سلامت

قرص آناهیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟ نحوه و بهترین زمان مصرف

کپسول یا قرص آناهیل (Anaheal) نوعی مکمل غذایی است که از ماده‌ای به نام بروملین (Bromelain) تهیه می‌شود.

قرص آناهیل یکی از مکمل‌های محبوب و پرطرفدار در میان کسانی است که به تازگی جراحی انجام داده‌اند یا قصد تسریع بهبودی زخم‌های خود را دارند. این قرص با داشتن ترکیبات طبیعی مانند بروملین به بهبود طیف وسیعی از مشکلات کمک می‌کند و دقیقا به همین مورد توجه بسیاری از متخصصان و بیماران قرار گرفته است.

قرص آناهیل چیست

در این مطلب اول فارس به معرفی قرص آناهیل، ترکیبات آن و کاربردهایی که در بهبود سلامت جسمانی و درمان برخی مشکلات دارد، می‌پردازیم تا با شناخت بهتر این محصول، بتوانید از فواید آن بهره‌مند شوید.

قرص آناهیل چیست؟

همه‌ی ما به خوبی می‌دانیم که آناناس یکی از بهترین میوه‌ها برای کسانی است که به تازگی عمل جراحی انجام داده‌اند و در بیمارستان بستری هستند؛ دقیقا به همین دلیل برای آن‌ها کمپوت این میوه را می‌بریم. کپسول یا قرص آناهیل (Anaheal) نوعی مکمل غذایی است که از ماده‌ای به نام بروملین (Bromelain) تهیه می‌شود. بروملین ماده‌ای است که به طور طبیعی در بخش‌های مختلف آناناس مانند ساقه و میوه وجود دارد و به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، ضد درد و ترمیم‌کننده آن را برای اهداف درمانی به کار می‌گیرند. قرص آناهیل با نام‌های دیگری چون کپسول آناهیل پلاس، کپسول پیناهیل، کپسول آناهلث و کپسول راناهیل هم شناخته می‌شود.

قرص آناهیل برای چیست؟

همانطور که گفته شدن کپسول آناهیل به دلیل داشتن بروملین در ترکیبات خود می‌تواند برای کاهش درد و التهاب مفید واقع شود. این قرص کاربردها و فواید بسیار زیادی دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

  • پس از عمل بینی: احتمالا شما هم شنیده‌اید که کپسول آناهیل برای بعد از عمل بینی بسیار مفید است. تورم و کبودی بینی و صورت یکی از مشکلاتی است که افراد پس از انجام این عمل با آن روبرو می‌شوند. خاصیت ضد التهابی و ترمیم‌کنندگی کپسول آناهیل می‌تواند از شدت این مشکل بکاهد و باعث بهبود سریع زخم شود. به همین دلیل پزشکان این قرص را برای بیماری خود تجویز می‌کنند.
  • پس از کاشت مو و ابرو: عمل جراحی کاشت مو و ابرو هم می‌تواند باعث التهاب، تورم و کبودی شود. برای کاهش شدت این مشکلات و بهبودی سریع زخم‌ها پزشکان قرص آناهیل را برای بیماران خود تجویز می‌کنند.
  • پس از تزریق چربی و فیلر: اگر اهل دنبال کردن روش‌های زیبایی کلینیکی باشید احتمالا با تزریق چربی و فیلر برای جوانسازی، بهبود زوایا و رفع چین و چروک‌های صورت آشنایی دارید. این روش‌ها معمولا می‌توانند باعث تورم و التهاب ناحیه‌ی تزریقی شوند؛ به همین دلیل پزشکان مصرف کپسول آناهیل را به زیباجویان خود پیشنهاد می‌دهند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: شاید برایتان جالب باشد که بدانید مطالعات و تحقیقات نشان داده‌اند بروملین به عنوان نوعی آنزیم می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌ها شود.
  • بهبود وضعیت فرد در دوران پریودی: مطالعات نشان داده‌اند که کپسول آناهیل می‌تواند به کاهش درد پریود، بهبود میزان خونریزی، تنظیم چرخه‌ی پریود و متعادل‌سازی سطح هورمون‌ها کمک کند.
  • از بین بردن جای زخم: هر نوع عمل جراحی خاصی چون سزارین می‌تواند باعث باقی ماندن جای بخیه شود. اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید باید بگوییم که یکی از مهم‌ترین کاربردهای کپسول آناهیل کمک به درمان زخم و از بین بردن جای آن است. بنابراین با تشخیص پزشک می‌توانید برای این هدف به سراغ مصرف آناهیل بروید.
  • حفظ سلامت قلب: بروملین به عنوان ماده‌‌ی تشکیل‌دهنده‌ی اصلی کپسول آناهیل می‌تواند به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب کمک کند. البته این در صورتی است که با تشخیص و نظر پزشک متخصص به سراغ مصرف آن بروید.
  • بهبود سیستم گوارشی: بروملین موجود در آناهیل به هضم بهتر پروتئین‌ها کمک می‌کند و می‌تواند عوارض و علائم مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه را کاهش دهد.
  • کاهش جای جوش: قرص آناهیل به طور تخصصی برای کاهش جای جوش طراحی نشده است اما به دلیل داشتن بروملین می‌تواند باعث رفع اسکار آکنه و کاهش التهاب جوش‌ها شود.
  • کاهش وزن: همانطور که گفتیم بروملین به کار رفته در کپسول آناهیل نوعی آنزیم به شمار می‌آید. این ماده به همین دلیل می‌تواند به افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش چربی‌ها کمک کند و در نتیجه باعث تسریع روند لاغری شود.
anaheal pills

