بامیه که در زبان انگلیسی به انگشت خانم ها تشبیه شده است، یک سبزی پر مصرف در مناطق گرمسیر می باشد. خصوصا در آشپزخانه های هندی بامیه یکی از غذاهای همه کاره و فراوان است. این غذای مقوی در کشور های فارسی زبان چون افغانستان و ایران نیز علاقه مندان خود را دارد. مانند بامیه مزار، که از کیفیت عالی برخوردار است، در این فصل در بازار های افغانستان و ایران پیدا می شود. اما یک نکته غافلگیر کننده و جالب این که بامیه از نظر بیولوژیکی به عنوان یک میوه طبقه بندی می شود. اما عمدتا به عنوان سبزی مصرف می شود! قبل این که به فواید بامیه بپردازیم، بیایید بفهمیم چرا زیست شناسان بامیه را یک میوه تلقی می کنند.
فواید بامیه برای سلامتی
بامیه، یک میوه یا سبزی ؟
خوب، پاسخ بستگی به این دارد که از چه کسی میپرسید و معیار آن ها برای تصمیمگیری چیست.
ابتدا اجازه دهید به تعریف بیولوژیکی میوه و سبزی نگاه کنیم:
میوه: محصول شیرین و گوشتی درخت یا گیاهی است که حاوی دانه باشد و بتوان آن را به عنوان غذا مصرف کرد.
سبزیجات(نوع خوراکی): که بخشی از گیاه یا سبزی مانند برگ، ریشه، گل… است اما شامل میوه یا دانه نمی شود.
همان طور که در بالا مشاهده شد، از نظر علمی، میوه بخشی از گیاه است که از گل رشد می کند و حاوی دانه های گیاه است. خوب، پس نظر به تعریف، می توان برخی از سبزیجات مانند: خیار، گوجه فرنگی،کدو حلوایی… را میوه نامید! اما برخی از کارشناسان معتقدند می توانیم این غذاها را، هم میوه و هم سبزی نامید.
ارزش غذایی بامیه
کالری=۱۲۹
آب=۹۰٫۱۷ گرم
پروتئین=۲٫۰۰ گرم
چربی = 0٫۱۰ گرم
کربوهیدرات=۷٫۰۳ گرم
فیبر=۳٫۲ گرم
قند=۱٫۲۰ گرم
خواص و ارزش غذایی بامیه
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:
25کالری دارد؛ پس کم کالری است.
۲ گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.
۴۶۰ واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.
۱۳۰ میلی گرم ویتامینC دارد.
۵۰ میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.
۲۵۶میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.
فواید بامیه برای سلامتی
هزاران نفر از پخت این سبزی به دلیل بافت مرطوب آن بیزار هستند. با این وجود، اگر بامیه درست پخته شود، از طعم عالی برخوردار می باشد. اما آیا می دانستید بامیه سرشار از مواد مغذی است که مطمئنا برای سلامتی شما مفید می باشد؟
این غذای سبز سرشار از فولیک اسید، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، کلسیم، فیبر، پتاسیم، آنتی اکسیدان ها و برخی مواد مغذی گیاهی است.
فواید بامیه؛ باعث کاهش وزن می شود
بامیه یک منبع مناسب از فیبر است که نه تنها هضم شما را تقویت می کند. بلکه شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد. جدا از آن، همچنین سرشار از مواد مغذی مهمی است که متابولیزم بدن شما را بهبود می بخشد و ماهیچه های بدن شما را تقویت می کند.
افرادی که دارای درجه گلوکز خون بالا هستند، مطمئنا باید بامیه را در غذاهای روزمره خود بگنجانند. از آن جایی که بامیه سرشار از فیبر است، سبب افزایش انسولین می شود و همچنین باعث مهار و حفظ درجه های قند خون در بدن نیز می شود. بامیه حاوی عنصری به نام میریستین می باشد که جذب قند توسط ماهیچه ها را تقویت و بهبود می بخشد. در نتیجه می تواند باعث کاهش درجه بالای قند در خون شود.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد
بامیه یک جایگزین عالی برای افرادی است که کلسترول یا هر بیماری قلبی دیگری دارند. زیرا فیبر موجود در این سبزی به کاهش درجه کلسترول بد کمک می کند و جذب کلسترول خوب را در بدن تسهیل می کند. فیبرها باعث ایجاد شیره صفرا در روده ها می شوند، بنابراین درجات کلسترول خون را کاهش می دهند. جدا از این که بامیه سرشار از منیزیم است، باعث حفظ و کنترل سطح تنش خون شما در بدن می شود.
