خبر اولخانواده

۱۰ نکته تخصصی مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان تا سرسبز و سالم بمانند

دانستن نحوه‌ی مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان بسیار مهم است. آن‌ها به ما متکی هستند تا شرایط مناسبی را برای آن‌ها فراهم کنیم. سرعت رشد آن‌ها در زمستان کند می‌شود و بسیاری از آن‌ها با روزهای کوتاه‌تر و نور بسیار کمتر خورشید وارد حالت خواب می‌شوند.

مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان

گیاهان آپارتمانی در طول سال فضای داخلی ما را زیبا می‌کنند، اما در طول ماه‌های زمستان با خوابیدن درخت‌های فضای بیرون، بیشترین لذت را ارائه می‌دهند، نیاز ما به زیبایی طبیعی شاخ و برگ و گل‌ها را تامین می‌کنند و به فضای داخلی رنگ و جذابیت می‌بخشند.

برخی از گیاهان آپارتمانی وجود دارند که سازگاری آن‌ها با دماهای سردتر، هوای خشک و گرمای خشک داخل خانه در ماه‌های زمستان بهتر است و جزو بهترین گیاهان زمستانی هستند. این‌ها شامل گیاهانی هستند که در زمستان به عنوان گیاهان فضای سرپوشیده رشد می‌کنند. گیاهان کم‌نوری که می‌توانند با سطوح کاهش یافته نور خورشید مقابله کنند. بسیاری از آن‌ها گیاهان خانگی با نیاز نگهداری کم هستند.

گیاهان بومی‌ مناطق مرطوب و گرمسیری که بسیاری از محبوب‌ترین انتخاب‌های فضای داخلی را تشکیل می‌دهند، بیشترین مشکل را در تنظیم خود با زمستان خواهند داشت، بنابراین برای رشد آن‌ها تغییراتی ایجاد کنید.

اگرچه الزامات مراقبت از گیاهی به گیاه دیگر تغییر می‌کند و انواع خاصی از گیاهان نیاز به نگهداری بسیار خاصی دارند، مانند نحوه‌ی مراقبت از ساکولنت‌ها در زمستان، همه‌ی آن‌ها به ما برای ارائه سطوح مناسب گرما، نور، آب، شرایط هوای مناسب و غذا متکی هستند.

این توصیه‌های کمک می کنند تا گیاهان داخل خانه شما سرسبز، شاد و سالم بمانند و به سرسبزی و نشاط خانه شما در طول ماه‌های کسل‌کننده و تاریک کمک کنند.توصیه‌های متخصص‌های ما را درباره‌ی نحوه‌ی مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان، از جمله میزان نور، آب، گرما و مراقبت مورد نیاز آن‌ها دنبال کنید.

نحوه‌ی مراقبت از گیاهان خانگی در فصل سرما

 گیاهان آپارتمانی زمستان

با کاهش دما، رشد گیاهان کندتر می‌شود و باید مراقبت از گیاهان آپارتمانی خود را با شرایط زمستان وفق دهید تا آن‌ها را در تمام طول سال سرسبز و زنده نگه دارید.

دانستن نحوه‌ی مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان به اندازه‌ی برنامه‌ریزی برای یک باغ زمستانی مهم است. اگر می‌خواهید مطمئن شوید که خانه‌ی شما در تمام طول سال مملو از سرسبزی و جذابیت خواهد بود.

بهترین گیاهان آپارتمانی در زمستان آن‌هایی هستند که با دمای سردتر و هوای خشک‌تر و کمتر مرطوب سازگار هستند.

زنده نگه داشتن زیبایی‌های سبز در طول زمستان با کمی‌ برنامه‌ریزی، ساده است. همه‌ی گیاهان به مقداری نور طبیعی نیاز دارند. گیاهانی مانند پتوس (Devil’s Ivy) سانسوریا (sansevieria،) و زامیفولیا (ZZ) گوشه‌ی تاریک‌تری از خانه شما را تحمل می‌کنند.

آن‌ها در واقع برای سلامتی شما نیز مفید هستند. سانسوریا یا گیاه مار به دلیل ویژگی‌های تصفیه‌کنندگی هوا به عنوان یکی از بهترین گیاهان تمیزکننده هوا در داخل خانه شناخته شده است.

شما هم حتما به رعایت این نکات تخصصی در زمستان احتیاج خواهید داشت:

۱. گیاهان خانگی را در فصل سرما به جای پرنور منتقل کنید

 گیاهان آپارتمانی

یکی از راه‌های مراقبت از گیاهان خانگی در فصل سرما با کوتاه‌تر شدن روزها و کاهش سطح نور این است که آن‌ها را به موقعیتی منتقل کنید که بتوانند حداکثر نور خورشید را دریافت کنند. با این حال مراقب بادهای سردی باشید که از پنجره‌ها می‌آیند. اگر یک گلخانه یا پاسیو دارید، می‌توانید گیاهان را به آنجا منتقل کنید تا بتوانند از نور خورشید بیشتری در ماه‌های زمستان لذت ببرند.

