فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ گوجه سبز درست است یا آلوچه؟ گوجه سبز یا آلوچه یک میوه خوش طعم و پرطرفدار است که برخی از ما آن را با نام «آلوچه» می‌شناسیم و برخی دیگر با نام «گوجه سبز». اما کدام نام برای این میوه درست است؟ آلوچه چیست و چه فرقی با گوجه سبز […]

فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ گوجه سبز درست است یا آلوچه؟ گوجه سبز یا آلوچه یک میوه خوش طعم و پرطرفدار است که برخی از ما آن را با نام «آلوچه» می‌شناسیم و برخی دیگر با نام «گوجه سبز». اما کدام نام برای این میوه درست است؟ آلوچه چیست و چه فرقی با گوجه سبز دارد؟ بهترین گوجه سبز برای کجاست؟ در این مقاله از سرویس سبک زندگی اول فارس می‌توانید با تفاوت گوجه سبز و آلوچه آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد فرق آلوچه و گوجه سبز پاسخ خواهیم داد.

گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار ز ویتامین سی، اسید مالیک و اسید سیتریک است. اما باید توجه کنید مصرف بیش از اندازه گوجه سبز باعث نفخ معده خواهد شد.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، دلیل خوردن گوجه سبز و کسانی که نباید گوجه سبز بخورند

«گوجه سبز» یا «آلوچه» که به انگلیسی به آن «Greengage» گفته می‌شود، در واقع میوه نرسیده نوعی آلو است که به صورت نارس و کال مصرف می‌شود. گوجه سبز یک میوه با قدمت بیش از ۲ هزار سال از گونه آلوها است و پوستی نازک و گوشتی ترش و ملس دارد. هر چقدر میوه رسیده‌تر شود مزه آن رو به شیرینی می‌رود و رنگ آن زردتر می‌شود.

این میوه در اکثر موارد ظاهری گرد و برخی اوقات به صورت بیضی و تخم مرغی است. آلوچه برای رشد به آب و هوایی معتدل نیاز دارد و بیشتر در مناطق کوهستانی و معتدل کاشت می‌شود. میوه آلوچه معمولاً به رنگ سبز تیره و روشن یافت می‌شود، اما انواع قرمز، ارغوانی، نارنجی و قهوه‌ای هم دارد. هر چقدر این میوه رسیده‌تر شود، بافت آن نرم‌تر شده و مزه شیرین‌تری پیدا می‌کند.

گوجه سبز یا آلوچه؛ کدام درست است؟

فرق گوجه سبز و آلوچه ، دلیل خوردن گوجه سبز و کسانی که نباید گوجه سبز بخورند

«آلوچه» نام همان میوه‌ای است که خیلی از ما آن را با نام «گوجه سبز» می‌شناسیم. میوه‌ای که در بسیاری از گویش‌ها با نام آلوچه و در بسیاری دیگر از گویش‌ها با نام گوجه سبز شناخته می‌شود.

حقیقت این است که در مورد نام صحیح این میوه اطلاعات ضد و نقیضی وجود دارد. برخی مدعی هستند که آلوچه نام صحیح این میوه است و برخی دیگر با اطمینان ابراز می‌کنند که نام این میوه سبز خوشمزه گوجه سبز است. اما فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟

چرا گوجه سبز؟

آن دسته از افرادی که این میوه را با نام گوجه سبز می‌شناسند، مدعی هستند که آلوچه به طیف گسترده‌ای از انواع آلو خطاب می‌شود و بسیاری افراد به صورت عامیانه از این نام برای گوجه سبز استفاده می‌کنند. در واقع آلوچه شامل گوجه سبز، و انواع آلو است. از همین رو معتقد هستند که بهتر است در متون نوشتاری از گوجه سبز به جای آلوچه برای این میوه استفاده شود.

افرادی که این میوه را با نام گوجه سبز می‌شناسند، به میوه خشک شده گوجه سبز «آلوچه» می‌گویند.

