دستور اصیل درست کردن آش سبزی شیرازی
غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند.آش سبزی شیرازی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شیراز است که به دلیل داشتن گوشت و حبوبات بسیار مقوی است.
آشپزی اول فارس: غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است.
مواد لازم تهیه آش سبزی
گوشت گوسفندی سردست یا گردن: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد
برنج نیم دانه: ۲ پیمانه
عدس: ۹۰ گرم
نخود: ۱۵۰ گرم
لوبیا چیتی: ۱۵۰ گرم
تره تازه: ۱۵۰ گرم
ترخون خشک: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
پیازداغ: ۱ پیمانه
روغن: به میزان لازم
حالا دو تا سه ملاقه از آب گوشت را به قابلمه آش اضافه کنید و مواد را هم بزنید. اجازه بدهید آش حدود ۲۰ دقیقه با حرارت کم بجوشد و از هم زدن آش غافل نشوید. سپس تره خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و دوباره کمی دیگر از آب گوشت را روی مواد آش بریزید و ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا سبزی داخل آش بپزد. در مرحله بعد کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز را به آش اضافه کنید و اگر آب آش کشیده شده، دوباره کمی دیگر آب گوشت روی مواد بریزید. بقیه حبوبات را همراه با پیاز داغ به قابلمه آش اضافه کنید و کمی روغن مایع و ترخون خشک بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آش حدود نیم ساعت دیگر بجوشد و جا بیفتد. در این فاصله چندبار آش را به هم بزنید تا ته نگیرد. در این مرحله آش سبزی شیرازی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای درست کردن این آش بهتر است حتما از گوشت گوسفندی استفاده کنید؛ زیرا طعم اصلی این آش به گوشت گوسفندی است.
ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند. منبع:فرارو