چگونه شوری خیارشور خانگی را کاهش دهیم؟
اگر خودتان را در چنین وضعیتی دیدید، چند روش وجود دارد که میتوانید برای حذف نمک اضافی و نجات دادن خیارشور خود به کار بگیرید.
۱-شستشو با آب برای کاهش شوری خیار شور
یک روش مؤثر برای حذف نمک اضافی از خیارشور، شستشوی آنها با آب است. این روش ساده شامل قرار دادن خیارشورها در یک آبکش و جاری کردن آب روی آنها به مدت چند دقیقه است. آب به رقیق کردن محتوای نمک کمک میکند و در نتیجه طعم ملایمتری ایجاد میکند. پس از اینکه خیارشورها به طور کامل شسته شدند، میتوان آنها را خشک کرد و سرو کرد.
۲-خیساندن در سرکه روشی برای حذف نمک اضافه از خیارشور
یک روش برای حذف نمک اضافی از خیارشور، خیساندن آنها در سرکه است. این فرآیند شامل انتقال خیارشور به یک کاسه و پوشاندن آنها با سرکه است. خیارشورها باید به مدت زمانی، معمولاً حدود ۲۴ ساعت، خیس بخورند که به سرکه اجازه میدهد تا نمک اضافی را بیرون بکشد. پس از تکمیل فرآیند خیساندن، خیارشورها را میتوان قبل از مصرف، آبکشی و شستشو داد.
۳-مخلوط کردن با مواد بدون نمک برای کاهش شوری خیار شور
اگر یک شیشه دیگر سبزیجات بدون نمک دارید، آنها را با خیارشورهای خیلی شور خود مخلوط کنید. یا آنها را به سالاد ماکارونی، سالاد سیبزمینی یا ساندویچ ماهی تن اضافه کنید تا طعم آن پخش شود
۴-استفاده از سیبزمینی برای گرفتن شوری اضافه خیار شور
به طور شگفتانگیزی، سیبزمینی میتواند یک ابزار مؤثر برای جذب نمک اضافی از خیارشور باشد. با قرار دادن یک سیبزمینی پوستکنده در شیشه یا ظرفی که حاوی خیارشور است، سیبزمینی به طور طبیعی مقداری از نمک را بیرون میکشد. بعد از چند ساعت، سیبزمینی را میتوان برداشت و نمک اضافی را با خود برد. این روش، راهی ساده و طبیعی برای نجات دادن خیارشورهای بیش از حد شور است.
۵-اجازه دهید خیارشورها بیشتر تخمیر شوند
در طول تخمیر، اسید لاکتیک به عنوان یک ماده نگهدارنده عمل میکند، به غذاهای تخمیری طعم تند متمایزی میدهد و شوری را پنهان میکند.
تا زمانی که هنوز برای باکتریها غذا (قند/کربوهیدرات) وجود داشته باشد، آنها همچنان به تولید اسید لاکتیک ادامه خواهند داد. میتوانید خیارشورها را برای مدت بیشتری تخمیر کنید تا سطح اسید لاکتیک افزایش یابد، اما توجه داشته باشید که هرچه تخمیر بیشتر طول بکشد، سبزیجات نرمتر میشوند.
نکات اضافی کاهش شوری خیارشور
اگر خیارشورهای شما پس از استفاده از یکی از روشهای حذف نمک، هنوز هم خیلی شور هستند، ممکن است لازم باشد آنها را دور بیندازید و دوباره شروع کنید. مهم است که خیارشورها را پس از فرآیند حذف نمک اضافی مزه کنید تا مطمئن شوید که به طعم دلخواه شما رسیدهاند.
بعید است که با دنبال کردن روشهای توصیه شده، نمک اضافی را بیش از حد تصحیح کنید، اما همیشه بهتر است خیارشورها را به طور دورهای در طول فرآیند مزه کنید تا مطمئن شوید که خیلی بیمزه نمیشوند.
نکات لازم برای تهیه خیارشور
اگر خیارهایتان زیادی چروک شدهاند:
- چروک شدن میتواند ناشی از استفاده زیادی از سرکه، یا محلول شکر و نمک در شروع درست کردن خیارشور باشد. برای درست کردن انواع
- خیار شیرین یا ترش، بهتر است که در ابتدا محلول رقیقی استفاده کنید و به تدریج آن را به غلظت دلخواه برسانید.
- پختن زیاد یا فرآوری زیاد هم موجب چروک شدن خیارها می شود.
اگر خیارهایتان پوک شده اند:
- خیارهایی است که بد رشد کرده اند.
- خیارها را قبل از ترشی کردن زیاد نگه داشته اید.
- تخمیر آنها خیلی تند بوده است.
- آب شوری که برای تخمیر استفاده کردید زیادی قوی یا ضعیف بوده است.
اگر خیارهایتان زیادی نرم یا لیز شدهاند:
این اغلب به خاطر عمل میکربی ناشی میشود که موجب فاسد شدن میشود. وقتی ترشی شما نرم میشود، دیگر نمیتوانید آن را سفت کنید. فعالیت میکروبی میتواند ناشی از عوامل زیر باشد:
- نمک یا اسید بسیار کم.
- خیارها در مدت تخمیر کاملاً با آب شور پوشیده نشده اند.
- در مدت تخمیر در کل آب شور، کف وجود داشته است.
- به اندازه کافی حرارت نداده اید.
- درپوش کاملاً مهر و موم نشده و هوا به داخل راه یافته است.
- سیر یا ادویه ها کپک زده بوده اند.
اگر شکوفههای خیارها را قبل از تخمیر کاملاً از خیار جدا نکنید، ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن آنزیمی ترشی باشد.
آیا مواد طبیعی دیگری وجود دارند که بتوانند به حذف نمک اضافی از خیارشور کمک کنند؟
علاوه بر روشهای ذکر شده در بالا، برخی از مواد طبیعی مانند کرفس یا تربچه نیز میتوانند به جذب نمک اضافی از خیارشور کمک کنند. این مواد را میتوان به همراه خیارشور در شیشه قرار داد و پس از مدتی مشخص آنها را خارج کرد.