چرا آلوچه؟

توجیهی که دسته دوم از افراد برای اثبات درستی نام این میوه به عنوان «آلوچه» دارند، این است که گوجه سبز به گوجه فرنگی نارس و خام گفته می‌شود و این میوه نام جداگانه‌ای دارد و به عنوان آلوچه شناخته می‌شود. در واقع آلوچه تنها از نظر ظاهری شبیه به گوجه سبز است، اما یک گیاه کاملاً متفاوت است و نباید با آن اشتباه گرفته شود.

درخت و میوه آلوچه شباهت زیادی به تیره آلوها دارد و هیچ شباهتی به گوجه فرنگی ندارد و نباید نام آن را گوجه سبز گذاشت. این دسته گمان می‌کنند که مهم‌ترین دلیلی که موجب شده این میوه را با نام گوجه سبز بشناسیم، شباهت این میوه به گوجه فرنگی نارس و کال است.

فرق گوجه سبز و آلوچه

فرق گوجه سبز و آلوچه ، دلیل خوردن گوجه سبز و کسانی که نباید گوجه سبز بخورند

آیا چیزی در مورد تفاوت گوجه سبز و آلوچه می‌دانید؟ همانطور که گفته شد در برخی از شهرهای ایران مثل اصفهان، گیلان و … به گوجه سبز «آلوچه» گفته می‌شود. اما فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ از نظر علمی آلوچه و گوجه سبز دو نوع میوه متمایز هستند که به دلیل شباهت‌هایی که به هم دارند، به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که هر دو نام برای این میوه به کار می‌روند و احتمالاً هر دو صحیح هستند.

اگر نگاهی به تاریخ بیندازید و در کتب قدیمی نام این میوه را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که «آلوچه» به میوه‌ای با اندازه کوچک‌تر و ترش‌تر از «گوجه سبز» گفته می‌شود. این موضوع حتی در لغت نامه دهخدا نیز عنوان شده است که آلوچه نوعی میوه کوچک‌تر و ترش‌تر از گوجه سبز است.

آلوچه خودش انواع متفاوتی دارد و به بخش‌ها و گونه‌های مختلفی تقسیم می‌شود. در واقع آلوچه در دسته «گیاهان گل‌دار دولپه‌ای‌های نو» قرار دارد. این گیاه در راسته «گل سرخ سانان» و تیره «گلسرخیان» قرار دارد و با گوجه سبز کاملاً متفاوت است.

گوجه نوعی گیاه «گل‌دار دولپه‌ای» است که در راسته «بادنجان سانان» و تیره «سیب زمینیان» قرار دارد. درواقع این دو گونه گیاه کاملاً با هم متفاوت هستند. گوجه دارای دانه‌های ریز و متعدد است، اما آلوچه تک دانه است و بافت متفاوتی با گوجه دارد.

از همین رو برخی ادعا می‌کنند که اطلاق نام گوجه برای این میوه مناسب نیست. زیرا این میوه در دسته انواع آلوها جای دارد و ساختار و نوع گیاه شباهتی به گوجه‌ها ندارد. جالب است بدانید که کلمه آلوچه در لغت نامه دهخدا نیز وجود دارد؛ اما کلمه‌ای به عنوان گوجه سبز را نمی‌توانید در این لغت نامه معتبر پیدا کنید.

روایت دیگری که در مورد فرق گوجه سبز و آلوچه وجود دارد مربوط به دوران قدیم است. گفته می‌شود از آنجایی که ساکنین شهرهای صنعتی در قدیم با کشاورزی و نام این میوه در ابتدا آشنا نبودند، با دیدن آلوچه برای اولین بار و به دلیل شباهتی که به گوجه فرنگی نارس داشت، نام گوجه سبز را برای آن انتخاب کردند. از آن زمان تا به حال در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک ایران به آلوچه، گوجه سبز گفته می‌شود.

