چه باور کنید چه نه، غذاهای عربی از جمله محبوبترین غذاها در سرتاسر دنیا هستند و حسابی هم طرفدار دارند. شاید بتوان اینطور ادعا کرد که محبوبترین غذاهای عربی، مربوط به کشور لبنان است؛ زیرا این کشور روزگاری از جمله محبوبترین مقاصد توریستی برای گردشگران اروپایی و آمریکایی بود و همین شد که غذاهای لبنانی، در کل دنیا به شهرت رسید. درست به این دلیل، امروز میخواهیم طرز تهیه شیش برک لبنانی را با هم یاد بگیریم.
هر ایرانی که شانس اقامت در لبنان یا مهمان یک خانواده عرب لبنانی شدن را داشته باشد حتما یک وعده شیش برک لبنانی نوش جان کرده است.
شیش برک غذای سنتی از محبوب ترین و پرسفارش ترین غذاهای رستوران های سنتی لبنان است و بر خلاف آنچه همه فکر می کنند دستور پخت بسیار ساده و راحتی دارد.
شیش برک لبنانی، از جمله پربارترین غذاهایی است که میتوانید پیدا کنید. این غذا مواد اولیه مفصلی دارد و میتواند یک وعده غذای کامل برای میهمانیها و مجالس شما باشد.
امروز در این بخش از اول فارس؛ طرز تهیه شیش برک که غذای اصیل لبنانی است را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
مواد لازم شیش برک (Shish barak):
آرد : ۴ لیوان
گوشت چرخکرده : نیم کیلو
پیاز : ۲ عدد متوسط
ماست : ۱ کیلو
نشاسته : ۱ قاشق غذاخوری
شیر : ۱ لیوان
روغن معمولی یا حیوانی : به مقدار لازم
ادویه مخلوط : ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
سیر : به مقدار لازم
گشنیز : برای تزئین
طرز تهیه شیش برک (Shish barak)
در ابتدا خمیر را آماده کنید؛ می توانید مقدارِ آرد را به میل خودتان دو برابر کنید. یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و کمی بعد؛ یک قاشق غذاخوری روغن را اضافه کنید و با دست هم بزنید. (می توانید از روغن حیوانی به جای معمولی استفاده کنید. روغن کمک می کند تا خمیر بهتر پهن شود.)
یک لیوان آب اضافه کنید و تا زمانی که خمیری نرم و غیر چسبنده ای حاصل شود؛ به ورز دادن تان ادامه بدهید. خب، خمیر آماده است.
دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را در کاسه ای بگذارید و اجازه بدهید به مدتِ ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کند؛ در کل هر چه بیشتر بماند بهتر است.
در مرحله بعد به سراغ گوشت ها بروید؛ یک نکته مهم در مورد گوشت اینست که بهتر است با کره یا روغن حیوانی بپزد، در این صورت وقتی گوشت خنک می شود؛ بافتش را حفظ خواهد کرد.
پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا آبش کشیده شود. نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید. بعد هم بزنید تا آبش گرفته شود و در مرحله بعد؛ نمک، فلفل و ادویه جات مخلوط را اضافه کنید.
حالا نوبت پهن کردن خمیر است. کمی آرد بپاشید و دقت کنید که خمیر باید نسبتا نازک باشد. می توانید از یک کاتر دایره ای یا لبه لیوان با اندازه متوسط برای جدا کردن خمیر به شکل گرد استفاده کنید.
سپس تکه های خمیر را با مخلوط گوشت پر کنید و لبه هایش را نزدیک هم بیاورید تا شکل یک هلال ایجاد شود و بعد؛ دو سر خمیر هلالی را به سمت هم بیاورید تا شبیه یک توپک شود.
می توانید شیش برک ها را در فر بگذارید، اما در این رسپی لازم نیست.
بعد؛ یک قاشق نشاسته را به ماست اضافه کنید. روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید. کمی بعد ماست را با یک لیوان شیر رقیق کنید؛ در نظر داشته باشید که ترکیب باید مدام هم زده شود تا کمی حالت خامه ای شود.
حالا (شیش برک ها) را یکی یکی داخل مخلوط ماست بیندازید و از کناره های ظرف هم بزنید.
سپس دمای شعله را پایین بیاورید. کمی سیر خرد شده را با روغن سرخ کرده به ترکیبت تان اضافه کنید.
در این مرحله می توان گشنیز را هم اضافه کرد، اما بهتر است برای تزئین استفاده شود. حالا (شیش برک) را در یک ظرف به سلیقه خودتان تزئین کرده و سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد شیش برک
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد . - شیش برک را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .
ارزش غذایی شیش برک لبنانی
حال که طرز تهیه شیش برک لبنانی را یاد گرفتهایم، بد نیست که نگاهی به ارزش غذایی آن نیز داشته باشیم. کسانی که به خوردوخوراک خود حسابی اهمیت میدهند، یا کسانی که رژیم غذایی دارند و باید بادقت هر چیز را نوش جان کنند، بدون شک بیشترین سود را از بخش خواهند برد. ارزش غذایی شیش برک لبنانی در هر پرس، معادل زیر است:
انرژی: ۷۴۲ کالری
چربی: ۲۳ گرم
کلسترول: ۶۱ میلیگرم
سدیم: ۹۱۴ میلیگرم
پتاسیم: ۶۵۰ میلیگرم
کربوهیدرات: ۹۱ میلیگرم
فیبر: ۴ گرم
قند: ۷ گرم
پروتئین: ۴۱ گرم
ویتامین آ: ۱۳ واحد
ویتامین ث: ۱۳ میلیگرم
کلسیم: ۲۳۰ میلیگرم
آهن: ۷ میلیگرم
برای تهیه شیش برک لبنانی خوشمزه باید:
تلاش ما آن بود که در طول دستور تهیه این خوراک خوشمزه، تمام نکات لازم را به شما آموزش دهیم، اما خب طبیعی است که همیشه جا برای بهترشدن غذا وجود دارد. اگر دوست دارید که مثل حرفهایها شیش برک لبنانی تهیه کنید، بدون شک نکاتی که در ادامه برایتان خواهیم گفت، حسابی به کارتان میآید:
- بهجای استفاده از ماست یونانی، میتوانید از ۹۰۰ گرم پنیر لبنه و ۱۲ لیوان آب استفاده کنید.
- دانه کاج را میتوانید از عطاریها تهیه کنید؛ در غیر این صورت میتوانید بهجای آن، از بادامزمینی یا بادام درختی استفاده کنید.
- برای بهتر کرده مزه سس در طرز تهیه شیش برک لبنانی، میتوانید از کره نیز استفاده کنید.
- اضافهکردن مقداری آرد ذرت، میتواند سس شما را غلیظتر کند.
- قبل از اینکه خمیرها را داخل سس ماست بریزید، میتوانید آنها را با مقداری کره تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود.
- حواستان به ضخامت خمیر باشد، اگر ضخامت زیاد باشد، غذای شما لطافت خود را از دست خواهد داد. اگر زیاد نازک باشند هم ممکن است در قابلمه باز و خراب شوند.
- بهترین ماست برای استفاده در این غذا، ماست غلیظ و پرچرب است.
یکی دیگر از غذاهای پرطرفداری که اصالت آن به کشورهای عربی مثل لبنان، سوریه و عراق برمیگردد، فلافل است که در مقاله طرز تهیه فلافل عربی، روش تهیه آن را معرفی کردیم.
کلام آخر
در این مقاله کوتاه، سعی ما بر آن بود که طرز تهیه شیش برک لبنانی را به شما آموزش دهیم. امیدواریم که این دستور تهیه، برای شما رضایتبخش بوده باشد. اگر شما هم مثل ما هوس چشیدن این غذایی اصیل عربی را کردهاید، همینالان دستبهکار شوید و برای وعده بعد، یک بشقاب شیش برک خوشمزه تهیه کنید!
سؤالات متداول در مورد طرز تهیه شیش برک
لبنه چیست و از چه چیزی درست میشود؟
لبنه نوعی ماست چکیده است که در کشورهای عربی بسیار طرفدار دارد. از آن بهعنوان پیشغذا نیز استفاده میشود.
معنای شیش برک چیست؟
این کلمه، از واژه فارسی گوش بره به زبان عربی راه پیدا کرده و به شیش برک تبدیل شده است. علت نامگذاری نیز شکل این غذا و مواد اولیه آن بوده است.
بهترین گوشت برای تهیه شیش برک چیست؟
بهترین گوشت برای تهیه این غذای لبنانی، گوشت بره یا در نهایت، گوشت گوسفندی است.
دستور پخت خورشت به آلو یکی از غذاهای خوشمزه پاییزی ایرانی
طرز تهیه سینه مرغ شکم پر مدیترانه ای،غذای بسیار خوشمزه و آسان
نظرات