دمپخت، فرم همان اولیه پلو است با این تفاوت که دمپخت بر خلاف پلو آبکش نمی شود و مقدار بیشتری نشاسته دارد. دمپخت جزو غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در تهران و شهرهای مرکزی است و دمپخت گوشت هم مانند دمی گوجه فرنگی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود.
دمپخت گوشت هم مانند دمپخت گوجه فرنگی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورپخت های متفاوتی تهیه می شود،
برای آموزش طرز تهیه دمپخت گوشت مجلسی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت بدون استخوان : ۳۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد درشت
رب گوجه فرنگی :۱ قاشق غذاخوری
سیب زمینی : ۲ عدد متوسط
برنج : ۳ پیمانه
گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی
زردچوبه و روغن : به مقدار کافی
طرز تهیه دمپخت گوشت
مرحله اول
برای تهیه دمپخت گوشت مجلسی ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود ، سپس گوشت را مانند گوشت خورشتی یا کمی بزرگتر خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه رنگ رب گوجه فرنگی باز شد، گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم و به صورت پوره شده به تابه اضافه می کنیم. در ادامه مواد را کمی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس یک فنجان آب اضافه می کنیم و در قابلمه را می گذاریم.
مرحله چهارم
حالا اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. در همین حین برنج را نسبت به نوع آن به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم، سپس سیب زمینی ها را پوست می گیریم و به صورت حبه ای خرد می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله سیب زمینی ها را به صورت جداگانه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید، سپس کمی نمک و روغن مایع به آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا نرم شود. زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان کمی گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله هفتم
حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم، سپس کمی روغن اضافه می کنیم و به سلیقه خود از سیب زمینی حلقه ای یا نان لواش برای ته دیگ استفاده می کنیم. در ادامه مقداری برنج روی ته دیگ می ریزیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری از مخلوط گوشت و سیب زمینی سرخ کرده روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه ای داخل قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم برنج به مدت یک ساعت دم بکشد.
مرحله نهم
پس از اینکه برنج دم کشید دمپخت را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا تمام برنج رنگ بگیرد، سپس دمپخت گوشت را داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و با گوشت های تکه ای تزیین کرده. منبع :چی شی
نظرات