بالاخره گوجه سبز درست است یا آلوچه؟

شاید باور نکنید اما هنوز هم بر سر این که نام درست این میوه دقیقاً چیست، اطلاعات ضد و نقیض و تفاوت نظرهایی وجود دارد. به هر حال حتی اگر این دو میوه دو گونه مختلف باشند، همه ما گوجه سبز و آلوچه را به عنوان یک نوع میوه خاص می‌شناسیم و با هر دو نام آن آشنایی داریم. بنابراین بهتر است زیاد در مورد این موضوع وسواس به خرج ندهید و این میوه جذاب را هر طوری که دوست دارید صدا کنید

بهترین گوجه سبز برای کجاست؟

به طور کلی ریشه «گوجه سبز» در اصل به آسیای شرقی و کشور چین بازمی‌گردد. این میوه برای اولین بار در فرانسه و از درختان آلو به وجود آمد. در ایران بهترین گوجه سبز متعلق به مناطق برغان، شهریار، آذر شهر و سررودی است.

گوجه سبز کی میاد؟

گوجه سبز یا آلوچه یک میوه نوبرانه فصل بهار است که تا ابتدای تابستان نیز در دسترس است. بعد از آن تبدیل به آلوی رسیده می‌شود و از حالت ترد و ترش اولیه خارج می‌شود.

آیا گوجه سبز همان آلو است؟

گوجه سبز یک میوه از خانواده آلوها است اما با چیزی که به عنوان آلو میا همان آلوی زرد می‌شناسیم، متفاوت است.

خواص گوجه سبز یا آلوچه

گوجه سبز یا آلوچه خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامت دارد. این میوه هم به صورت خام و هم پخته مصرف می‌شود و برای درمان یبوست بسیار مفید است. فیبر موجود در آن به عملکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند و نقش مؤثری بر هضم غذا دارد.

طبع این میوه سرد است و مصرف آن فشار خون را کاهش می‌دهد. ویتامین C گوجه سبز بسیار زیاد است و از همین رو در افزایش نشاط، رفع خستگی و همچنین جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و همچنین پیری نیز بسیار مفید است.

ویتامین K موجود در این میوه از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند و در درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز مؤثر است. مصرف آلوچه یا گوجه سبز به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، چربی سوزی، درمان کبد چرب، تقویت بینایی، پیشگیری از سرماخوردگی و خون‌سازی کمک زیادی می‌کند.

گوجه سبز را با چاشنی دلال و گوجه سبز با نعناع و گلپر به صورت خام میل می‌کنند. علاوه بر این مصرف گوجه سبز به صورت خورش گوجه سبز، لواشک گوجه سبز، اشکنه گوجه سبز، مربای گوجه سبز و … میل می‌کنند.


به گزارش اول فارس ، گوجه سبز یکی از میوه‌های نوبرانه فصل بهار است، بسیار پرطرفدار و در واسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است. دانستن ارزش غذایی این میوه، فرق بین گوجه سبز و آلوچه، ۹ مورد از خواص گوجه سبز، قرار دادن گوجه سبز در سبد میوه، فایده‌های ترشی و لواشک گوجه سبز، عوارض زیاده روی در خوردن این میوه و هشدار‌های مهم هنگام مصرف گوجه سبز را در ادامه بخوانید.

گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار ز ویتامین سی، اسید مالیک و اسید سیتریک است. اما باید توجه کنید مصرف بیش از اندازه گوجه سبز باعث نفخ معده خواهد شد. گوجه سبز دارای خواص بسیاری برای بدن است. باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی بدن، لاغری، سلامت دهان و دندان است.

گوجه سبز به آلوی وحشی سبز رنگ معروف است، این میوه سبز دارای مقدار زیادی از پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدرات‌ها و نمک‌های معدنی، اسید‌های ارگانیک سبز آن شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک، اسیدبنزوئیک، اسید تاتاریک است و تمامی این مواد برای برطرف کردن تشنگی، اشتها آور، برطرف کننده خستگی را دو چندان می‌کند.