با تغییر نور خورشید و کوتاه شدن روزها، به این فکر کنید که برخی از گیاهان نوردوست خود را به پنجره‌ها نزدیک‌تر کنید. گیاهان را به طور منظم بچرخانید تا مطمئن شوید که همه گیاهان نور دریافت می‌کنند. اگر گوشه‌های تاریکی دارید که در طول روز نور خورشید دریافت نمی‌کنند، اضافه کردن لامپ‌های رشد می‌تواند تفاوت واقعی ایجاد کند.

حساسیت به نور بسته به نوع گیاه متفاوت خواهد بود و برخی از گیاهان آپارتمانی ممکن است در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور مستقیم خورشید آسیب ببینند. بنابراین حتماً درباره‌ی نیاز نوری انواع مختلف تحقیق کنید. اگر گلدان‌ها به مکان‌هایی منتقل می‌شوند که حیوانات خانگی می‌توانند به آن‌ها دسترسی پیدا کنند، مطمئن شوید که گیاهان خانگی دوستدار حیوانات خانگی هستند.

اگر گیاهان داخل خانه‌تان را در زمستان به یک طاقچه آفتاب‌گیر نزدیک‌تر می‌کنید، فقط مطمئن شوید که جلوی آن‌ها پرده نمی‌کشید و ناخواسته آن‌ها را در معرض سرمای بیرون نمی‌گذارید.

گیاهان مناطق خشک مانند کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها به گرما و نور زیادی نیاز دارند، بنابراین مطمئناً در پاییز و زمستان باید مراقب آن‌ها باشید. اگر می‌پرسید چرا ساکولنت من در حال مرگ است، ممکن است به این دلیل باشد که به اندازه‌ی کافی نور خورشید دریافت نمی‌کند.

۲. کاهش آبیاری گیاهان خانگی در فصل سرما

مراقبت از گیاهان آپارتمانی

تنظیم آبیاری ضروری است زیرا روزها کوتاه می‌شوند و رشد متوقف می‌شود. سرعت رشد گیاهان خانگی در فصل سرما به سرعت کاهش می‌یابد، بنابراین آن‌ها به آبیاری بسیار کمتری نیاز دارند. آبیاری بیش از حد در فصل استراحت می‌تواند منجر به پوسیدگی شود. گیاهان خفته به آب زیادی نیاز ندارند. در واقع، مقدار زیاد آب باعث تجمع آن در ته گلدان می‌شود و ریشه‌ها را از بین می‌برد و باعث رشد ضعیف می‌شود.

نیازهای آبیاری بسته به نوع گیاه متفاوت است، اما به طور کلی دو بار در ماه یا حتی کمتر کافی است. کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها ممکن است تا بهار اصلا نیازی به آبیاری نداشته باشند. با این حال، مراقب برنامه آبیاری گیاهان در اتاق‌های گرم‌تر باشید، زیرا ممکن است گلدان‌ها به سرعت خشک شوند.

بنابراین بسته به جایی که گیاهان در خانه قرار دارند، مثلا یک محیط مرطوب مثل حمام یا فضای گرمی مثل آشپزخانه یا فضای آرام‌بخش نشیمن یا اتاق خواب، نگهداری آن‌ها متفاوت است. بسته به موقعیت گیاهان ممکن است خاک آن‌ها سریع‌تر خشک شود، به‌ویژه گیاهان روی زمین در کف گرم یا گیاهانی که در نزدیکی رادیاتور قرار دارند.

برای بررسی اینکه آیا گیاه نیاز به آبیاری دارد یا نه، پیشنهاد می‌کنیم انگشت خود را در عمق خاک فرو برید یا بر اساس وزن گلدان میزان آب موجود در خاک را بسنجید و فقط در صورت نیاز آن گیاه را آبیاری کنید. وقتی آب می‌دهید، مطمئن شوید که به طور کامل آب می‌دهید، ریشه‌ها به آب نیاز دارند.

قبل از آبیاری مجدد باید اجازه داد که خاک کاملا خشک شود. یک قانون طلایی این است که از برنامه پیروی نکنید. خاک را بررسی کنید و ببینید مرطوب است یا خیر. آبیاری را در زمانی انجام دهید که گیاه به آن نیاز دارد.

