اگر می خواهید میزبان خوبی باشید و میزبانی شما در همه جهات تمام و کمال باشد، مطالعه این بخش به شما کمک می کند تا یک میهمانی بی نقص داشته باشید.
در دعوت از مهمانان اینگونه عمل کنید:
اگر قرار است میزبان باشید، با احترام و کاملا روشن مهمانانتان را دعوت کنید و تاریخ، ساعت، زمان و مکان را به آنها اعلام نمایید و اگر هم تم خاصی برای مهمانی در نظر گرفته اید، به مهمانان تان اعلام کنید.
برنامه ریزی کنید:
یک لیست دقیق از نام و تعداد مهمانان تهیه کنید و خانه خود را قبل از آمدن مهمانها آماده کنید و قبل از این که مهمان ها از راه برسند همه چیز را چک کنید. اگر قرار است مهمان ها را به پیک نیک ببرید ، شرایط آب و هوا را بسنجید و کاملا آماده باشید. آماده بودن قبل از آمدن مهمانها سبب می شود در زمان مهمانی با خیال راحت و آرامش از آنها پذیرایی کنید و استرس نداشته باشید.
برای چیدن میز اصول زیر را رعایت کنید:
میز مهمانی را تزیین کنید:
وسط میز را با یک گلدان گل تزیین نمایید البته گل هایی که عطر تند دارند را روی میز قرار ندهید زیرا عطر تند گل با عطر غذاها قاطی شده و بوی نامناسبی ایجاد می کند. در دو طرف طول میزبرای مهمانی شام شمعدان قرار داده و هنگام صرف شام نور سالن را کم کرده و شمعها را روشن نمایید اما چنانچه پیش از این هم در نمناک عنوان شد برای چیدن میز نهار احتیاج به شمعدان نیست.برای چیدن میز صبحانه از یک رومیزی زیبا استفاده کرده و در وسط میز یک گلدان گل بگذارید.
انعطاف پذیر و خوشرو باشید:
یکی از مهم ترین اصول مهمانوازی خوشرویی، مهربانی و برخورد گرم میزبان است.هر اتفاقی که در مهمانی برایتان پیش آمد، مثلا اگر غذاهایتان ممکن باب میل تان نبود یا دسر خراب شده بود آرامش داشته باشید و اخم نکنید و انعطاف پذیر و خوشرو باشید.
اگر برایتان این پیشامدها اتفاق افتاد، اینگونه عمل کنید:
ظرف میوه را قبل از آغاز مهمانی بچینید:
سه چهار ساعت قبل از برگزاری مهمانی میوه ها را با سلیقه تمام در ظرف یا سبد میوه بچینید و از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده نمایید. برای سرو میوه انار می توانید آن را دانه دانه کنید.
با همه میهمانان به یک اندازه گرم بگیرید:
با تمام مهمانان وقت بگذرانید و تازه واردها را به سایر مهمانان معرفی کنید و با همه آنها به یک اندازه گرم بگیرید. رهبری مهمانی را در دست بگیرید و زمان ناهار، عصرانه یا شام را به مهمان ها یادآوری کنید.
غذاهایتان را تزئین کنید:
با هر چه در خانه دارید مثل زعفران ، کشمش ، زرشک ، خلال پسته و … غذا را از سادگی در آورده و جلوه خاصی به آن بدهید. مثلا روی دیس برنج را با زعفران و…تزیین نمایید و روی کاسه ماست را با برگهای نعناع، زعفران و پودر گل سرخ تزیین نمایید.با برش زدن تربچه و پیازچه سبد سبزی را تزئین کنید.
برای مهمانی ناهار پیش از ناهار پذیرایی نکنید:
برای مهمانی نهار، بعد از آمدن مهمان ها فقط یک فنجان چای یا شربت بیاورید و سپس نهار خورده و بعد از نهار اول با شیرینی و چای و دسر و سپس با میوه و آجیل پذیرایی را انجام دهید.
برای مهمانی شام اینگونه پذیرایی کنید:
برای مهمانی شام در فصل زمستان پذیرایی را با شیر کاکایو، قهوه و چای همراه با شیرینی آغاز نمایید. پذیرایی را در فصل تابستان با آب میوه خنک یا فالوده و بستنی پذیرایی را شروع نمایید و شیرینی و چای را برای بعد از شام بگذارید.
هدایت کننده صحبت باشید:
از مهمانان به گرمی استقبال کنید و باز کننده سر صحبت باشید و با دقت و علاقه به صحبت های مهمانان گوش دهید. صحبت ها را هدایت کنید و اگر صحبت به حرف های ناراحت کننده کشید، صحبت را عوض کنید.در مورد موضوعات ناراحت کننده مثل بیماری یا اخبار بد صحبت نکنید. مهمانی زمانی برای خوشگذرانی است و با این گونه صحبت ها اوقات سایرین را مکدر نکنید.
مهمانانتان را تنها نگذارید:
پس از صرف غذا مهمان سرگرم ظرف شستن و نظافت نشوید و مهمانانتان را تنها نگذارید زیرا اصل برگزاری مهمانی بر اساس دیدن و رفع دلتنگی است نه خوردن و جمع کردن و شستن پس حتی اگر مهمان خودمانی باشد، نظافت و ظرف شستن در حضور او کار نابجایی است.
برای مهمان ها سرگرمی داشته باشید:
برای اینکه مهمانانتان سرگرم شوند، یک بازی جذاب که مناسب سن همه مهمان ها باشد و همه بتوانند در آن شرکت کنند برای مهمان ها در نظر بگیرید و یا یک برنامه سرگرم کننده مثل شعر خوانی، طرح معما یا حتی خاطره گفتن تدارک ببینید.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید