چاپ کد خبر: 144221
5 خرداد 1403

۱۰ نکته مهم مراقبتی گیاهان آپارتمانی در فصل گرما

نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی یک تفریح بسیار زیبا و سالم است که بسیاری به آن علاقه دارند.به همین خاطر بسیاری از افراد در خانه و محل کار خود به پرورش این گیاهان می پردازند.در فصل گرما مراقبت از این گیاهان نیازمند برخی نکات است که در ادامه این مطلب به این نکات می پردازیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نکات نگهداری گیاهان آپارتمانی در فصل گرما

۱-گیاهان را مرطوب نگه دارید

همه موجودات زنده در تابستان ، مخصوصا گیاهان خانگی اب بیشتری از پاییز و زمستان نیاز دارند. یکی از علائم واضح، پژمردگی، پیچ خوردگی برگ یا چین و چروک همراه خشک شدن خاک گلدان است بدین معنی است که گیاه شما به آب بیشتری احتیاج دارد. در این مواقع، گیاهان را در اوایل صبح یا عصر که آفتاب کمترین میزان را دارد، آبیاری کنید تا از سوختگی گیاه و تبخیر آب آن جلوگیری شود. اگر خاک گلدان شما خیلی سریع در بین آبیاری خشک می شود، می توانید با افزودن سنگ یا مالچ در بالای خاک ، در حفظ رطوبت ان کمک کنید.

۲-میزان نور آفتاب باید مناسب باشد

گیاهان برای فرآیند رشد به نور احتیاج دارند. اما گیاهان آپارتمانی همانطور که از نام آنها مشخص است به نور مستقیم نیازی ندارند. نور زیاد موجب پژمردگی گیاه در ساعات گرم روز می شود. بنابراین در اواسط روز گیاه را به مکانی دورتر منتقل کنید و یا پرده ها را بکشید تا نور به طور مستقیم به گیاهان نتابد. نور خرشید بهتر است از پرده توری عبور کرده و به گیاه تابیده شود.

۳-درجه حرارت باید تنظیم شود

همانطور که گرما انسان را اذیت می کند گیاهان نیز توانایی تحمل گرما را ندارند و با حرارت زیاد دچار مشکل می شوند. به نظر کارشناسان گیاهان به دمایی حداقل ۵ درجه سانتی گراد و حداکثر ۴۵ درجه سانتی گراد نیاز دارند. اما دمای ۱۰ تا ۴۰ درجه، دمای بسیار مناسبی برای گیاهان آپارتمانی است. شاید برخی از گیاهان دمایی خارج از این محدوده را تحمل کنند اما پس از مدتی کوتاه افسرده و کسل می شود. بنابراین درجه حرارت و رطوبت مناسب موجب شادابی و طراوت گیاهان می شود.

۴-رطوبت گیاه را حفظ کنید

برخی از گیاهان به رطوبت زیاد علاقه دارندو باید در تابستان رطوبت کافی را دریافت نمایند. برای حفظ رطوبت گیاهانی مانند بسیاری از گیاهان هوازی و گیاهان بومی مناطق گرمسیری همچون فیتونیا، کالاتیا و اغلب سرخس ها می توانید یک بشقاب کم عمق را با سنگریزه پر کنید، سپس آب کافی در بشقاب ریخته و گلدان را روی سنگریزه ها قرار دهید. وجود سنگریزه ها از تماس مستقیم کف گلدان با آب جلوگیری می کند و به شادابی گیاه در روزهای گرم سال کمک می کند.

نکات نگهداری گیاهان آپارتمانی در فصل گرما

۵-گیاهان را به فضای خارج منتقل کنید

در تابستان اگر دشوار است که در خانه بمانید. بهتر است گیاهان خود را برای مدتی خارج از محیط داخل خانه قرار دهید. اگر تصمیم دارید گیاهان خود را در تابستان به خارج از فضای داخل انتقال دهید، این مورد باید به تدریج صورت پذیرد. چون در شب درجه هوا افت می کندو تقریبا ۱۸ درجه سانتیگراد به پایین با کاهش همراه است .پس در ابتدا باید گیاهان را در جایی که بیشترین سایه را دارند مستقر کنیدو سپس به تدریج به مکانی با نور و دمای بیشتر انتقال دهید. حتما به این موضوع توجه بفرمایید از تابش مستقیم نور خورشید به گیاهان خود جلوگیری کنید .

۶-گیاهان به غذای مخصوص نیاز دارند

غذای مخصوص گیاهان، کود مناسب است. فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای کوددهی گیاهان می باشد، زیرا در این زمان گیاه رشد می کند و به تغذیه مناسبی نیاز دارد. البته باید توجه داشت که در هر زمان و فصلی که شرایط گیاه بد بود باید گیاه را با کود مناسب تغذیه کنید، در غیر این شرایط، کوددهی فقط در بهار و تابستان انجام می شود که میزان آبیاری گیاه بیشتر است. همچنین اگر به تازگی گلدان گیاه را تعویض کرده اید تا چند ماه نیازی به کوددهی ندارید. با اینکه استفاده از کود های شیمیایی برای گیاه به خصوص در فصل رشد بسیار مفید است، در روزهای اوج گرما، به گیاه کود ندهید، زمانی که دمای هوا کاهش یافت و کمی هوا خنک تر شد کوددهی گیاه را انجام دهید.

۷-خنک کردن گیاه با تهویه هوا (کولر)

خیلی مهیج است وقتی از بیرون وارد خانه میشویم احساس کنیم که هوای محیط خنک است، اما توصیه ی ما این است از روشن کردن سیستم تهویه هوا خودداری کنید. به خصوص بهتر است وقتی در منزل نیستید درجه حرارت را کمی بالاتر تنظیم کنید ، چون گیاهان شما شادتر خواهند بود و در مصرف هزینه ی برق هم صرفه جویی می کنید. به عنوان یک قانون کلی، همه گیاهان را از دستگاه سرمایشی یا کولر دور نگه دارید. ساکولنت ها دما و هوای خشک و گرم را بیشتر ترجیح می دهند و سیستم تهویه مطبوع کاملا خلاف این را انجام میدهد، بنابراین هرچه گرمتر و مرطوب تر باشد ،برایشان بهتر است. حتی در تابستان با گروه بندی گیاهان نسبت به سازگاری آنها با دما و رطوبت ، میتوانید سطح رطوبت محیطی مورد نیازشان را فراهم نمایید.

نکات نگهداری گیاهان آپارتمانی در فصل گرما

۸-در زمان دلخواه هرس نکنید

یکی از نکات بسیار مهمی که این بخش از نمناک هم به آن اشاره کرده است هرس کردن گیاهان است، با وجود اینکه هرس گیاه موجب تولید شاخ و برگ های تازه در گیاه می شود اما فصل گرما، اصلاً زمان مناسبی برای هرس نمی باشد. این موضوع بیشتر درباره گل های باغچه ای مخصوصاً آنهایی که شاخه های چوبی دارند صدق می کند زیرا به این گیاهان استرس و تنش وارد می شود. بنابراین هرس کردن را باید به زمان و شرایط نرمال موکول کنید تا شاخ و برگ هایی که به دلیل گرما، آبیاری زیاد و خشکی هوا، زرد و یک رنگ و یا خشک شده اند را هرس کنید.

۹-مراقب سوختن گیاهان باشید

باید توجه داشت که نور خورشید در روزهای تابستان بسیار قوی است و روزها بسیار گرم می باشد. به همین دلیل آبیاری در زیر نور خورشید موجب می شود که قطرات آب روی برگ گیاهان مانند یک ذره بین عمل کرده و اشعه نور خورشید ب قدرت بیشتری به گیاه بتابد، در نتیجه موجب سوختن قسمت هایی از سلول های برگ شود که به تدریج به گیاه آسیب می رساند و از رشد آنها جلوگیری می کند. در صورت آبیاری در زیر نور خورشید، توجه بیشتری به بر گیاهانی همچون گل رز داشته باشید زیرا لکه های سیاه در روی گیاهان قابل مشاهده هستند.

۱۰-گلدان گیاه را تعویض نکنید

در روزهای خیلی گرم نباید اقدام به تعویض گلدان کنید مخصوصا گلدان گیاهانی مانند فیکوس که به ریشه وابسته هستند را نباید تعویض کنید. زیرا در بشتر اوقات، در اثر گرمای زیاد برگ ها آسیب می بینند و اگر گلدان را نیز در این روزها تعویض کنید، شوک بیشتری به گیاه وارد می شود.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار