طرز تهیه مرغ تندوری اصل هندوستان/غذایی متفاوت و خوشمزه

مرغ تندوری همان غذای معروفی است که در رستوران‌های هندی و پاکستانی تندوری چیکن و تندوری مرغی نامیده می‌شود. تندور یک اجاق خشتی است که برای پخت و پز روی شعله باز در غذاهای هندی استفاده می شود. گرچه مرغ تندوری به طور سنتی با این روش تهیه می‌شود. مرغ تندوری یکی از غذاهای مناسب […]

مرغ تندوری همان غذای معروفی است که در رستوران‌های هندی و پاکستانی تندوری چیکن و تندوری مرغی نامیده می‌شود. تندور یک اجاق خشتی است که برای پخت و پز روی شعله باز در غذاهای هندی استفاده می شود. گرچه مرغ تندوری به طور سنتی با این روش تهیه می‌شود. مرغ تندوری یکی از غذاهای مناسب مهمانی است. به‌ویژه که می‌توان همه‌ی کارها را از یک یا دو روز پیش انجام داد و در همان روز فقط ۳۰ دقیقه زمان شما را می‌گیرد. با ما در ادامه در قسمت از اول فارس همراه ما باشید تا با طرز تهیه مرغ تندوری با نکات ریز کلید آشنا شوید.

مرغ تندوریمرغ تندوری همان‌طور که از نامش پیداست در هندوستان در تنور می‌پزند. رنگ نارنجی تندی که روی مرغ تندوری رستوران‌های هندی می‌بینید از ترکیب رنگ غذایی زرد و سرخ است که با قلم‌مو روی مرغ می‌کشند. در دستور ما زعفران و کارامل جانشین رنگ شده است.

مواد لازم برای تهیه مرغ تندروی

سینه و ران مرغ : ۱ کیلوگرم

پیاز : ۱ عدد متوسط (رنده کنید)

سیر : ۲ یا ۳ پر (بکوبانید)

گرم ماسالا یا گرد کاری : ۱ قاشق

ماست : ۱ پیمانه

کارامل سیاه : ۳ یا ۴ قاشق

فلفل سیاه و قرمز : ۱ یا ۲ قاشق چایخوری

زعفران : ۱ یا ۲ قاشق مربا خوری

آب لیمو : ۱ یا ۲ قاشق

نمک : به اندازه نیاز
طرز تهیه مرغ تندوریمراحل طرز تهیه مرغ تندوری هندوستان
در این قسمت به صورت مرحله به مرحله با طرز تهیه مرغ تندوری اصل هندوستان آشنا شوید و از درست کردن و خوردن این غذای متفاوت لذت ببرید.

مرحله اول : آماده کردن مایه برای مزه دادن به مرغ
پیاز را خرد یا رنده کرده و با ، سیر، ماست،آب لیمو، گرد کاری، فلفل قرمز و سیاه مخلوط‌ کنید.

مرحله دوم : خرد کردن تکه های مرغ
مرغ را پوست بگیرید و به تکه‌های درشت برش بزنید. (۲ تکه سینه و ۲ تکه ران)

مرحله سوم : قرار دادن تکه های مرغ در مواد
مایه ماست و پیاز و ادویه جات را روی مرغ بریزید و زیرورو کنید. به مدت ۲۴ یا ۴۸ ساعت در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

مرحله چهارم : آماده کردن زعفران و کارامل برای مرغ
روزی ۲ بار زیرورو کنید. پیش از آتش دادن مرغ، زعفران را در ۲ یا ۳ قاشق آب داغ حل کنید و با کارامل سیاه هم بزنید.

مرحله پنجم : آماده کردن مرغ برای کباب کردن
مرغ را ۲ ساعت قبل از آتش دادن از یخچال در بیارید و نمک فلفل روی  آن بپاشید. هر تکه از مرغ را بردارید و تکان دهید تا مایه ماست از آن بریزد.

