به گزارش گروه آموزش آشپزی اول فارس ، برای تهیهی این غذا روشهای بسیاری ذکر شده است که ممکن است اندکی با هم تفاوت داشته باشند. این روزها بسیاری از رستورانها و کافهها هم از طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده پیروی کرده و این غذا را در منوی غذای خود جای دادهاند ما در ادامه یکی از انواع طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده را برایتان شرح دادهایم.
حمص یا هوموس از غذاهای عربی است که بیشتر به عنوان پیشغذا استفاده میشود اما به دلیل اینکه پیشغذای سنگینی است میتوانید به عنوان غذای اصلی هم آن را میل کنید.
حمص یا هوموس از غذاهایی است که به دلیل اینکه پیشغذای سنگینی است میتوانید به عنوان غذای اصلی هم آن را میل کنید. ترکیبات این غذا شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد و شما را از امتحانکردنش منصرف کند اما مخلوطشدن این ترکیبات نظر شما را در باره این غذا عوض خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه حمص:
- نخود: ۱ لیوان
- سیر: ۴ حبه
- ارده: ۴ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری: دلخواه برای تزیین
طرز تهیه و دستور پخت حمص:
۱. نخود را از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده کنید و به اندازه کافی آب بریزید.
۲. نخود را با چند لیوان آب، جوش شیرین و حبههای سیر داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد و نرم شود. جوش شیرین باعث میشود پوست نخود بعد از پخت راحتتر جدا شود. بعد از این که نخود به خوبی پخته شد، پوست شفاف روی آن را جدا کنید.
۳. نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و بزنید تا یکدست شود. ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب و نمک و فلفل اضافه کنید و مجدداً میکس کنید. در صورتی که هوموس غلیظتر از چیزی است که میل دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید.
۴. هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید. در کنار این هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید.
- برای پخت نخود خشک، از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید. نخودها را مقداری بیش از حد معمول بپزید که حسابی نرم شوند. برای تهیهی حمص نرم و خامهای پخت بیشتر نخودها حیاتیاست.
- اگر فرصت نکردید شب قبل نخودها را بخیسانید، آنها را چند بار بجوشانید. حتماً بعد از هر بار جوشاندن آب آن را عوض کنید.
- برای رسیدن به نتیجهی بهتر پوست نخودها را بگیرد. برای این کار قبل از آن که نخودها را از روی شعله بردارید با سرعت و شدت نخودها را هم بزنید که پوست اکثرشان جدا شود و سپس آنها آبکشی و آبگیری کنید.
- لازم نیست پوست تک تک نخودها را جدا کنید. این کار بیشتر به ذائقهتان بستگی دارد.
- بسیاری از افراد در طرز تهیه حمص یا نخود ـ ارده از کنسرو نخود استفاده میکنند، اما تفاوت استفاده از نخود تازه با نخود کنسروشده از زمین تا آسمان است؛ بااینهمه اگر وقت یا حوصلهی کافی ندارید، میتوانید از نخود کنسروشده استفاده کنید.
- اگر از کنسرو نخود استفاده میکنید، قبل از اضافهکردن آنها به مخلوطکن بگذارید برای پنج تا ۱۰ دقیقه قل بزنند که حسابی پخته و نرم شوند.
- اگر از طعم سیر خوشتان نمیآید، میتوانید سیر را بپزید و سپس آن را با نمک و فلفل و روغن کنجد مخلوط کنید.
- میتوانید بهجای آب شیر از آبی استفاده کنید که نخود را در آن پختهاید و آن را به مخلوطکن اضافه کنید.
- بهجای آب میتوانید از ماست نیز برای نرم و لطیفکردن این غذا استفاده کنید.
- در بعضی از دستورهای تهیه، روغن زیتون را هنگام مخلوطکردن به حمص اضافه میکنند.
- برای تزئین میتوانید از زیتون استفاده کنید.
نظرات