۱۱ دارویی که هرگز نباید با قهوه خورده شوند!

نوشیدن قهوه معده را تحریک می‌کند و زمان لازم برای ورود غذا به دستگاه گوارش و جریان خون را تغییر می‌دهد.

در این مطلب ۱۱ دارویی که نباید با قهوه مصرف شوند آورده شده است.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این داروها آشنا شوید.

11 دارویی که نباید با قهوه خورده شوند

۱-داروی تیروئید

اگر کم‌کاری تیروئید دارید، ممکن است از «لووتیروکسین» یا سایر دارو‌های تیروئید برای کمک به تعادل هورمونی استفاده کنید.مطالعات نشان می‌دهد نوشیدن قهوه، همزمان با مصرف دارو‌های تیروئید می‌تواند میزان جذب دارو توسط بدن را تا بیش از نصف کاهش دهد و اثربخشی دارو را برای شما کم کند.

۲-داروهای ضد دیابت

قهوه می تواند قند خون را در برخی افراد افزایش دهد که احتمالاً اثرات داروهای ضد دیابت را خنثی می کند. بیماران دیابتی که دوست دارند قهوه بنوشند باید قند خون خود را به دقت کنترل کنند و ممکن است نیاز به تغییر دوز دارو برای در نظر گرفتن این اثرات داشته باشند.

۳-داروهای آسم

آسم یک بیماری مزمن است که ریه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و راه‌های تنفسی را ملتهب و تحریک می‌کند. این بیماری منجر به مشکل در تنفس، سرفه، خس خس سینه و احساس سنگینی در قفسه سینه می‌شود. بسیاری از افراد مبتلا به آسم از داروهایی مانند آمینوفیلین یا تئوفیلین استفاده می‌کنند. این داروها با آرام کردن مجاری تنفسی، تنفس را آسان‌تر می‌کنند، اما عوارض جانبی مانند سردرد، بی‌قراری، درد معده و تحریک‌پذیری به همراه دارند. نوشیدن قهوه یا سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین می‌تواند این عوارض جانبی را تشدید کنند. قهوه همچنین میزان جذب و تأثیرگذاری این داروها را کاهش دهد.

۴-داروهای آلزایمر

بیماری آلزایمر هفتمین علت مرگ و میر در آمریکا است و بیشتر افراد بالای ۶۵ سال به این بیماری مبتلا می‌شوند. آلزایمر یک اختلال در مغز است که منجر به از دست دادن عملکرد شناختی مغز می‌شود و فکر کردن، به خاطر سپردن اطلاعات یا انجام کارهای روزانه را دشوار می‌کند. داروهای آلزایمر مانند دونپزیل، ریواستیگمین و گالانتامین تحت تأثیر کافئین قرار می‌گیرند. کافئین موجود در قهوه سد خونی-مغزی را محکم می‌کند و می‌تواند میزان تأثیر دارو را کاهش دهد. داروهای آلزایمر با محافظت از انتقال دهنده عصبی عمل می‌کنند و نوشیدن مقادیر زیاد قهوه این اثر محافظتی را مختل می‌کند.

۵-داروهای پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان باعث نازک و شکننده شدن استخوان‌های بدن می‌شوند. داروهایی مانند ریزدرونات یا ایباندرونات برای درمان و پیشگیری پوکی استخوان پیشگیری تجویز می‌شوند و نباید همزمان با قهوه مصرف شوند، زیرا اثربخشی خود را از دست می‌دهند. توصیه می‌شود این داروها تنها با آب مصرف شوند و حتی قبل و بعد از مصرف آنها نیز کافئین مصرف نشود. مصرف این داروها با آب، تأثیرشان را به حداکثر می‌رساند.

۶-داروهای تورم پا

به اعتقاد متخصصین به طور کلی کافئین، هورمونی را که موجب تحریک احتباس آب در بدن می‌شود، سرکوب می‌کند، بنابراین یک ماده‌ دیورتیک است. این بدان معناست که کافئین موجود در قهوه می‌تواند داروهای مدر را تقویت کند؛ مانند داروهای مورد استفاده برای درمان ورم پاها.

