معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با بیان اینکه استان فارس به یکی از استانهای فسادپذیر در حوزه زمین تبدیل شده، گفت: بخش عمده ای از پروندههای حقوقی ما را پرونده های مرتبط با زمین و اراضی تشکیل داده است که در این راستا دستگاه قضایی حامی جدی نهادهایی است که با زمینخواری مقابله نمایند.
به گزارش اول فارس از شیراز، علی فاتحی امروز در دومین جلسه قرارگاه پیشگیری و مقابله با زمینخواری با بیان اینکه استان فارس به یکی از استان های فسادپذیر در حوزه زمین تبدیل شده و همچنان مورد طمع زمینخواران و کوه خواران قرار دارد،گفت: بخش عمده ای از پرونده های حقوقی ما در مرکز استان و سایر حوزه های قضایی را پرونده های مرتبط با زمین و اراضی تشکیل داده است که در این راستا دستگاه قضایی حامی جدی نهادهایی است که با زمین خواری مقابله نمایند.
وی افزود: طبق دستور صریح استاندار فارس با شکلگیری قرارگاه مبارزه با زمینخواری اقدامات نظارتی با هماهنگی دستگاه های متولی امر زمین به صورت مستمر و جدی تر از گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: برخورد با زمینخواران و مقابله جدی و قاطع با متخلفان ، نیازمند همکاری بیش از پیش دستگاههای مربوطه است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تصریح کرد: زمینخواری و کوه خواری، علاوه بر تخریب منابع طبیعی و جنگلها باعث افزایش حاشیه نشینی نیز میشود که این امر به نوبه خود افزایش برخی معضلات اجتماعی را به همراه دارد.
زمینخواری و افزایش حاشیهنشینی
قلندری، رئیس قرارگاه پیشگیری و مقابله با زمینخواری هم در این جلسه با اشاره به جدیت دستگاه های اجرایی در پیگیری موضوع تصرفات غیرقانونی در اراضی ملی و انفال گفت: در این راستا، برخورد با تصرفات غیرقانونی و ساخت و سازهای غیرمجاز، بدون هیچ ملاحظه ای انجام و قانون برای هر شخص حقیقی و حقوقی اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه سود فراوان ناشی از پدیده زمینخواری برای دلالان و سوداگران به صورت فروش اراضی ملی تفکیک شده، موجب افزایش حاشیه نشینی و به وجود آمدن برخی معضلات اجتماعی شده است اظهار داشت: معتقدیم مقابله با زمین خواری و تصرفات غیرمجاز اراضی ملی باید از همان ابتدای کار انجام شود تا علاوه بر اتلاف سرمایه عمومی، اراضی جنگلی نیز دچار آسیب و صدمات جبران ناپذیر نشود.
رئیس قرارگاه پیشگیری و مقابله با زمینخواری با اشاره به ابعاد گسترده تخلف در حاشیه و مناطق مختلف شهر و برخی شهرستان ها گفت: علاوه بر زمینخواری و کوه خواری، شاهد پدیده معدن خواری نیز توسط این افراد سودجو و متخلف در برخی شهرستانها هستیم که با وجود تمام تلاشها برای مهار کردن آن متاسفانه باز هم شاهد اعلام آمار این پدیده هستیم.
قلندری در ادامه بر ضرورت نظارت و اقدام بهتر برای پیشگیری از موضوع تصرفات اراضی ملی تاکید و اظهار امیدواری کرد: با همت جمعی و همکاری جدی شاهد ریشهکن شدن این پدیده در سطح استان باشیم.
نظر بدهید
باهر
تاریخ : ۲۰ - تیر - ۱۴۰۲
بعد از انقلاب افراد زیادی از روستای بردج و شهرک سعدی، جنوب جاده شیراز خرامه در دامنه کوه بمو را تصرف و آنرا به باغ انگور تبدیل کردند و باغات قبلی را اول به مراکز دامداری و سپس مسکونی تبدیل نمودند.
اخیرا مشاهده میشود که این باغات ثمری جدید در آنها ساخت و سازهای زیادی مثل قارچ انجام شده است و اگر این ساختمانها تخریب نشوند تا چند سال دیگر همه این باغات خراب و تبدیل به انواع ساختمان مسکونی و غیر مسکونی خواهد شد.
کاملا آشکار و قابل مشاهده هست که چه مصیبت عظمایی دارد اتفاق می افتاد.
بخصوص باغات روبرو و نزدیک قبرستان جدید شیراز.
کارشناس
تاریخ : ۱۹ - تیر - ۱۴۰۲
با سلام.
در بحث زمین خواری که فارس متاسفانه پیشتاز است ،مشکل نهادهای متولی از جمله منابع طبیعی است.
وقتی قانونی تصویب میشود که هرکس در گذشته هر مقدار زمین تصرف کرده و به باغ و….تبدیل کرده الان در قالب ماده ۳به خودش بدهید این یعنی حمایت از زمین خواران