• 06 اسفند 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 135272

طرز تهیه ۳ ته دیگ جدید و خوشمزه که تاکنون امتحان نکرده اید

اگر تصورتان این است که برای داشتن یک تهدیگ خوشمزه، حتما به نان و سیب زمینی نیاز داریم، سخت در اشتباهید.ته دیگ در واقع قسمتی از پلو است که به کف قابلمه چسبیده و برشته می‌شود. این قسمت از پلو را اغلب در ظرف جداگانه‌ای قرار داده و سر سفره می‌گذارند. اگر پلو در پلوپز […]

اگر تصورتان این است که برای داشتن یک تهدیگ خوشمزه، حتما به نان و سیب زمینی نیاز داریم، سخت در اشتباهید.ته دیگ در واقع قسمتی از پلو است که به کف قابلمه چسبیده و برشته می‌شود. این قسمت از پلو را اغلب در ظرف جداگانه‌ای قرار داده و سر سفره می‌گذارند. اگر پلو در پلوپز درست شده باشد، ته دیگ آن به صورت درسته از دیگ جدا می‌شود که به آن “ته دیگ قلفتی” می‌گویند. با این حال، لزومی ندارد ته دیگ به صورت درسته از قابلمه جدا شود و کافی است در ورقه‌هایی به اندازه کف دست یا بزرگتر باشد.در ادامه با ما همراه باشید تا به شما شیوه تهیه سه ته دیگ متنوع را آموزش دهیم.

طرز تهیه ته دیگ متنوع و خوشمزه

۱-طرز تهیه ته دیگ آرد

مواد لازم

آرد : ۳ قاشق غذاخوری
آب : ۱ لیوان
نمک : ۱ قاشق چایخوری
روغن : ۴ قاشق غذاخوری
زعفران : به میزان لازم

طرز تهیه ته دیگ برنج و ماکارونی با آرد

  • آرد رو با آب سرد، نمک، زعفران مخلوط میکنیم تا کاملا یک دست شود.
  • کف قابلمه روغن میریزیم و وقتی داغ شد مواد اولیه را داخلش میریزیم و اجازه میدهیم با شعله کم،به اصطلاح خودش را بگیرد.
  • پس از اینکه کمی گرفت و حبابهای بزرگ زد برنج یا ماکارونی را روی آن ریخته و دم کنی میگذاریم و با شعله کم به مدت ۴۵ دقیقه اجازه میدهیم تا بخوبی بپزد.
  • ته دیگ با آرد شما که در لیست خوشمزه ترین ته دیگ ها قرار دارد، آماده است؛ نوش جان.

طرز تهیه ته دیگ متنوع و خوشمزه

۲-طرز تهیه ته دیگ کاهو

ته دیگ کاهو برخلاف سایر ته دیگ ها نرم است و حالت ترد و برشته ندارد. تنها مزیت این نوع ته دیگ شکل ظاهری آن است که همچون گلی با برگ هایی به رنگ سبز روشن مایل به قهوه ای بر روی برنج خودنمایی می کند.

مواد لازم

کاهوی تازه : ۷ برگ
برنج : ۴ پیمانه
روغن مایع : ۴ قاشق غذاخوری
کره : ۲۰ گرم
نمک : ۴ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  • ابتدا برنج را پاک کرده و با آب ولرم خیس کنید.
  • به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
  • یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • آب برنج را خالی کرده و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  • برنج را با کفگیر هم زده و آب آن را بچشید، در صورت لزوم مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  • حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید برنج ۱۵-۱۰ دقیقه بجوشد.
  • چند دانه برنج برداشته و با دست تست کنید، اگر به اندازه کافی نرم شده بود آن را در آبکش صاف کنید.
  • برگ‌های تازه کاهو را جدا کنید.
  • ته یک قابلمه نچسب مقداری روغن و آب بریزید، سپس برگ‌های کاهو را در قابلمه بچینید، طوریکه کف آن را کاملا بپوشاند.
  • برنج آبکش را روی برگ‌های کاهو ریخته و با پشت قاشق فشار دهید تا سطح آن کاملا صاف و یکدست شود.
  • درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از ۱۰ دقیقه، مقداری کره ذوب شده را با آب مخلوط کنید و روی برنج بدهید.
  • روی درب قابلمه دمی قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا پلو دم بکشد.