۳. به گیاهان خانگی در فصل سرما غذا ندهید

Caring for houseplants in winter 6

اگر می‌پرسید آیا در زمستان باید به گیاهان آپارتمانی غذا داد یا نه، پاسخ منفی است.

نیازی به کود دادن آن‌ها در زمستان نیست. فقط زمانی که گیاهان به طور فعال رشد می‌کنند، آن‌ها را تغذیه کنید.

تغذیه گیاهان خانگی در فصل سرما می‌تواند آسیب بیشتری نسبت به فایده داشته باشد. گیاهان در این فصل از مواد مغذی زیادی استفاده نخواهند کرد. توصیه می‌کنیم از کوددهی در اواخر پاییز و زمستان صرف نظر کنید.

کود در این زمان می‌تواند به گیاهان آسیب برساند، زیرا کود مصرف نشده می‌تواند باعث تجمع نمک و سوختگی ریشه شود یا چرخه رشد طبیعی گیاه را مختل کند.

وادار کردن گیاهان به رشد با تغذیه آن‌ها در فصل استراحت باعث ایجاد ساقه‌های دوکی و برگ‌ای رنگ پریده می‌شود.

آخرین خوراک را در پاییز به گیاهان خود بدهید. گیاهان در زمستان برای استراحت به زمان نیاز دارند و تشویق آن‌ها به رشد، آن‌ها را تحت فشار بیش از حد قرار می‌دهد و باعث رشد ضعیف آن‌ها در بهار می‌شود.

۴. گیاهان خانگی را در فصل سرما جابه‌جا کنید

اگر گیاهان شما قبلاً در موقعیت پرنوری قرار داشتند، باید توجه داشته باشید که چگونه نور با فصول تغییر می‌کند و در نظر بگیرید که آیا گیاه از تغییر مکان سود می‌برد یا خیر.

نوری که به خانه شما می‌آید با تغییر فصل تغییر می‌کند. اگر گیاه شما نزدیک پنجره‌ای است که درختی به آن سایه می‌اندازد، ممکن است پس از افتادن برگ‌ها از درخت، اشعه‌های خورشید شدیدتر شوند. ممکن است مجبور شوید گیاه خود را کمی به عقب ببرید تا اشعه‌ها شاخ و برگ را نسوزانند.

همچنین، زمانی که روزها کوتاه‌تر می‌شوند، زاویه تابش خورشید را بررسی کنید. ممکن است لازم باشد برخی از گیاهان را جابه‌جا کنید تا با تغییر سطوح نور در خانه سازگار شوند.

ایده‌ی خوبی است که گیاهان داخل خانه خود را در زمستان بچرخانید زیرا به سمت نور رشد می‌کنند. برای داشتن شکلی زیبا و یکنواخت، گیاهان خود را هفته‌ای یک بار در پاییز و زمستان بچرخانید و شاهد شکوفایی زیبایی‌های سبز خود باشید، حتی در روزهای سرد.

۵. گیاهان خانگی را در فصل سرما از منابع گرما دور کنید

مراقبت گیاهان آپارتمانی زمستان

مکان‌ گیاهان خود را در خانه‌تان بازنگری کنید، به‌ویژه دور از پنجره‌هایی که ممکن است هوای سرد را وارد کنند و بخاری‌هایی که ممکن است دما را بیش از ترجیحات گیاه شما افزایش دهند.

بیشتر گیاهان خانگی نوسان دما را دوست ندارند و در طول زمستان این می‌تواند مشکل‌ساز باشد زیرا در معرض گرمای ناشی از منابع گرمایی مانند شومینه و رادیاتور قرار می‌گیرند، اما همچنین در معرض بادهای سرد از درها و پنجره‌ها هستند. کلید راضی نگه داشتن آن‌ها این است که سعی کنید دما را ثابت نگه دارید.

افت یا افزایش ناگهانی گرما باعث می‌شود گیاهان شما تحت استرس قرار بگیرند و حتی ممکن است دچار شوک شوند. پس سعی کنید دما را ثابت نگه دارید. گیاهان در یک محیط ثابت رشد می‌کنند.

۶. نظارت بر رطوبت اتاق برای مراقبت از گیاهان خانگی در فصل سرما

بسیاری از گیاهان آپارتمانی معمولی گرمسیری هستند. بنابراین به جای هوای خشک ناشی از گرمایش مرکزی، رطوبت را ترجیح می‌دهند. بنابراین هر چند روز یک بار آن‌ها را غبارپاشی کنید.