خاصیت ضد سرطانی دارد
بامیه حاوی پروتئینی به نام لکتین است که با سرطان سینه مبارزه می کند. همچنین گفته شده که بامیه رشد سلول های سرطانی را سرکوب می کند و به پیشگیری از سرطان کمک می کند. فولات همچنین یک ماده مغذی مهم است که در کاهش بسیاری از سرطان ها نقش دارد.
سبب تقویت سیستم هاضمه می شود
فیبرهای غذایی موجود در بامیه به هضم غذا و تقویت عملکرد روده کمک می کند. فیبرها برای درمان اختلالات معده مانند یبوست، IBS و سوء هاضمه شناخته شده اند.
پوستی سالم برای شما به ارمغان می آورد
بامیه دارای بخش معقولی از آنتی اکسیدان ها است که نه تنها فشار اکسیداتیو را کاهش می دهد. بلکه رادیکال های آزاد موجود در بدن را نیز به طور موثر ریشه کن می کند. آنتی اکسیدان ها به رفع نقص پوست کمک می کنند و روند پیری را کند می کند. و در نهایت پوستی جوان را به شما هدیه می دهد.
خواص فوق العاده بامیه برای سلامت ، درمان و زیبایی
بامیه یا همان اکرا یک گیاه سبز خوردنی است که حاوی مواد مغذی بسیار زیادی می باشد. بامیه به طور رایجی در کشورهای آسیای جنوبی و آمریکا و آفریقا استفاده می شود. این گیاه یکی از مهمترین سبزیجاتی است که در هند توسط مردم در طبخ غذاهای بسیاری استفاده می شود. این یک چاشنی خوب است که برای تهیه خورشت یا هر غذای دیگری مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه همچنین بریده و قطعه قطعه شده تا سرخ شده یا بخارپز و کباب شود. حتی ژاپنی ها نیز از بامیه به عنوان یکی از اجزای سوشی و تمپورا استفاده می کنند. تمامی قسمت های بامیه قابل خوردن بوده و از برگ های آن می توان در سالاد استفاده کرد.
ارزش غذایی بامیه
کالری=۱۲۹
آب=۹۰٫۱۷ گرم
پروتئین=۲٫۰۰ گرم
چربی = 0٫۱۰ گرم
کربوهیدرات=۷٫۰۳ گرم
فیبر=۳٫۲ گرم
قند=۱٫۲۰ گرم
خواص و ارزش غذایی بامیه
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:
۲۵کالری دارد؛ پس کم کالری است.
۲ گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.
۴۶۰ واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.
۱۳۰ میلی گرم ویتامینC دارد.
۵۰ میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.
۲۵۶میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.
فواید و خواص بامیه برای سلامت بدن
بامیه مملو از فیبر:
این گیاه خاص سرشار از منابع فیبر است و می تواند به تثبیت گوارش شما کمک کند. مطالعاتی نشان می دهند که فیبر بسیار بالای این گیاه، عوامل بیماری قلبی عروقی و احتمالا سرطان روده را کاهش می دهد.
بامیه برای دفع سموم:
این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
فواید بامیه برای دفع سموم
تقویت کننده مغز:
تحقیقات کاملی وجود دارد که خوردن بامیه را با کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماری های عصبی مرتبط دانسته است. زمانی که شما به صورت مرتب این گیاه را مصرف کنید، آسیب هایی که به مغز وارد شده است را ترمیم می کند.