11 دارویی که نباید با قهوه خورده شوند

۷-داروهای ضد افسردگی

بر طبق آمار داروهای ضدافسردگی بیشترین داروهای تجویزی برای بزرگسالان در دهه بیست و سی سالگی هستند و مصرف آنها در چند دهه اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. این داروها به درمان و کنترل افسردگی کمک می‌کنند. قهوه بر تإثیر این دروها بر بدن تأثیر می‌گذارد. برخی از داروها مانند فلووکسامین، آمی تریپتیلین، اسیتالوپرام و ایمی پرامین در صورت نوشیدن همزمان قهوه، به خصوص مقادیر زیاد قهوه، می‌توانند به طور متفاوتی متابولیزه شوند. قهوه مقدار جذب داروهای ضدافسردگی را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد فلووکسامین به طور خاص اثرات جانبی معمول کافئین مانند بی‌خوابی و تپش قلب را افزایش می‌دهد. بهتر است در زمان مصرف داروهای ضدافسردگی از نوشیدن قهوه پرهیز شود.

۸-داروی سرماخوردگی

برخی داروهای سرماخوردگی، مانند سودافد، محرک هستند. اگر مایلید که در دوران سرماخوردگی در طی روز خواب کوتاهی داشته باشید، توجه کنید که نوشیدن قهوه در حین مصرف برخی داروهای ضدسرماخوردگی می‌تواند استراحت را دشوارتر کند.

این‌ مواردی که بدان اشاره شد به این معنا نیست که شما باید این نوشیدنی محبوبتان را رها کنید. بلکه نیاز است برای مصرف داروهایتان برنامه‌ریزی کنید تا تداخلی با قهوه‌ مصرفی‌تان نداشته باشند.

۹-داروی ضد روان پریشی

داروهای ضد روان پریشی برای افرادی که با بیماری‌هایی مانند اسکیزوفرنی، شیدایی، اختلال افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان زندگی می‌کنند مفید هستند. این داروها از طریق مهار انتقال دهنده‌های عصبی خاص یا مسدود کردن گیرنده‌های مغز عمل می‌کنند. فنوتیازین، کلوزاپین، هالوپریدول و اولانزاپین از این دسته داروها هستند. قهوه می‌تواند جذب این داروها را نیز کاهش دهد.

۱۰-داروهای ضد فشار خون بالا

هنگامی که داروهای درمان فشار خون بالا با قهوه ترکیب می‌شود، نیز ممکن است باعث ایجاد یک اثر دیورتیک شدیدتر شوند. ما باید به اثر افزایشی این مواد در کنار هم توجه کنیم.

۱۱-ملاتونین

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که توسط بدن ساخته می‌شود و باعث بروز احساس خواب‌آلودگی می‌شود. این هورمون با غروب خورشید تحریک می‌شود و به مغز سیگنال می‌دهد که زمان استراحت فرا رسیده است. ملاتونین همچنین به عنوان دارویی برای خواب بهتر استفاده می‌شود. در مقابل ملاتونین، قهوه به عنوان یک محرک عمل می‌کند و باعث از بین رفتن خواب‌آلودگی می‌شود. کافئین موجود در قهوه دقیقاً برخلاف ملاتونین عمل می‌کند. نوشیدن قهوه می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را مهار کند واین هورمون را کاهش دهد. مصرف همزمان داروی ملاتونین و قهوه باعث خنثی شدن اثر دارو می‌شود.

مطالب مرتبط

۷ علامت ناشناخته خطرناک که نشانه حمله قلبی در خواب است!

درمان بیماری دیابت یک زن به کمک سلول‌های چربی خودش برای نخستین بار در جهان

۱۱ دارویی که موجب ریزش شدید موها می شوند!

نظرات