بسیاری از گیاهان آپارتمانی، مانند ارکیده، یا گیاه طاووس شرایط مرطوب را دوست دارند. خانه‌های ما اغلب برای نیازهای آن‌ها خیلی خشک و گرم است و گرم کردن خانه در زمستان شرایط را حتی خشک‌تر می‌کند. مرطوب نگه داشتن محیط واقعاً به شادابی گیاهان خانگی شما کمک می‌کند. چند کار وجود دارد که کارشناسان در این زمینه توصیه می‌کنند.

مراقبت از گیاهان آپارتمانی در زمستان

گروه‌بندی گیاهان در کنار هم یک راه آسان برای ایجاد یک ریزاقلیم مرطوب است، زیرا گیاهان هنگام تعرق بخار آب را آزاد می‌کنند که سپس توسط برگ‌های گیاهان دیگر گروه‌ به دام می‌افتد.

همچنین می‌توانید از یک بخارساز در نزدیکی گیاهان خود استفاده کنید یا گیاهان خود را در نزدیکی سینی آب قرار دهید. ایده این است که به هوا رطوبت اضافه کنید، نه اینکه گیاه را در سینی آب بگذارید.

مه‌پاشی منظم برگ‌های گیاه و قرار دادن آن در سینی پر از گلوله، شن یا سنگریزه و آب نیز ممکن است به ایجاد رطوبت اضافی کمک کند.

۷. پاک کردن گرد و غبار گیاهان خانگی در فصل سرما

تجمع گرد و غبار روی برگ‌های گیاهان آپارتمانی می‌تواند منافذ آن‌ها را مسدود کند و همچنین می‌تواند آفت‌ها را در خود جای دهد، بنابراین تمیز کردن شاخ و برگ‌ها به طور منظم و به‌ویژه در فصل زمستان مهم است.

گیاهان آپارتمانی خود را در زمستان گردگیری کنید تا مطمئن شوید که می‌توانند تا حد امکان نور را جذب کنند. اکثر گیاهان آپارتمانی با گذشت زمان لایه‌ای از گرد و غبار را جمع می‌کنند که باعث کاهش نور دریافتی برگ‌ها می‌شود. این امر باعث می‌شود که آن‌ها نتوانند از طریق فتوسنتز غذا درست کنند.

۸. گیاهان آپارتمانی را از نظر وجود آفات بررسی کنید

بسیاری از آفات گیاهی در هوای خشک زمستان رشد می کنند و گیاهان در حالت خواب یا نیمه خواب بیشتر مستعد آسیب هستند. با گردگیری منظم برگ‌ها و درمان هر گونه مشکل به محض مشاهده آفات رایج گیاهان آپارتمانی، مراقب گیاهان خود باشید.

همچنین، رطوبت بسیار کمتر منجر به مکان مناسبی برای پرورش کنه‌های عنکبوتی و سایر آفاتی می‌شود که در هوای خشک رشد می‌کنند.

رایج‌ترین آفاتی که باید در گیاهان آپارتمانی مراقب آن‌ها بود عبارت‌اند از: مگس سفید، کنه‌های عنکبوتی و حشرات فلس‌دار.

همیشه برگ‌های آسیب‌دیده و بیمار را بردارید زیرا ممکن است باعث بیماری یا آفات شوند. هر آفتی را در صورت امکان حذف و درمان کنید و در صورت عدم بهبود، گیاه را کمپوست کنید. ارزش آن را ندارد که گیاهان دیگر خود را به خطر بیندازید تا گیاهی را نجات دهید.

۹. گیاهان خانگی را در فصل سرما هرس و مرتب کنید

گیاهان آپارتمانی در زمستان

برای اینکه گیاهان خانگی در فصل سرما به بهترین شکل ظاهر شوند، هر گونه زباله و برگ‌های مرده را از لایه بالایی خاک پاک کنید. برگ‌های زرد پایینی را کوتاه کنید تا گیاهتان تازه شود. همچنین باید برگ‌های آسیب‌دیده را جدا کنید. این کار گیاه شما را تشویق می‌کند تا به جای هدر دادن انرژی خود برای برگ‌های مرده، مواد مغذی را به سمت برگ‌های سالم هدایت کند.

حرف پایانی

برای زنده نگه داشتن گیاهان خانگی در فصل سرما، تمام نکات ذکر شده در بالا را رعایت کنید. گیاهان داخل خانه را در زمستان بیش از حد آبیاری نکنید، گیاهان را به جایی منتقل کنید که بتوانند از نور خورشید لذت ببرند و آنها را از بخاری و منابع گرما دور نگه دارید.منبع:دیجی کالا مگ و HomesAndGardens

۸ گیاه با خاصیت تصفیه کنندگی هوا و مناسب اتاق خواب

با رعایت این ۵ نکته از ریزش مو در دوران یائسگی جلوگیری کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا