کلم بروکلی از سبزیجات بسیار پرطرفداری است که برای کسانی که می خواهند وزن کم کنند بسیار مفید و موثر است.اما باید موقع شستن کلم بروکلی بسیار دقت کرد.زیرا نشستن درست و اصولی آن می تواند موجب بیماری و انتقال انگل به بدنمان می شود.در ادامه این مقاله ۴ روش برای شستن اصولی کلم بروکلی را توضیح داده ایم پس تا انتها با ما همراه باشید.
روشهای صحیح شستن کلم بروکلی
شستن کلم بروکلی قبل از پخت بسیار مهم است؛ زیرا مانند سایر میوهها و سبزیجات، این گیاه نیز اغلب در خاک رشد میکند و در معرض انواع مختلف آلودگیها قرار میگیرد.پس از برداشت، خاک اضافی به درون بافت برگ، ساقه و گل کلم بروکلی نفوذ میکند. همچنین، احتمال انتقال مواد شیمیایی از طریق آفتکشها، حشرات کوچک و انبوهی از مواد خارجی دیگر به کلم بروکلی بسیار بالا است.حتی اگر کلمی که خریداری کردهاید از پیش شسته شده است، باز هم وقت گذاشته و خودتان آن را تمیز کنید، زیرا هیچگاه نمیتوان بدون شستن کلم بروکلی، از ضد عفونی شدن آن اطمینان حاصل کرد.
روش۱:
چه کلم بروکی را از بازار روز خریده باشید و چه از سوپرمارکت، شستن کلم بروکلی قبل از پخت و پز و خوردن آن بسیار اهمیت دارد. برای شستن کلم بروکلی پیش از پخت و پز، کافی است دستورالعمل ساده زیر را دنبال کنید:
برای شستن کلم بروکلی، اولین کاری که باید انجام دهید، جدا کردن برگهایی است که روی آن را پوشانده است. همچنین توصیه میشود ساقه کلم بروکلی را پوست بکنید، هرچند خوردن آن در صورت صورت شستشوی مناسب، منعی ندارد.
سپس بررسی کنید که آیا کلم بروکی دارای بخشهای آسیب دیده است یا نه. این بخشها ممکن است در طول حمل و نقل کوبیده شده یا خراب شده باشند. در این صورت، این بخشها را با کمک چاقو جدا کنید.
مرحله بعدی در شستن کلم بروکلی، قرار دادن آن زیر آب سرد جاری است. به این ترتیب آلودگیهای بزرگتر، مانند خاک یا گل را پاک میکنید.
همچنین میتوانید کلم بروکلی را در یک کاسه یا ظرف حاوی آب و سرکه قرار دهید تا حشراتی که به سبزی نفوذ کردهاند نیز از بین بروند. اجازه دهید کلم بروکلی برای چند دقیقه در محلول سرکه رقیقشده خیس بخورد و سپس آن را آبکشی کنید.
نمک یکی دیگر از محصولات طبیعی است که میتواند به جای سرکه برای شستن کلم بروکلی به آب اضافه شود. در این صورت، استفاده از محصولات ساینده، مانند مواد شیمیایی موجود برای ضد عفونی کردن سبزیجات، دیگر ضرورتی نخواهد داشت.
روش۲:
کلم بروکلی ها را کلا بشویید تا غبار، ناخالصی و سموم پاک شوند.با استفاده از چاقو بروکلی را در امتداد ساقه ببرید.
دوباره کلم بروکلی ها را به تکه های کوچک تری تقسیم کنید.با آب تمیز کلم بروکلی ها را خیس کنید.
مقداری آرد و کمی نمک را به ظرف اضافه کنید. آرد و نمک به طور مؤثر می توانند حشرات کوچک، کرم و تخم آنها در سبزیجات را از بین ببرند.بگذارید کلم بروکلی حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب بماند تا آلودگی آن خارج شود سپس کلم ها را خوب بشویید.
روش۳:
برای شستن کلم بروکلی با آب جوش، کافی است سینک ظرفشویی را با آب نمک داغ پر کرده و قطعات کلم بروکلی را در آن قرار دهید. اجازه دهید کلمها برای ۲۰ دقیقه در آب داغ باقی بمانند، و هرچند دقیقه یکبار آنها را در سینک بچرخانید تا آلودگیها هرچه زودتر از بافت کلم خارج شوند. استفاده از یک مشت نمک به ازای یک سینک پر از آب داغ کافی است.چرا آب داغ؟ کلم بروکلی در برخورد با آب سرد، به صورت طبیعی منقبض شده و خود را محکمتر نگه میدارد. آب گرم بافت کلم بروکلی را نرمتر کرده و به نمک اجازه میدهد تا وظیفه خود به عنوان پاک کننده آلودگیها را به خوبی انجام دهد.
پس از خیساندن، کلمها را در آبکش قرار داده و با آب سرد فراوان آبکشی کنید. کلمها را بلافاصله استفاده کرده و یا در یک محفظه دربسته قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
روش۴:
ابتدا کلم بروکلی را تکهتکه کنید و چند دقیقه آنها را در آب ولرم، نمک و پودر پرکلرین خیس کنید سپس کلم ها را از آب آلوده بیرون آورید و دوباره با آب سالم شست و شو دهید تا مواد ضدعفونی کننده پاک شود.
نظرات