کمبود این ۵ ویتامین و مواد معدنی موجب سردرد میشود
کمبود این ویتامین ها می تواند موجب سردرد شوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با این ویتامین ها آشنا شوید.
۱-ویتامین D
ویتامین D ممکن است در مبارزه با التهاب در مغز نقش داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است به بهبود جذب منیزیم و کاهش تولید موادی که در طول حملات میگرنی افزایش مییابند، نیز کمک کند.
مصرف قرص ویتامین D ممکن است به پیشگیری و درمان حملات میگرن، به ویژه در افراد مبتلا به کمبود ویتامین D کمک کند. یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۲۱ از پنج مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که مصرف مکملهای ویتامین D به طور قابل توجهی طول مدت، دفعات و شدت سردردهای میگرنی را در مقایسه با مصرف پلاسیبو (دارونما) کاهش میدهد.
تعداد افراد مبتلا به کمبود ویتامین D در بین بیماران مبتلا به میگرن و سردرد بین ۴۵% و ۱۰۰% گزارش شده است. در تعدادی از مطالعات، سطح پایین ویتامین D با افزایش دفعات وقوع سردرد مرتبط بوده است.
بنابراین، دوز ۱۰۰۰-۴۰۰۰ IU (25 میکروگرم تا ۱۰۰ میکروگرم) ویتامین D در روز میتواند دفعات حملات را در برخی از میگرنها کاهش دهد.
۲-ویتامینهای B
ویتامینهای گروه B نقش مهمی در حفظ سلامتی سیستم عصبی دارند. این ویتامینها حاوی فولیک اسید هستند که برای سیستم عصبی بسیار مفید است و میتواند سطح هوموسیستئین را کاهش داده و در نتیجه به کاهش خطر بروز میگرن کمک کند.
مصرف انواع دیگر ویتامینهای گروه B از جمله B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲، بیوتین و فولات نیز برای حفظ سلامتی عصبی و پیشگیری از مشکلات مرتبط با سیستم عصبی بسیار مهم است. با این حال، باید مراقب باشید که در مصرف این ویتامینها زیادهروی نکنید.
۳-منیزیم
منیزیم به تنظیم عملکرد عصبی و عضلانی، حفظ سطح قند خون و کنترل فشار خون کمک میکند. بر اساس نظر متخصصان، کمبود منیزیم ممکن است با سردردهای میگرن مرتبط باشد.
بنابراین، افرادی که از مکملهای کلسیم استفاده میکنند، میتوانند مشکلات مرتبط با سردرد را بهبود بخشند، زیرا منیزیم به طور طبیعی عامل آرامش دهنده عضلات و سیستم عصبی است. کمبود منیزیم میتواند منجر به سوزش عضلانی، درد عضلانی، کم خوابی و سردرد شود.
منابع غذایی حاوی منیزیم شامل آجیلها، دانههای گیاهی، سبزیجات برگ دار، سرلاک، شیر و ماست میشوند.
۴-ویتامین B2
ریبوفلاوین که بیشتر به عنوان ویتامین B2 شناخته میشود، ممکن است باعث کاهش شیوع میگرن و شدت آن در برخی از افراد شود. ویتامین B2به طور طبیعی در غذاهایی مانند گوشت، تخم مرغ، شیر، سبزیجات برگ سبز، آجیل، آرد غنی شده و مانند بسیاری از سایر ویتامینهای B، در قرص ب کمپلکس نیز یافت میشود.
ریبوفلاوین نقش کلیدی در متابولیسم انرژی دارد؛ یعنی فرآیندی که بدن ما در آن انرژی تولید میکند. دلیل استفاده از ویتامین B2 در میگرن این است که ممکن است به افزایش متابولیسم انرژی مغز کمک کند. تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به میگرن ممکن است در این فرآیند دچار مشکل شوند. این مشکل میتواند مسئول ایجاد سردرد باشد.
برای کمک به پیشگیری از میگرن، باید حدود ۴۰۰ میلی گرم ریبوفلاوین در روز مصرف کنید. البته این مقدار بسیار بیشتر از چیزی است که در یک مولتی ویتامین وجود دارد. مصرف این ویتامین بیش از ۴۰۰ میلی گرم در روز احتمالا برای شما مفید نخواهد بود. اگر از آنتی بیوتیکها به ویژه آنتی بیوتیک تتراسایکلین استفاده میکنید، ویتامین B2 ممکن است با آنها تداخل داشته باشد.
یک بررسی در سال ۲۰۱۵ در مجله بین المللی برای تحقیقات ویتامین و تغذیه نیز به این نتیجه رسید که استفاده از ویتامین B2 میتواند هم دفعات و هم مدت زمان میگرن را کاهش دهد، بدون اینکه عوارض جانبی شدیدی داشته باشد. با این حال، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری را روی تعداد بیشتری از افراد انجام دهند تا تعیین کنند که آیا ویتامین B2 موثر است یا خیر.
ریبوفلاوین به طور کلی به خوبی تحمل میشود و به احتمال زیاد برای اکثر افراد بیخطر است؛ اما میتواند رنگ ادرار را به رنگ نارنجی تغییر دهد.
۵-سدیم
اگر در طول فعالیتهای ورزشی یا فعالیتهای فیزیکی بیش از حد عرق میکنید، ممکن است با کمبود نمک یا سدیم در بدن مواجه شوید که میتواند عاملی برای بروز سردرد باشد.
به راحتی، میتوانید کمبود سدیم را به راحتی با مصرف نوشیدنیهای حاوی نمک یا الکترولیت جبران کنید. همچنین کمبود نمک ممکن است به وسیله مشکلات ادراری یا مصرف داروهای خاص نیز ایجاد شود.