نگهداری از بونسای افرا به دلیل زیبایی کمنظیرش و تلفیق هنر با باغبانی بسیار موردتوجه قرارگرفته است. آبیاری منظم روزانه، تأمین نور زیاد، کوددهی هر سه هفته یکبار و هرس سالانه از شرایط نگهداری بونسای افرا در خانه است.
بونسای درخت افرا به شکل بینظیری قوه عجیب خیالی حجم، سن و قدرت را در بیننده به وجود میآورد. برای نگهداری بونسای افرا در منزل لازم است اطلاعاتی درزمینه نور، درجه حرارت، سایه، امکان انتقال گیاه از محلی به محل دیگر در ساعات مختلف روز را بدانید و اینکه آیا این گیاه زیبا را باید در اتاق بسته نگهداری کنید یا در خارج از منزل و محیط باز؟
در این بخش از ستاره سعی کردهایم تا تمامی موارد موردنیاز برای نگهداری بونسای افرا در منزل را گردآوری کنیم. با ما همراه باشید.
شرایط نگهداری بونسای افرا
نگهداری از بونسای افرا و شرایط محیطی موردنیاز آن به شرح زیر هست:
محل نگهداری: گل بونسای افرا در اغلب روزهای سال بهجز اواخر پاییز و زمستان که دما به زیر صفر درجه سانتیگراد میرسد، باید در محیط باز قرار داشته باشد. البته میتوان این گیاه را در اتاق روشن و در کنار پنجرههای آفتابگیر نیز قرار داد.
خاک: خاک مناسب برای بونسای افرا آکاداما و یا مخلوطهای استاندارد خاک بونسای است که میتوانید آن را از فروشگاههای گل و گیاه تهیه کنید. همچنین خاک سبک مخلوط خاک هوموسی، پیت و مقداری کمپوست آلی نیز مناسب است.
نور: بونسای افرا به نور زیاد نیاز دارد. البته در بعدازظهر بهتر است گیاه را به سایه انتقال دهید.
آبیاری: گیاه بونسای افرا به هیچ عنوان تحمل خشکی ندارد و لازم است بهطور منظم و روزانه آبیاری صورت گیرد. توجه داشته باشید در فصل تابستان یکبار صبح گیاه را آبیاری کنید و در بعدازظهر مجددا خاک گلدان را بررسی کرده و اگر خشک است دو مرتبه آبیاری کنید. ولی در فصل زمستان نیاز آبی گیاه کمتر میشود و یک روز در میان آبیاری را انجام دهید. بهتر است برای آبیاری این گیاه از آب مقطر استفاده شود.
دما: بهترین دما برای نگهداری بونسای افرا ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد است.
مه پاشی: با توجه به نیاز رطوبتی بالای گیاه بونسای افرا لازم است آن را یک یا دو بار در روز هنگام صبح زود یا عصر غبار پاشی کنید. به این منظور توصیه میشود از آبی استفاده کنید که کلر آن خارجشده باشد. همچنین رسیدن هوای آزاد به گیاه باعث شادابی آن میشود ولی دقت کنید گیاه، در معرض جریان مستقیم باد سرد قرار نگیرد.
کوددهی: برای کوددهی بونسای از کودهای استاندارد مخصوص پرورش بونسای استفاده کنید. این کودها را میتوانید از گلفروشیها تهیه نمایید. کوددهی گیاه را از هنگام شکفتن جوانه ها تا اواخر تابستان استفاده کنید. هر سه هفته یکبار گیاهتان را تقویت کنید.
هرس: برای هرس بونسای افرا بهترین زمان هفتههای آخر زمستان و دو هفته قبل از تعویض گلدان است. لازم است بدانید هرس تابستانه این گیاه در وسط تابستان باعث تولید شاخههای قوی نابجا میشود که از زیبایی گیاه شما خواهد کاست.
سربرداری: بهطورکلی بهترین زمان سربرداری گیاه هنگامی است که شاخهها دارای یک جفت برگپهن و بالغ و یک جفت جوانه انتهایی ظریف هستند. به این منظور دو جوانه انتهایی حذف میگردد و این عمل در طول تابستان روی شاخهها ادامه دارد.
تعویض گلدان: برحسب شرایط رشد و مشخصات گیاه و گلدان تعویض آن هر یک تا سه سال خواهد بود.
آفات و بیماریها: مهمترین آفات این گیاه شته و مگس سفید است. بهمنظور از بین بردن آنها از خفیفترین آفتکشها استفاده کنید.
درخت افرا یکی از زیباترین درختان خزاندار است که به دلیل ریشه دهی سریع و برگهای رنگین و پاییزی آن طرفداران زیادی دارد. ریشههای فرم دار و تنه مخروطی بارنگ غیرقابلتوصیف آن مدتهاست که موردتوجه هنرمندان بونسای قرا گرفته است و سالیانه هزار اصله با تنهای به قطر ۶ سانتیمتر ایجاد میگردد. بونسای افرا در حقیقت سلطان گیاهانی است که ریشههای آن انبوهی از سنگ کوه مانند را در هوا در اغوش گرفتهاند و بدون تردید یکی از زیباترین درختان بونسای است. نگهداری از انواع بونسای مستلزم مهارت و صرف وقت است. امیدواریم توضیحات بالا شمارا در نگهداری از این گیاه زیبا کمک کند.
بونسای زیباترینه ????????????