زمین کشاورزی یا برای ساختن بخریم مثل روستاهای نزدیک مناطق شهری تربت حیدریه که نظارتی برقیمت زمینروستایی نیست ونجومی است
لذا باید یارانه و سهام عدالت مالکان زمینهای روستایی که قیمت نجومی میگذارند روی زمینشون قطع بشه طبق قانون حذف یارانه ثروتمندان چون مالکین زمین روستایی باداشتن زمینهایی باقیمت بالا ثروتمند محسوب میشوند باید یارانه سهامعدالت ویارانه عمومی وخدمات ان روستاحذفشود وخرج مسائل عامالمنفعه مثل بهداشت درمان شود لطفا پیگیری نمایید مخصوصا درروستاهای نزدیک شهرتربت حیدریه
ناشناس
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
شما هرچه به نفع خودتان است ممنوع و لازم والجراست چه ربطی به مردم دارد
رضا ظهیری
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
دولتی که قدرت نداره از کشاورزان خودش حمایت کنه حق نداره درمورد کاربری زمینهایی که از پدران کشاورزان نه از حکومت بهشون رسیده نظر بده.
من خودم امسال برنج کاشتم ۵۰ میلیون بدهکارتر از قبل فصل کشت شدم.
مردمی هم که از کشاورزان وباغداران خارجی حمایت میکنن محکوم به مردن از گرسنگی هستن.
مهدی
تاریخ : ۷ - مهر - ۱۴۰۲
اگه قانون هست اجرا کنید .اگه نیست هم بزارید مردم کارشون رو بکنن .
/نه اینکه میسازه تموم میشه .بعد خراب میکنید .و جالب تر بعضی هارو خراب نمیکنن ..
همین که میگی زمین غیر قابل کشت .رو بسازید خوبه …الان زمینی هست که قابل کشت است ولی آب نیست که بخوای کشاورزی کنی و اگر هم آب پیدا کنی و کشاورزی کنی محصول نهایی مقرون به صرفه نیست فقط هزینه انسانی رو جواب میده ،پول بذر و آب و اجاره ها کود و سم(سمهای تقلبی که اصلا تاثیری نمیزاره)و…..تهش با کلی قرض و بدهکاری میمونی به غلط کردن…نتیجه اش این شده که نسل الآن اصلا کشاورزی نمیکنه و زمین هارو میفروشن .آینده خدا خودش نجات بدهد
لاهیجان ، کلشتاجان
تاریخ : ۶ - مهر - ۱۴۰۲
تاسف بار اینه که جهاد کشاورزی با دادن مجوز تغییر کاربری به غیر بومیان زمین های کشاورزی رو نابود کرده و اینقدر که غیر بومی خونه ساختن الان مسولان نگران زیاد شدن بافت مسکونی روستا توسط فرزندان بومی شدن . و الان هم در سدد نابود کردن آینده و سرپناه فرزندان بومی روستا هستن . یه سوال فرزند روستایی که ازدواج کرده کجا زندگی کنه که بتواند کشاورزی انجام بده ؟
شما امنیت کشاورز رو تامین کنید تا امنیت غذایی حفظ بشه .
قانون جهش مسکن رو لغو میکنید بعد یه آن میبینی که یه غیر بومی اومده تو دل کوه و جنگل ویلا درست کرده بعد ببین به حال اون جوان روستایی چی میگذره . این واقعا تاسف داره
ناشناس
تاریخ : ۶ - مهر - ۱۴۰۲
در کشاورزی مدرن خاک جایگاه خود را از دست داده کشاورزی هیدروپونیک جایگزین ان شده کشور هلند با مساحت بسیار کم از خیلی کشور ها بزرگ چون امریکا و کانادا تولیدش در بعضی محصولا ت بیشتر است در کشور ما محدود کننده کشاورزی اب است نه خا کا مادر حالی که چاه ها را مسدود می کنم به خاطر اب پس باید به اب بیندیشیم نه خاک مسکن و غدا نیاز اولیه انسان هست کارشناسان محترم در نظر داشته باشند محدود کردن هر کدام انسان را به رنج می اندازد داشتن یک جمعیت متوازن در حال رشد هم به مسکن و هم غدا نیاز دارد در حالی که گاهی می شود غذا را وارد کرد مسکن قابل وارد شدن نیست
باهر
تاریخ : ۶ - مهر - ۱۴۰۲
مدیریت نادان تمام مملکت را به روش های مختلف با تصمیمات ناشیانه و بدون کار کارشناسی بایسته توسط مدیریت ناشایسته و نیز با عملکرد مخرب خود شخم زده و می زنند چون جامع نگر نبوده و فقط بخشی نگر و خودکامه هستند. و بدین طریق حرث و نسل و محیط زیست مردم را با انواع روشها از لحاظ کمی و کیفی نابود کرده و می کنند.