نحوه و بهترین زمان مصرف قرص آناهیل

در قدم اول شما باید با نظر پزشک متخصص از دوز دقیق بروملینی که بدنتان به آن نیاز دارد مطلع شوید. این دوز می‌تواند بر اساس شرایط فردی مانند شدت التهاب یا وضعیت درمانی تغییر کند. به طور کلی معمولا مصرف ۱ الی ۳ کپسول آناهیل در طول روز هیچ مشکلی را برای فرد به وجود نمی‌آورد و می‌تواند باعث تسریع روند بهبودی شود. با این حال بسیار مهم است که بدانید پزشک شما باید تعداد قرصی که نیاز دارید را تعیین کند. مصرف کپسول آناهیل زمان مشخصی ندارد؛ با این حال پیشنهاد می‌شود که این قرص را یک ساعت قبل از وعده‌ی غذایی یا دو ساعت پس از آن میل کنید.

عوارض جانبی قرص آناهیل

به طور کلی کپسول آناهیل از آن فرآورده‌هایی است که بدن به خوبی تحمل می‌کند؛‌ به همین دلیل احتمال مواجهه شدن با عوارض جانبی جدی پس از مصرف این قرص بسیار کم است. با همه‌ی این‌ها، درست مانند هر مکمل و قرص دیگری قرص آناهیل هم می‌تواند باعث بروز یک سری مشکلات شوند که عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • دل درد
  • اسهال

برخی افراد ممکن است نسبت به بروملین حساسیت داشته باشند؛ این یعنی بدن آن‌ها در مواجهه با آناناس و ترکیبات آن واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. مشکلات تنفسی، کهیر، خارش و هر گونه بثورات پوستی می‌توانند نشان‌دهنده‌ی حساسیت باشند. اگر پس از مصرف کپسول آناهیل این نشانه‌ها را تجربه کردید مصرف آن را قطع کنید و سپس به سراغ مشورت با یک پزشک متخصص بروید.

تداخلات دارویی قرص آناهیل چه هستند؟

قرص آناهیل می‌تواند برای اهداف مختلفی استفاده شود اما این قرص هم مانند هر مکمل و داروی دیگری با یک سری از داروها تداخل دارد. این یعنی مصرف همزمان قرص آناهیل با آن‌ها می‌تواند باعث کاهش اثرات هر دو یا بروز عوارض جانبی شود. داروهایی که با کپسول آناهیل تداخل دارند عبارتند از:

  • داروهای ضد انعقاد خون و ضد پلاکت‌ها مانند وافارین و آسپرین
  • انواع مختلف داروهای آنتی بیوتیک مانند تتراسایکلین و آموکسی سیلین
  • داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ناپروکسن و ایبوپروفن
  • داروهای مخصوص کاهش فشار خون
  • داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و دپاکین
  • داروهای شیمی درمانی برای سرطان
  • داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی
  • داروهای مخصوص درمان بی‌خوابی مانند دیازپام و آلپرازولام

anaheal pills

چه کسانی نباید از قرص آناهیل استفاده کنند؟

همانطور که فهمیدید کپسول آناهیل به دلیل داشتن بروملین می‌تواند به رفع و کاهش علائم بسیاری از مشکلات جسمانی کمک کند. با این حال، مصرف این قرص ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد. گروه‌های زیر باید از مصرف کپسول آناهیل خودداری کنند یا پیش از شروع استفاده از آن با یک پزشک متخصص مشورت نمایند.