بامیه برای درمان چاقی:
دیگر کاربرد خارق العاده پلی ساکارید های موجود در این گیاه کمک به تنظیم اختلالات سوخت و سازی و درمان چاقی است که در اثر رژیم غذایی با چربی بالا به وجود آمده است. این مواد تشکیل دهنده بامیه می تواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون، وزن بدن و افزایش تحمل در برابر گلوکز و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد.
بامیه برای سلامتی قلب:
درحالیکه این تحقیق ادامه دارد، مطالعات فوق الذکر به صورت ویژه ای بیان می دارد که فولات موجود در این گیاه تاثیر معکوسی بر روی بیماری های قلبی عروقی دارد. فولات موجود در بامیه می تواند از قلب شما با افزایش نیتریک اکسید محافظت کرده و با رادیکال های اکسایشی مقابله کند.اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند.
آنتی اکسیدان:
دانه های داخل بامیه بیشترین مقدار اثرات آنتی اکسیدان و ضد ضعف را دارا هستند، پس آن ها را جدا نکنید. شواهد علمی اثبات می کند که این دانه ها جادوی خود را با کاهش دادن سطح خطرناک لاکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار، عملی می کنند.
فواید بامیه برای بی حالی:
بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب می شوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش می دهد که به ذخیره انرژی کمک می کند. تحقیقات اثبات کرده اند که افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسان ها دارد.
خواص بامیه برای بی حالی
فولیک اسید:
هر نصف فنجان بامیه پخته شده حدود ۳۷ میکروگرم فولات دارد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی کمک می کند. فولیک اسید یا همان ویتامین B9 در هر وعده غذایی بسیار ضروری است؛ از آنجا که این ویتامین به بدن اجازه می دهد تا سلول های جدید تولید کرده و مانع از صدمات به DNA سلول شود. حتی برخی مطالعات نشان داده اند که اسید فولیک به کاهش نقص تولد در مادران کمک می کند.
بامیه برای محافظ کبد:
عصاره بامیه خواص محافظت کننده ای از کبد دارد به وسیله کاهش دادن آسیب هایی که توسط مواد شیمیایی به وجود می آید. افزایش مصرف بامیه ممکن است به کاهش دادن التهاب و حتی کاهش نکروز کبدی به خاطر محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود شود.
بامیه سرشار از پروتئین است:
فقط نصف فنجان از این گیاه لذید؛ شامل ۱/۵ گرم پروتئین است. روش های مختلفی وجود دارد که این سبزی خوشمزه را آماده کرد.
بامیه برای خلاص شدن از کلسترول:
بامیه حاوی موسیلژ است که با ترکیب کلسترول و مایع صفرا، مواد سمی را به این ترکیب اضافه کرده و به کبد می فرستد. کلسترول یکی از مواد غیر سالم است که میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. طبق مطالعات انجام شده بامیه در صورت مصرف منظم می تواند باعث کاهش کلسترول شود.
فیبر موجود در بامیه خروج مواد زائد از بدن را تسهیل می کند. این گیاه کاملا غیر سمی، غیر اعتیاد آور و بدون هیچ عوارض جانبی است.
بامیه برای بهبود عملکرد مویرگ:
با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگ های خونی می گذارد. فیبر کلسترول را از بدن بیرون می راند و مانع چسبیدگی دیواره های مویرگ ها می شود، چیزی که می تواند منجر به تصلب شرائین شود.
فواید مصرف بامیه
بامیه برای تثبیت قلب سالم و ممانعت از بیماری قلبی:
از بین بردن کلسترول و بهبود عملکرد مویرگ ها، قلب حداقل از بیماری ها در امان می ماند. مصرف بامیه فواید زیادی را برای سلامتی قلب به همراه دارد. پتاسیم موجود در بامیه در تثبیت عملکرد قلب ضروری است و ماهیچه های داخل آن را نرم می کند.
بامیه برای جلوگیری از یبوست:
بامیه حجم زیادی خواص ملین دارد که روده بزرگ را نرم و لزج می کند. محتوای فیبری بامیه می تواند آب را جذب کرده و روده بزرگ را منعطف تر کند. این کار به رفع یبوست کمک می کند. بر خلاف دیگر فیبرها مانند فیبر موجود در گندم؛ که می تواند دستگاه گوارشی را تحریک یا زخم کند، موسیلژ بامیه آن را التیام می دهد. همچنین بامیه عمل دفع را با لغزنده ساختن روده بزرگ، تسهیل می کند.
خواص بامیه برای ارتقای سلامت گوارش:
بامیه حاوی مقدار زیادی فیبر است که میتواند غذای خوبی را برای باکتری های داخل روده فراهم کند. اثر پروبیوتیک طبق برخی تحقیقات سلامت گوارش را بهبود می بخشد. مقدار خوب باکتری در روده بزرگ می تواند رشد باکتری های آسیب رسان را مهار کند.
بامیه برای جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر:
سندرم روده تحریک پذیر اختلالی است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد. این سندرم می تواند باعث گرفتگی، نفخ، اسهال و درد شکمی شود. فیبر و موسیلژ موجود در بامیه می تواند حرکات روده بزرگ را گسترش داده و مانع از سندرم روده تحریک پذیر شود.
بامیه برای مبارزه با افسردگی:
اگر احساس کوفتگی، افسردگی یا ضعف می کنید، می توانید خوردن بامیه را امتحان کنید. منیزیم موجود در بامیه می تواند اعصاب را التیام داده و حس بهتری به بدن و ذهن شما دهد. در یک بار مصرف ۱۰۰ گرم بامیه، حدود ۵۷ میلی گرم منیزیم مصرف کرده اید. این مقدار بامیه را گیاهی سرشار از منیزیم نموده است.
استفاده از بامیه برای مبارزه با افسردگی
بامیه برای التیام زخم گوارشی:
در طب سنتی هند، بامیه برای التیام زخم های گوارشی استفاده می شود. فیتوشیمی؛ فیبر و دیگر مواد مغذی بامیه می توانند به خنثی سازی اسید قوی معده کمک کنند. بامیه می تواند PH شیره گوارشی را قلیایی نموده که یک پوشش محافظ موقت را برای سیستم گوارشی فراهم می کند.
خواص بامیه برای درمان عفونت ریه:
بامیه سرشار از فیتوشیمی یا مواد مغذی است که آنتی اکسیدان نام دارند. این مواد موجود در بامیه می توانند به جلوگیری از التهاب مخصوصا در ریه کمک کنند.
بامیه برای کاهش گلو درد:
گلو درد شرایطی است که گلو به علت عفونت، نمی تواند عمل بلع را به خوبی انجام دهد. این حالت همچنین علامت اولیه سرماخوردگی است. اثر ضد ویروسی و ضد باکتریائی بامیه می تواند گلو درد را کاهش دهد و چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره کرده است نوشیدن آب بامیه می تواند راه حل موثری در التیام گلو درد باشد.
بامیه برای درمان آسم:
اثر قوی ویتامین ث موجود در بامیه یک درمان برای آسم محسوب می شود. ویتامین ث می تواند با مبارزه با التهاب، علائم حملات آسمی را کاهش دهد و یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع آسم باشد. اضافه کردن بامیه به رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آسم توصیه می شود.
بامیه برای درمان گرمازدگی تابستان:
خاصیت مرطوب سازی موسیلژ بامیه می تواند برای درمان آفتاب سوختگی و دیگر مشکلات گرمایی تابستان استفاده شود. مواد التیام بخش بامیه می تواند اثر نور خورشید را کاهش داده و دمای پوست را کمتر کند.
خواص بامیه برای درمان گرمازدگی تابستان
خواص بامیه برای محافظت در برابر سرطان:
بامیه نه تنها خوشمزه است بلکه یکی از گیاهانی است که بیشترین آنتی اکسیدان را دارد. این حجم از آنتی اکسیدان می تواند از بدن شما در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کند و تکثیر و گسترش سلول های سرطانی در بدن را مهار کند.