ارزش غذایی گوجه سبز

گوجه سبز دارای خواص بسیار و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. دارای کالری بسیار و در هر ۱۰۰ گرم آن ۵ درصد ویتامین آ، پنج درصد کلسیم، سرشار از ویتامین ب و پنج درصد آهن و دارای نیاسین و ۱۳ درصد ویتامین ث، ۲ درصد فسفر و ۳.۶ درصد پتاسیم برای هر فرد تأمین می‌شود.

دستگاه گوارش

وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان می‌شود. خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده کمک می‌کند. از آنجا که گوجه سبز منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم جلوگیری می‌کند.

سیستم ایمنی بدن

مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را به طور طبیعی تقویت می‌کند. خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال‌های آزاد مخرب مقابله می‌کند، از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

دهان و دندان

مصرف مداوم گوجه سبز به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین C به سلامت لثه‌ها و تقویت دندان‌ها کمک می‌کند. همچنین خوردن گوجه سبز به صورت خام باعث کاهش درد دندان٬ برطرف کردن خونریزی لثه‌ها و رفع بوی بددهان می‌شود.

جلوگیری از کم خونی

خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود می‌بخشد. همچنین به دلیل بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند.

تناسب اندام

فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما ننیز مفید است. نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلول‌های آن اثبات شده است. همچنین ویتامین C این میوه باعث دفع چربی‌های اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن به صورت خام در سالاد به عنوان یک وعده غذایی می‌تواند تأثیر بسزایی در کم کردن چربی‌های دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، دلیل خوردن گوجه سبز و کسانی که نباید گوجه سبز بخورند

جلوگیری از آسیب‌های داخلی

خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز از آسیب‌های داخلی سلول‌های چربی مغز و جریان خون جلوگیری می‌کند و سلول‌های بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

محافظت از ریه‌ها

کسانی که بیشتر گوجه سبز می‌خورند کمتر دچار مشکلات ریه مانند آسم، سرطان ریه، سرما خوردگی، سرفه و بیماری‌های مزمن ریوی می‌شوند.

جلوگیری از انحطاط عضلانی

گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آن‌هایی که دوران نقاهت را می‌گذرانند مفید است، زیرا از انحطاط سلول‌های عضلانی جلوگیری می‌کند و بینایی را تقویت می‌کند.

کلیه و مثانه

گوجه سبز ادرارآور است و اعمال کلیه‌ها را تنظیم می‌کند و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می‌کند. توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود و ترش و اسیدی بودن آن باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود.

همچنین به دلیل بالا بودن میزان اسیدی که دارد باعث ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود. گوجه سبز به دلیل طبع سردی که دارد، بهتر است آن را با گلپر مصرف کرد و همچنین هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

ترشی گوجه سبز

آنهایی که گوجه سبز را می‌پرستند باید در حفظ و نگهداری‌اش هم کوشا باشند. چه راهی بهتر از ترشی انداختن گوجه‌های سبز، شاید طعم تازه‌اش را نداشته باشد؛ اما وقتی با سرکه آنها را در ظرف‌های شیشه‌ای نگهداری کنیم هر بار و هر بار در شیشه ترشی را باز کرده و با لذت طعم سرکه‌ای شده گوجه سبز را با جان و دل احساس کنیم.

دستور پخت «هلی‌خورش» با گوجه سبز


طرز تهیه غذا و دسرهای خوشمزه با گوجه سبز

گوجه سبز یکی از میوه های تابستانی پرطرفداری است که طعم بسیار خوشمزه و همه پسندی دارد. طعم ترش و ملس این میوه خوشمزه باعث شده است که با استفاده از آن انواع و اقسام خوراکی های پر مغذی و ویتامین دار تهیه شود. در ادامه این بخش از آشپزخانه اول فارس را همراهی کنید تا با غذاهای خوشمزه ای که با استفاده از گوجه سبز تهیه می شود آشنا شوید و سپس یکی از آن ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

