خیارشور همیشه چاشنی دلپذیر غذاهای فستفودی بوده است؛ انواع و اقسام مدلهای آن هم در سایزها و کیفیتهای مختلف در بازار هست اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونههای بازاری و کارخانهایاش نمیرسد.
خیارشور همیشه چاشنی دلپذیر غذاهای فستفودی بوده است؛ انواع و اقسام مدلهای آن هم در سایزها و کیفیتهای مختلف در بازار هست اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونههای بازاری و کارخانهایاش نمیرسد. هرچند فوت و فنهای مخصوص به خودش را دارد اما وقتی فوت کوزهگریاش را یاد بگیریم دیگر رهایش نمیکنیم.
مواد لازم برای تهیه خیارشور:
خیار تازه: ۲ کیلو
ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
سیر : ۵ حبه
آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سرکه: نصف لیوان
طرز تهیه خیارشور:
۱. خیار را کاملا شسته و داخل شیشههای بزرگ میریزیم.
۲. سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه میریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه میریزیم.
۳. آنگاه در شیشه را محکم میبندیم.
۴. سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار میدهیم و تا کمر قابمله را پر از آب میکنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش آید.
۵. توجه کنید پس از به جوش آمدن آب، به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
۶. سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و میگذاریم تا خنک شود.
۷. وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال میگذاریم تا قابل مصرف شود.
فوت و فنها:
– این خیارشور شبیه همان خیارشورهای شرکتی و با همان طعم و مزه میشود و مهمتر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه است.
– برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته آن را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
– مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب است. برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
– حتما توجه داشته باشید که در بطری را محکم ببندید وگرنه خیارشور کپک میزند..
– خیارها را بعد از شست و شو حتما خشک کنید.
نکات مهم جلوگیری از کپک زدن خیارشور
*در تمام مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده استفاده کنید.
*یک نکته دیگر برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور این است که خیارها و سبزیهای معطر را بعد از شستن، کاملا خشک کنید؛ آب نجوشیده در شورها و ترشیها، باعث کپک زدن و خراب شدن میشود.
*در طرز تهیه خیارشور سرکهای از سرکه با کیفیت استفاده کنید و به ازای هر ۱۴ لیوان آب به ۱ لیوان سرکه نیاز داریم.
*چه خیارشور به مقدار کم درست کنید و چه خیارشور دبهای نسبت نمک و آب مهم است. در طرز تهیه خیارشور نمکی به ازای هر لیتر آب جوشیده حتما از ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.
*استفاده از ظروف شیشهای دربدار هم فرایند کپک زدن خیارشور را به تاخیر میاندازد.
سوالات متداول
۱- چرا در طرز تهیه خیارشور از آب جوشیده استفاده میکنیم؟
چنانچه در طرز تهیه خیارشور با اب نجوشیده استفاده کنید، باعث کپک زدن و خراب شدن خیارها میشود.
۲- برای آنکه خیارشور مدت طولانی بماند، کدام روش مناسبتر است؟
در طرز تهیه خیارشور با سنگ نمک یا زاج، خیارشور مدت زمان بیشتری میماند.
نظرات