خواص بامیه برای داشتن پوست زیبا:
هر کسی که میخواهد پوستی زیبا داشته باشد، بامیه موادی را دارد که می توانند به بدن کمک کنند تا سلامت پوست حفظ شود. ویتامین ث و دیگر مواد مغذی نقش مهمی در مبارزه با رادیکال های آزاد که یکی از عوامل پیری پوست هستند؛ مقابله کنند. موسیلژ نیز می تواند برای مرطوب سازی پست به کار روند. ویتامین آ موجود در بامیه نیز برای سلامتی پوست حیاتی است.
بامیه برای برداشتن جوش و آکنه:
از زمان کلئوپاترا در مصر، بامیه برای تثبیت سلامتی پوست استفاده می شده است. اثر ضد باکتریائی موسیلژ آن می تواند رشد باکتری های مولد آکنه را کاهش داده و به کاهش التهاب پوست صورت کمک کند. مالیدن موسیلژ یا همان ماده لزج بامیه بر روی قسمت دارای آکنه می تواند جایگزینی برای درمان آکنه باشد.
بامیه برای کاهش ریسک آب مروارید:
همانطور که در بالا ذکر شد، بتاکاروتن و دیگر مواد موجود در بامیه می توانند بینایی را تثبیت کنند. با توجه به این علت، بامیه همچنین می تواند مانع به وجود آمدن آب مروارید که معمولا در سنین پیری به وجود می آید، شوند.
بامیه برای بهبود بینایی خوب:
پوسته بامیه حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و فلاونوئید مانند بتا کاروتن است که به عنوان نوعی آنتی اکسیدان شناخته می شوند. بتاکاروتن در کنار زانتان و لوتئین ها، برای حفظ بینایی سالم بسیار مهم هستند.
فواید بامیه برای بهبود بینایی
بامیه برای تثبیت استخوان های محکم:
کلسیم و ویتامین کا به بدن کمک می کنند تا استخوان ها محکم بمانند. ویتامین کا اجازه می دهد تا کلسیم در مقدار موثرش جذب شود که این کار می تواند سلول های استخوان را تولید و ترشح کند و همه ما می دانیم که کلسیم یکی از مواد معدنی مهم برای تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان است.
خواص بامیه برای جلوگیری از اسکوروی:
ویتامین ث می تواند مانع از التهاب و عفونت در دهان شود. همانطور که مصرف گیاهانی که حاوی ویتامین ث هستند مانند بامیه می توانند مانع از بروز اسکوروی شوند.
بامیه برای حمایت از سوخت و ساز نرمال:
بامیه سرشار از ویتامین های گروه ب است مانند ویتامین B6همه ی این ویتامین های گروه ب نقش مهمی در تثبیت فعالیت های آنزیمی و تولید انرژی ناشی از روند متابولیسم ایفا می کنند.
بامیه برای افزایش بارداری سالم:
پوسته تازه بامیه حاوی مقداری فولات است. این مقدار حدود ۲۲٪ در صد گرم است. مصرف منظم فولات در حین بارداری می تواند به رشد جنین کمک کرده و مانع از آسیب عصبی و دیگر مشکلات برای نوزاد شود.
خواص بامیه برای حفظ کلیه سالم:
طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۰۵ انجام شد، تشخیص داده شد که بامیه می تواند ریسک آسیب کلیه را کاهش دهد. آسیب های کلیدی معمولا در افرادی رخ می دهد که از دیابت رنج می برند. لذا مصرف منظم بامیه به افراد دیابتی کم و می کند تا کلیه سالمی داشته باشند.
مصرف بامیه برای حفظ کلیه های سالم
بامیه برای ارتقای سیستم ایمنی:
ویتامین ث یکی از حامیان سیستم ایمنی است که به طور طبیعی در بسیار میوه ها و سبزیجات به خصوص بامیه وجود دارد. این ویتامین مانند یک مکمل می تواند تولید گلبول های سفید خون را افزایش داده و آنها را برای مقابله با آسیب ها و عفونت ها مقاوم کند.
بامیه برای مقابله با کم خونی:
بامیه حاوی مقداری آهن و مس است. این مواد معدنی در سالم نگاه داشتن گلبول های قرمز خون و تولید آن مهم هستند. برای تولید هموگلوبین، بدن به آهن و سایر مواد معدنی نیاز دارد.