غذا با گوجه سبز

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

خورشت گوجه سبز با مرغ

خورش گوجه سبز با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه محلی به شمار می رود که با استفاده از گوجه سبز تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. اگر می خواهید یک غذایی متفاوت برای پذیرایی میهمانانتان سرو کنید پیشنهاد می کنیم این گزینه را در اولویت قرار دهید، چرا که طعم بسیار فوق‌العاده ای دارد و با استفاده از موادی همچون مرغ، گوجه سبز، جعفری خشک، پیاز، آرد، گندم و… تهیه میشود.

آش گوجه سبز

یکی از غذاهای پروتئین دار و مغذی که با استفاده از گوجه سبز پخته می شود آش گوجه سبز می باشد که معمولاً در فصل بهار تهیه می شود. گوشت چرخ کرده، گوجه سبز، گندم، لوبیا قرمز، عدس، نعناع خشک و… از جمله موادی هستند که در تهیه این غذای خوشمزه بکار برده می شود. این غذا در وعده های نهار، میان وعده، شام و در بعضی موارد به عنوان پیش غذا سرو می شود.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه آش گوجه سبز

خورشت گوجه سبز با گوشت

یکی دیگر از غذاهایی که با استفاده از گوجه سبز می توانید تهیه کنید خورش گوجه سبز با گوشت می باشد. غذایی که طعم بسیار بی نظیری دارد و در وعده های ناهار و شام و حتی در ماه رمضان به عنوان سحری سرو می شود. چنانچه قصد داشتید این غذای خوشمزه را تهیه کنید به موادی همچون گوجه سبز، گوشت، نعناع سرخ شده، جعفری سرخ شده، پیاز داغ، زعفران دم کرده و… نیاز دارید.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت

اشکنه گوجه سبز

میوه تابستانی گوجه سبز کاربردهای فراوانی دارد و همانطور که در مطالب پیشین اشاره شد با استفاده از آن انواع غذاها تهیه می شود که جذابیت بسیاری دارند. در این بخش نیز قصد داریم یک اشکنه خوشمزه برایتان معرفی کنیم که با استفاده از گوجه سبز تهیه می شود. برای طبخ این غذای مقوی و خوش طعم موادی همچون گوجه سبز، شکر، پیاز، روغن، شنبلیله، تخم مرغ، آرد، سفید، زردچوبه، گوجه سبز و… استفاده می شود.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه اشکنه گوجه سبز

طرز تهیه چند خوشمزه دیگر با گوجه سبز

با این میوه ی خوشمزه و پرطرفدار بهاری، علاوه بر غذا میتوانید لواشک، مربا و کمپوت خانگی هم تهیه کنید.

لواشک گوجه سبز

همانطور که میدانید گوجه سبز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و همینطور کم خونی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد، پس برای اینکه از فواید آن بیش از پیش بهره‌مند شوید پیشنهاد می کنیم با استفاده از گوجه سبز یک نوع لواشک خوشمزه تهیه کنید و با این روش حتی به سلامتی کودکانتان نیز کمک کنید چراکه آن ها عاشق لواشک هستند. ناگفته نماند طرز تهیه لواشک گوجه سبز را می توانید در آشپزخانه نمناک ملاحظه نمایید.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه لواشک گوجه سبز

مربای گوجه سبز

با فرا رسیدن فصل بهار، فصل فروش گوجه سبز های خوشمزه و ترش فرا میرسد و شما می توانید علاوه بر مصرف خام این میوه خوشمزه، در انواع غذاها یا دسرها از آن استفاده نمایید. مربای گوجه سبز از آن دسته مربا های خوشمزه ای است که فواید بسیار فراوانی در سلامتی بدن دارد. بنابراین پیشنهاد می کنیم با رعایت چند نکته ساده این مربای خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید. برای تهیه این مربا به موادی همچون گلاب، گوجه سبز، پودر هل، آب و شکر نیاز دارید.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه مربای گوجه سبز

کمپوت گوجه سبز

برای آن دسته از افرادی که طرفدار میوه ها و خوراکی های ترش مزه هستند اما به خاطر ناراحتی های گوارشی نمی‌ توانند آن طور که باید از آن ها استفاده کند پیشنهاد می کنیم که کمپوت گوجه سبز را در برنامه غذایی خود قرار دهند. چراکه این کمپوت بسیار لذیذ و خوشمزه است و با استفاده از موادی همچون آب، شکر و گوجه سبز تهیه می شود.