  • افراد دارای حساسیت نسبت به آناناس یا بروملین: اگر به آناناس یا هر یک از فرآورده‌های مشتق شده از آن حساسیت دارید، مصرف قرص آناهیل می‌تواند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک مانند کهیر پوستی و مشکل در تنفس شود.
  • زنان باردار یا شیرده: دوران بارداری و شیردهی برای زنان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ چرا که هر چیزی می‌تواند بر سلامت جنین یا نوزاد تاثیر بگذارد. شواهد کافی در مورد ایمن بودن کپسول آناهیل برای زنان باردار و شیرده وجود ندارد، بنابراین این دسته از افراد باید از مصرف آن خودداری کنند.
  • افراد مبتلا به اختلالات خونریزی: قرص آناهیل ممکن است باعث کاهش سرعت روند لخته شدن خون شود؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماری‌هایی چون هموفیلی باید پیش از مصرف آن حتما با پزشک متخصص مشورت کنند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی یا کبدی: عملکرد کلیه‌ها و کبد ممکن است تحت تاثیر برخی ترکیبات موجود در ماده‌ی بروملین قرار گیرد، بنابراین در این شرایط باید با احتیاط و تحت نظر پزشک متخصص از قرص آناهیل استفاده شود.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی خاص: در برخی موارد، مصرف کپسول آناهیل احتمال دارد باعث تحریک معده یا روده شود و برای افرادی که از زخم معده، ریفلاکس معده به مری (GERD) یا بیماری‌های التهابی روده (IBD) رنج می‌برند، مشکلاتی ایجاد کند.

تفاوت انواع قرص‌های آناهیل با یکدیگر چیست؟

احتمالا شما هم در هنگام جستجو برای خرید کپسول آناهیل با نام‌های مختلفی چون «آناهیل ۵۰۰»، «آناهیل پلاس» و «آناهیل ۲۵۰» برخورد کرده‌اید و نمی‌دانید که هر کدام چه معنایی دارند. پیش از هر چیزی باید بدانید که قرص آناهیل مناسب برای شما را پزشک متخصص تعیین می‌کند و شما نمی‌تواند به صورت خودسرانه آن‌ها را تهیه نمایید. قرص آناهیل انواع مختلفی دارد که تفاوت آن‌ها با یکدیگر میزان بروملینی موجود در هر کدام است. در زیر انواع این قرص و ویژگی‌های آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

  • قرص آناهیل پلاس: این قرص علاوه بر بروملین در ترکیبات خود زردچوبه هم دارد که باعث بهبود عملکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت قلب می‌شود. قرص آناهیل پلاس در دوزهای مختلفی قابل تهیه است.
  • قرص آناهیل ۲۰۰: این قرص آناهیل حاوی ۲۰۰ میلی گرم بروملین است.
  • قرص آناهیل ۵۰۰: این قرص حاوی ۵۰۰ میلی گرم بروملین است.
  • قرص آناهیل ۲۵۰۰: این قرص حاوی ۲۵۰۰ میلی گرم بروملین است.
  • کپسول آناهلث: این قرص حاوی ۵۰۰ میلی گرم بروملین است.
  • کپسول پیناهیل: این قرص حاوی ۲۵۰ میلی گرم بروملین است.

درپایان :

قرص آناهیل به عنوان یک مکمل موثر با کاربردهای متنوعی که دارد می‌تواند نقش مهمی را در بهبود سلامت بدن و رفع مشکلات مختلف ایفا کند. با همه‌ی این‌ها، به منظور جلوگیری از بروز هر گونه عوارض جانبی خاصی بهتر است پیش از مصرف آناهیل با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

این کار همچنین باعث می‌شود از مناسب بودن این قرص برای خود اطمینان حاصل نمایید. توجه به نکات مصرف و استفاده صحیح از این محصول، می‌تواند شما را به نتایج مطلوب‌تر و سلامت پایدار نزدیک‌تر کند.

 پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. منبع: WebMD

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا