اول فارس | آشپزی ایرانی : یکی از شهرهای توریستی ایران ، شهر شیراز است که دارای جاذبه های طبیعی و فرهنگی بسیاری است. شیراز همواره مقصد گردشگران زیادی از داخل ایران و کشورهای خارجی بوده است. در میان جاذبه های شهر شیراز قطعا نمی توان از غذاها و خوراکی های محلی چشم پوشی کرد.
ساکنین و اهالی شیراز به خاطر مذاق خود، بیشتر به غذاهای شیرین تمایل دارند. درمیان غذاهای شیرین و لذیذ این شهر ، خورش قورمه به، یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی شیراز است.
مواد لازم برای تهیه قورمه به شیرازی
۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی
۱ عدد به بزرگ
نصف لیوان لپه
۲ قاشق سوپ خوری شکر
۲ قاشق چایخوری زعفران دم کرده
۱ عدد پیاز خرد شده
۱ قاشق سوپ خوری آبلیمو
به مقدار کافی نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه قورمه به شیرازی
لپه ها را یک روز یا چند ساعت قبل از پختن در ظرف آبی قرار دهید و هر چند ساعت آب آن را تعویض کنید تا از ایجاد نفخ جلوگیری کرده باشید. روغن را در ظرف مناسبی بریزید و بر روی شعله قرار دهید تا داغ شود سپس پیاز ها را که از قبل خرد شده به روغن اضافه کنید تا سرخ و طلایی شود. سپس ۳۰۰ گرم گوشت را به مواد اضافه میکنیم و آن قدر تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از اینکه گوشت را کمی تفت دادیم نمک ، فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم و سپس ۴ لیوان آب را به این مخلوط می افزاییم. زمانی که آب ، جوش آمد حرارت را کم میکنیم تا گوشت پخته شود.
زمانی که گوشت کمی پخت و آب گوشت به نیمه ی ظرف رسید لپه هایی که از قبل خیس خورده بود را به آن اضافه میکنیم سپس شکر و زعفران را به همراه به های خرد شده به مخلوط اضافه می کنیم. بعد از اضافه کردن مواد ، آن ها را هم می زنیم و برای اینکه خورش، به خوبی جا بیفتد شعله را در حالت ملایم قرار می دهیم. زمانی که گوشت و مواد پخته و نرم شدند حدودا ده دقیقه پایان پخت ، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو را به خورش اضافه می کنیم. بعد از اینکه خورش آماده شد آن را در ظرف مناسبی بریزید و به همراه برنج میل کنید.
طرزتهیه
۱. گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید.
۲. دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.
۳. در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آبلیمو، شکر و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.
توجه کنید که این خورشت قرمه به را به جز برنج با نان هم می توانید نوش جان کنید.
سارا
تاریخ : ۲۵ - آبان - ۱۳۹۹
خورشت ویاقورمه به شیرازی اصل درش لپه نمیکنتدشایددرشهرستانهای فارس بکنند اما شیرازهای اصیل هرگز نمیکنند
الهام
تاریخ : ۲۵ - آبان - ۱۳۹۹
خوب است که به هاروکمی تفت بدهیم