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

طرز تهیه کمپوت گوجه سبز

لواشک گوجه سبز

لواشک گوجه سبز هم مدل لذت‌بخش دیگری از گوجه سبز است. گوجه سبزها حتی ملس شده‌هایش هم لذت بخش هستند و باید برای حفظ آنها هم کوشا باشیم و چه راهی بهتر از درست کردن لواشک می‌تواند در محافظت از گوجه سبزهای حسابی رسیده شده کمک حال گوجه سبز دوستان باشد.

لواشک گوجه سبز هم کم از لواشک آلو، آلبالو و زرد آلو ندارد و به همان اندازه خوشمزه و هیجان انگیز هستند. می‌توان در روزهای سرد زمستان یا روزهای گرم تابستان لواشک‌های گوجه سبز را به امید روزی که کاسه گوجه سبز نمکی به دست دارید در دهان بگذارید.

زیاده روی در مصرف گوجه سبز و فرسایش مینای دندان

 

کارشناسان توصیه می‌کنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می‌تواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگ‌های متبلور در مجاری ادراری شود.

همچنین کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند. زیاده روی در مصرف گوجه سبز به دلیل مقادیر بالای اسید سیتریک موجود در آن می‌تواند باعث نفخ معده شود و به دلیل کال بودن و طعم ترش آن می‌تواند باعث فرسایش مینای دندان شود.

در چه غذاهایی می‌توان از گوجه سبز استفاده کرد؟

عده‌ای گوجه سبز را در سبد میوه قرار می‌دهند و به صورت خام استفاده می‌کنند. علاوه بر مصرف خام آن می‌توانید با گوجه سبز غذاهای متفاوتی پخت کنید. از جمله غذاهای متعددی که می‌توان گوجه سبز به کار برد، در انواع آش و خورش مثل خورش گوجه سبز و در کنار انواع دلمه‌ها به عنوان چاشنی استفاده کرد.

به عنوان طعم دهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین کردن آن به جای نمک مورد استفاده قرار داد. قرار دادن چند گوجه سبز در کنار خورش بادمجان و انواع خورش مرغ طعم ملس و دلنشینی به این نوع غذاها خواهد داد.

هشدارهای مهم هنگام مصرف گوجه سبز

  • گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلاء به بیماری‌های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت‌های غذایی را مطرح می‌سازد.
  •  گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنید.
  •  هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.
  •  با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
  •  همچنین کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.
  •  برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.

سوالات متداول

فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟

آلوچه و گوجه سبز در واقع دو نام متفاوت برای یک میوه محبوب و پرطرفدار هستند که هر چند گفته می‌شود تفاوت‌های جزئی با هم دارند، اما به عنوان یک میوه خاص شناخته می‌شوند و در برخی شهرها با نام گوجه سبز و در برخی شهرها با نام آلوچه شناخته می‌شوند.

گوجه سبز درست است یا آلوچه؟

هر دو نام برای این میوه درست است و تنها در شهرهای مختلف به نام‌های مختلفی شناخته می‌شود.

مطالب مرتبط

به این دلایل هرگز گوجه سبز نخورید!

آغاز گرده افشانی نخیلات گراش ، برداشت گل محمدی دیم داراب و گوجه سبز نوبرانه در فارس

خوردن گوجه سبز و چغاله بادام چه فواید و مضراتی برای بدن دارد؟

نظرات