املت گوجه فرنگی یکی از انواع املت های خوشمزه و پر طرفدار است که از ترکیب تخم مرغ و گوجه فرنگی تهیه شده و حتی در قهوه خانه ها و رستورانها هم سرو می شود. املت غذای سادهای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا میشود، به همین خاطر بسیاری از ما در تنگنای وقت و در زمان گرسنگی این غذا را به جز صبحانه در وعده های دیگر نیز میل می کنیم. اگر جزو کسانی هستید که املت را به دلیل بوی زهم آن دوست ندارید، در این بخش به شما خواهیم که چرا املت شما بوی زهم می دهد.همچنین چند فوت و فن برای خوشمزه تر شدن آن به شما معرفی می کنیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
فوت و فنهای پخت املت
۱ـ تخم مرغ
یکی از مهمترین نکات تهیه املت نحوه اضافه کردن تخم مرغ به مواد املت است. بسیاری از افراد تخم مرغ را به صورت کامل به گوجه فرنگی اضافه میکنند که یک کار اشتباه است! قبل از اضافه کردن تخم مرغ حتما آن را داخل یک کاسه بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با هم مخلوط شوند. این کار سبب میشود که بوی بد تخم مرغ گرفته شود. نمک و فلفل را هم در همین مرحله به تخم مرغ اضافه کنید. بعد از اضافه کردن تخم مرغ ابتدا مخلوط گوجه و تخم مرغ را کمی هم بزنید تا مواد یکدست شوند؛ سپس دیگر املت را هم نزنید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغ کم کم بپزد. برای تهیه املت به ازای ۳ عدد گوجه فرنگی متوسط بهتر است ۱ تخم مرغ استفاده کنید.
۲ـ گوجه فرنگی
همانطور که میدانید گوجه فرنگی از اجزای اصلی املت است. بسیاری از افراد از گوجههای لهیده برای تهیه املت استفاده میکنند که ما توصیه نمیکنیم. برای تهیه املت بهتر است گوجه فرنگی سالم و آبدار باشد و بوی ترشیدگی ندهد. یکی از نکات مهم برای پخت املت این است که هرگز گوجهها را با پوست داخل ماهیتابه نریزید. قبل از تهیه املت بهتر است ابتدا یک قابلمه آب را روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس گوجهها را به صورت درسته داخل آب جوش بیاندازید.
سی ثانیه بعد گوجهها را خارج کنید و زیر آب سرد بگیرید تا دچار شوک شوند. حالا میتوانید بهراحتی پوست گوجه فرنگی را جدا کنید و بعد گوجه را خرد کنید. اگر زمان این کار را ندارید، بهتر است گوجه را رنده کنید و یا داخل دستگاه مخلوطکن میکس کنید؛ اما گوجه فرنگی بدون پوست و خرد شده، املت را خوشمزهتر میکند.
۳ ـ روغن
مصرف زیاد روغن قطعا برای بدن مضر است؛ اما پنهان از چشم کارشناسان تغذیه باید بگوییم که املت خوشمزه املتی است که روغنش زیاد باشد. گوجه فرنگی حتما باید داخل روغن کافی سرخ شود. همچنین در صورت تمایل میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
۴ـ زردچوبه
از افزودن زردچوبه به املت غافل نشوید! زردچوبه علاوهبر اینکه طعم و رنگ خوبی به غذا میدهد، بوی بد تخم مرغ را هم از بین میبرد.
۵ـ رب گوجه فرنگی
هرگز و هرگز به املت رب گوجه فرنگی اضافه نکنید! املت خوشمزه املتی است که رنگ و طعم طبیعی گوجه را داشته باشد.
۶- هواخوری
اگر میخواهید یک املت با کیفیت و حرفهای تهیه کنید، در مدت زمان پخت املت هرگز درب ماهیتابه را نبندید و بگذارید املت هوا بخورد.
۷ـ استفاده از سبزیجات
بسیاری از افراد املت را به صورت اصیل آن یعنی ترکیب گوجه فرنگی با تخم مرغ میپسندند. اگر به طعم سبزیجات در املت علاقه دارید، میتوانید این مواد شگفتانگیز را هم به املتتان اضافه کنید. پیاز، فلفل دلمهای، سیر و جعفری خرد شده ازجمله این سبزیجات هستند که میتوانید به صورت جداگانه همه را با هم سرخ کنید و پس از سرخ شدن و کشیده شدن آب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
چرا املت بوی زهم می دهد؟
در تهیه املت باید نکاتی را رعایت کنید زیرا انجام اشتباهات زیر سبب می شود املت بوی زهم بدهد، این اشتباهات عبارتند از:
هم نزدن تخم مرغ
بسیاری از افراد تخم مرغ را به صورت کامل به گوجه فرنگی اضافه میکنند که یک کار اشتباه است، بهتر است تخم مرغ را داخل یک کاسه بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با هم مخلوط شوند. این کار سبب میشود که بوی بد تخم مرغ گرفته شود.
عدم استفاده از ادویه
برخی افراد به املت فقط نمک اضافه می کنند اما ادویه ها سبب می شوند که املت بوی زهم ندهد، نمک و فلفل و… را به تخم مرغ اضافه کنید و سپس تخم مرغ را به گوجه پخته شده بیافزایید. زردچوبه نیز بوی بد تخم مرغ را رفع کرده و رنگ خوبی به املت شما می دهد پس حتما از آن استفاده کنید. بهتر است زردچوبه را در هنگام پخت گوجه فرنگی و قبل از ریختن تخم مرغ اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورد.
هم زدن بیش از حد
در مرحله افزودن تخم مرغ به سایر مواد املت، مخلوط گوجه و تخم مرغ را کمی هم بزنید تا مواد یکدست شوند؛ سپس دیگر املت را هم نزنید و حرارت را کم کنید تا تخم مرغ کم کم بپزد.
نپخته بودن تخم مرغ املت
در تهیه املت اجازه ندهید که تخم مرغ خام و نپخته باقی بماند، تخم مکرغ املت نباید بیش از حد خام و یا بیش از حد پخته باشد، تخم مرغ را به اندازه بپزید. اگر روی مایه شل شد و زیر آن پخت، با قاشق برشهای عمقی کوچکی در املت ایجاد کنید تا مایه به داخل آن رفته و پخته شود، اما آن را هم نزنید.
فوت و فن تهیه یک املت بدون بوی زهم
برای تهیه املت که بوی زهم ندهد و بعد از صرف آن نیازی به خیساندن لیوانها و ظروف در وایتکس و مایع ظرفشویی نباشد، موارد زیر را رعایت کنید:
- پیاز داغ در املت طعم آن را عوض می کند و سبب می شود املت بوی زهم ندهد.
- درون املت حتما از ادویه هایی چون فلفل، زردچوبه و… استفاده کنید تا بوی زهم املت از بین برود.
- اگر به طعم سبزیجات در املت علاقه دارید و می خواهید املت شما بوی زهم ندهد، میتوانید فلفل دلمهای، سیر و جعفری خرد شده را به صورت جداگانه یا همه را با هم سرخ
- کنید و پس از سرخ شدن و کشیده شدن آب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
- برای اینکه املت بوی زهم ندهد تخم مرغ ها را هم بزنید و به آن بیافزایید.
- هنگام پخت املت درب تابه را باز بگذارید و توجه کنید که تخم مرغ ها به مقدار مناسب پخته شوند.
نظرات