بامیه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و التیام سردرد و تب:
مواد مغذی که در بامیه وجود دارند می توانند به جلوگیری و درمان گرفتگی عضلات؛ سردرد و تب کمک کنند.
بامیه مفید برای دیابتی ها:
مانند کیوی، بامیه نیز به طور خاصی برای آنهایی که دردسر کنترل سطح گلوکز خود را دارند، مفید است. مطالعه دیگری تاثیر بامیه بر روی دیابت و همچنین کاهش مقدار کلسترول و چربی های داخل خون را اثبات کرده است. فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد و سرعت جذب قند را کاهش داده و قند خون را حفظ می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن آن را خیلی کم با حرارت کم یا با بخار ملایم بپزید. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. در مطلب ” بامیه چطور مصرف بشه برای دیابت مفیده ؟” سلامت نمناک خواص بامیه برای دیابتی ها را به طور کامل توضیح دادیم.
بامیه برای پوکی استخوان:
کلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.
خواص بامیه برای جلوگیری از پوکی استخوان
خواص بامیه در طب سنتی
بعد از بررسی خواص بامیه در بخش ابتدایی این مطلب از نمناک به سراغ نسخه های درمانی طب سنتی با استفاده از بامیه رفته ایم که شامل:
۱. طبع بامیه سرد و تر است.
کسانی که سوزاک دارند و یا هنگام ادرار احساس درد می کنند بهتر است بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل کنند.
برای التیام زخم از ضماد آن استفاده نمایید.
برای درمان سفلیس ۳۰ گرم ریشه بامیه را در یک لیتر آب بجوشانید و هر شش ساعت یک لیوان میل کنید.
برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند لعاب بامیه بسیار مفید است.
برای برطرف شدن خونریزی سینه ، بامیه بخورید.
برای دفع سنگ مثانه جوشانده بامیه تاثیر فراوان دارد.
۳۰ گرم گل بامیه را در ۵۰۰ سیسی آب بجوشانید و سه بار در روز هربار یک استکان میل کنید . این جوشانده ضدسودا می باشد.
دمکرده ۳۰ گرم تخم بامیه در ۵۰۰ سیسی آب ضدتشنج است.
بیماران گوا تر بهتر است بامیه مصرف کنند زیرا در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد.
بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می کند.
بامیه کرم معده و کرمک را از بین می برد زیرا دارای ماده ضدعفونی کننده است.
ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید تا تب کهنه شما درمان شود.
بامیه به علت وجود منگنز و کبالت تنظیم کننده ترشح غدد داخلی می باشد.
عوارض جانبی بامیه
هرچند مصرف بامیه ی خطر است اما نکاتی وجود دارند که باید برای اجتناب از عوارض جانبی آن، به این نکات توجه کنیم؛از آنجا که بامیه میتواند سطح گلوکز را در افراد دیابتی کاهش می دهد؛ اما مصرف آن به همراه داروی متفورمین توصیه نمی شود.
بامیه حاوی ویتامین کا است که انعقاد خون را افزایش می دهد. این گیاه برای افرادی که تحت مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین هستند؛ توصیه نمی شود.
استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود.
چگونه بامیه بخریم و ذخیره کنیم؟
صرفا بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
از خرید بامیه کهنه و آبکی خودداری کنید.
به دنبال بامیه ترد و کوچک باشید. پوسته تازه آن بوی خوب و طبیعی دارد.
از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
زمانی که به خانه رسیدید، مستقیما آن را داخل یخچال بگذارید. این گیاه می تواند به مدت زمان طولانی نیز در فریزر ذخیره شود.
قبل از پختن، آن را با جریان آب بشویید و مطمئن شوید که گرد و غبار آن گرفته شده است. آن را قبل از اضافه کردن به غذا قطعه قطعه کنید.
اگر میخواهید آن را کباب کنید، به سادگی موسیلژ آن را با استفاده از آب لیمو جدا کنید.
بامیه میتواند در سوپ، به همراه گوشت، مرغ و ماهی پخته شود.
نظرات