مرحله ششم : اضافه کردن زعفران و کارامل سیاه به مرغ
سپس کارامل و زعفران را روی مرغ بمالید. سپس به سیخ بکشید و روی آتش زغال، در کباب‌پز و یا فر قرار دهید.

مرحله هفتم : مالیدن کره روی مرغ
پس از نیم‌پز شدن مرغ کمی کره آب‌شده روی مرغ بمالید و نمک بزنید. و دوباره در حرارت قرار دهید.

مرحله هشتم : پختن مرغ تندوری
بعد از گذشت نیم ساعت مرغ را چک کنید و اگر کاملا نرم و پخته شده بود آن را از فر برداشته و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مرغ تندوری
یک روش دیگر هم در طرز تهیه مرغ تندوری است و اینکه به جای گذاشتن مرغ روی زغال روی آن فویل کشیده و  روی فویل چند سوراخ ایجاد کنید و در فر بپزید.
در صورت پختنن مرغ در فر روی آن اصلا آب نریزید چون این غذا نیاز به آب ندارد و مرغ خود به خود در فر آب می‌اندازد.
میتوانید از ادویه تندوری در تهیه مرغ تندوری استفاده کنید.
ادویه تندوری از ترکیب پودر زنجبیل، پاپریکا، پودر زیره، تخم گشنیز، زردچوبه، پودر جوز هندی، فلفل قرمز آسیاب شده، پودر میخک، و … ساخته شده است و به همین دلیل طبع گرمی دارد.
ادویه تندوری را می توان در منزل به راحتی ترکیب کرد و استفاده نمود.
استفاده از گشنیز ساطوری شده هم طعم این غذا را خوشمزه می‌کند.
برای دورچین مرغ تندوری از سیب زمینی و قارچ استفاده کنید.
مرغ تندوری را با برنج هم می‌توانید سرو کنید.
طرز تهیه مرغ تندوری کمی مشابه به اکبرجوجه است.

سوالات متداول در طرز تهیه مرغ تندوری
ادویه تندوری چیست؟
ادویه تندوری یکی از ادویه‌های پرطرفدار هندوستان است که در سراسر دنیا طرفدار دارد.از این ادویه بیشتر برای پخت مرغ و جوجه استفاده می‌شود. ادویه تندوری از ترکیب پودر زنجبیل، پاپریکا، پودر زیره، تخم گشنیز، زردچوبه، پودر جوز هندی، فلفل قرمز آسیاب شده، پودر میخک، و … ساخته شده است این ادویه طبع گرمی دارد.

مرغ تندوری روی زغال یا در فر پخته می‌شود؟
مرغ تندوری را به دو روش روی زغال و در فر می‌توانید درست کنید .البته در صورتی که به زغال و فر دسترسی نداشتید میتوانید آن را در تابه و بدون فر هم درست کنید. به این صورت که بعد از مزه دار کردن مرغ با مواد اولیه به روش بالا در یک تابه یا قابلمه مواد مقداری روغن بریزید و مرغ‌ها را در آن قرار دهید. حرارت را کم کنید تا کمی بپزند. بعد از اینکه آب خود مرغ بخار شد، دوباره روغن اضافه و سرخ کنید.

ضمنا شما می‌توانید به مرغ مزه دار شده ۲ لیوان  آب جوش اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزد. در این صورت خورشت مرغ تندوری خواهید داشت.

برای خوشمزه شدن مرغ تندوری چیکار کنیم؟
با استفاده از گشنیز و زعفران و کره و البته ادویه مرغ تندوری طعم غذای شما خوشمزه تر می‌شود.

مطالب مرتبط

دستور پخت دلمه برگ مو به همراه نکات تکمیلی

چندین نکته طلایی برای لعاب انداختن و غلیظ شدن خورشت قورمه سبزی

طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی در خانه بدون ریختن از سیخ

نظرات