طرز تهیه ته دیگ متنوع و خوشمزه

۳-طرز تهیه ته دیگ بال مرغ

ته دیگ بال مرغ بسیار خوشمزه و مجلسی است و طرز تهیه ساده‌ای دارد. می‌توانید به جای ته دیگ‌های تکراری مانند ته دیگ سیب زمینی و نان از ته دیگ بال مرغ استفاده کنید.

مواد لازم( برای ۴ الی ۵ نفر)

برنج : ۳ پیمانه
بال مرغ : ۱ کیلو گرم
پیاز : ۱ عدد
زعفران، آبلیمو و روغن : به میزان لازم
نمک، فلفل : به میزان لازم
جعفری یا لیمو ترش یا زرشک (دلخواه) : کمی برای تزئین
زمان لازم برای آماده ساز و پخت : ۲ ساعت

دستور پخت

  • ابتدا بال‌ها را خوب بشویید و در یک کاسه بریزید، سپس پیاز را خرد کنید و همراه با کمی نمک و فلفل، آبلیمو و زعفران به آن اضافه کنید، در آن را گذاشته و بگذارید برای حداقل یک ساعت بماند تا بال‌ها مزه دار شوند.
  • سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و یک طرف بال‌ها را سرخ و طرف دیگر آن را نیمه سرخ کنید.
  • حال بال‌ها را از سمتی که کمتر سرخ شده کف قابلمه بچینید. (قابلمه تفلون و نچسب باشد بهتر است.)
  • برنج را به روش کته بپذید و صبر کنید تا آب آن تمام شود سپس برنج را روی بال‌ها بریزید و با پشت قاشق روی سطح آن را صاف کنید تا موقع برگرداندن برنج‌ها پخش نشوند.
  • سپس در برنج را با دمی بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار کند.
  • وقتی بخار کرد شعله را کم کنید تا هم بال‌ها سرخ شوند و هم برنج دم بکشد.
  • پس از نیم ساعت که برنج دم کشید آن را در یک دیس برگردانید و دور دیس را با کمی جعفری، لیمو ترش یا زرشک و زعفران تزئین کنید.
  • ته دیگ بال مرغ شما آماده شد… نوش جان…

طرز تهیه ته دیگ متنوع و خوشمزه

چند نکته!

  • هرچه بال‌ها بیشتر در مواد بمانند خوشمزه‌تر و ترد‌تر می‌شوند.
  • توجه کنید که تعداد بال مرغ باید به اندازه‌ای باشد که کف قابلمه را کامل بپوشاند.‌
  • می‌توانید برنج را آبکش کنید و سپس روی بال‌های چیده شده بریزید.
  • اگر دوست دارید می‌توانید در حین ریختن برنج در قابلمه لابه لای برنج کمی زعفران بریزید.
مطالب مرتبط

ببینید|با دیدن این ویدئو محال است لب به ته دیگ بزنید

خطرناک ترین« ته دیگ »که نباید به آن لب بزنید

نظرات

  • سردبیر واحد خبر

    تاریخ : ۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    اگر در این خصوص تجربه ای دارید در تماس باشید ۰۹۱۷۴۱۰۳۰۹۸


  • مرضیه

    تاریخ : ۸ - اسفند - ۱۴۰۲

    باسلام متشکر از زحماتتون اگر تومجله شعر و ادبیات گنجانده بشه خیلی روی روحیه مردم اثر داره واز این تنهایی زمانه بیرون می‌آیند آنهم عصر بی احساسی وآنلاین


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - اسفند - ۱۴۰۲

    سلام‌متشکرم‌از‌دستور‌عذاهاتون‌موفق‌باشید