خیارشور یک محصول غذایی بسیار خوشمزه و کاربردی است که در بیشتر غذاهای فست فودی مورد استفاده قرار می گیرد.درست کردن خیار شور در خانه بسیار راحت است و اکثرا آن را بلد هستند امادانستن نکاتی برای خوشمزه تر شدن و افزایش ماندگاری آن لازم است که در ادامه این مطلب به آنها اشاره می کنیم.
رمز و راز تهیه خیارشور
- اضافه کردن یک عدد لیمو ترش برش زده داخل شیشه های خیارشور باعث میشود خیارشور شما دیگر کپک نزند.
- زمانی که میخواهید آب و نمک را داخل شیشه های خیارشور بریزید باید آن را با انگشت تست کنید و اگر احساس گرما کردید آن را استفاده کنید.
- در تهیه خیارشور از سنگ نمک بهجای نمک معمولی در آب جوشیده استفاده کنید.
- میزان استفاده از نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد ولی مناسب ترین میزان استفاده از نمک برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک است و یا در مقدار کمتر باید به ازای هر لیتر آب جوشیده دو قاشق نمک اضافه کرد.
- اگر میزان نمک داخل خیارشور کم باشد سبب نرمی و لیز شدن خیار شور میشود.
- روی خیار ها را حتما با آب نمک کاملا بپوشانید تا مانع کپک زدگی خیارشور شود.
- در شیشه های خیارشور، از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا خیارشور ترد تر شود.
- استفاده از سرکه داخل خیارشور، باعث کپک زدن آن می شود ، به همین دلیل توصیه میشود از سرکه داخل خیار شور استفاده نکنید.
- خیارهای ضد عفونی شده و تمیز خیارشور را با یک میله نازک و یا خلال دندان سوراخ کنید تا با این کار مانع از پوک شدن خیارها شوید.
- برای جلوگیری از نفوذ میکروب و هوا ،به اندازه دهانه ظرف خیارشور تان یک تکه نان بگذارید و بعد در ظرف را محکم ببندید.
- برای اینکه مانع نفوذ هوا به داخل ظرف خیارشور شوید دور ظرف را با گچ بگیرید.
- سبزی مناسب برای درست کردن خیارشور ،ترخون- مرزه- نعنا و شوید است که بعد از ریختن خیارها باید سبزی ها را داخل ظرف خیار شور بریزید.
- انتخاب خیار های ریزتر باعث خوشمزگی و تردی بیشتر خیارشور شما میشود.
- برای ترد شدن خیارشور ، خیار ها را از قبل به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل آب سرد قرار دهید و در یخچال بگذارید تا خیارها خیس بخورند. بعد آنها را خشک و استفاده کنید.
- سیر و بقیه مواد لازم برای خیارشور را خوب چک کنید که پوسیدگی و خرابی نداشته باشند.
ظرف پلاستیکی یا شیشه ای
در واقع، این مهم است که به این نکته توجه کنید که ظروفی که برای خیارشور استفاده میکنید بدون سوراخ باشند. اگر از ظروف پلاستیکی استفاده میکنید، باید به دقت اطمینان حاصل کنید که هیچ سوراخی در آنها وجود ندارد، زیرا حتی یک سوراخ بسیار ریز هم میتواند باعث نفوذ هوا و کپک زدن خیارشور شود.
همچنین، برای ظروف شیشهای نیز باید حتماً توجه کنید که درب آنها به طور کامل بسته شده باشد و هوا نتواند وارد شود. این اقدام باعث حفظ تازگی و کیفیت خیارشور میشود.
نگهداری خیارشور
بهتر است خیارشورها را در یک مکان نسبتاً خنک و سایه نگهداری کنید. اگر خیارشورها را در ظروف کوچک تهیه میکنید، میتوانید پس از گذشت یک هفته و آماده شدن خیارشورها، آنها را در یخچال نگهداری کنید.
با این حال، اگر خیارشورهای شما همیشه نرم و لیز میشوند، دلیل اصلی آن فعالیت میکروبی است که باعث فاسد شدن آنها میشود و دیگر نمیتوانید خیارشورهای ترد و خوشمزه داشته باشید. در این صورت، ممکن است به مشکلاتی مانند عدم صحنهسازی صحیح، نقض روشهای بهداشتی در فرایند تهیه خیارشور، یا نگهداری غیرمناسب برمیگردد. برای حفظ کیفیت و تردی خیارشورها، توجه به موارد زیر مهم است:
- استفاده از آب جوشیده و نمک غذاخوری برای تهیه محلول ترشی.
- بهداشت کامل ابزارها و ظروف استفاده شده در تهیه و نگهداری خیارشورها.
- استفاده از ظروف تمیز و بدون سوراخ.
- نگهداری خیارشورها در دمای مناسب و در شرایط بهداشتی، بهخصوص در یخچال.
- با رعایت این نکات، میتوانید از خیارشورهایی ترد و خوشمزه برخوردار شوید.
نظرات