چاپ کد خبر: 132279
2 بهمن 1402

۵ کارایی بسیار جالب شیر فاسد و ترش

برای سالم کردن و قابل خوردن شدن شیر فاسد هیچ کاری نمی توان انجام داد اما باید بدانید که از این شیر می توانید استفاده های دیگری ببرید که بسیار کاربردی است.در این قسمت استفاده های متفاوتی که می توانیم از شیر خراب و فاسد داشته باشیم را به شما معرفی خواهیم کرد.

کاربرد شیر فاسد

چگونه تشخیص دهیم شیر فاسد شده یا فقط بریده؟
شیر بریده را نمیتوان از رنگ و بوی شیر تشخیص داد، بلکه باید آن را بجوشانید. اگر شیر بعد از جوشیدن بریده بریده شد، یعنی آب و مواد دیگر شیر از یکدیگر جدا و در شیر تکه های سفت و پنیری ایجاد شد؛ شیر خراب شده و اصطلاحاً گفته می شود شیر بریده شده.

شیر بریده با شیر فاسد فرق می کند. شیر فاسد رنگ و بوی شیر تغییر می کند و شیر بوی بد ترشیدگی می دهد. شیر اگر برای مدت طولانی مثلاً بیش از ۷ روز بماند، بخصوص اگر جوشانده نشود فاسد می شود.

موارد استفاده از شیر بریده شده:

با شیر فاسد می توانید استفاده های زیادی انجام دهید از جمله:

۱-برق انداختن ظروف و زیورآلات نقره
به شیر ترش شده در حال جوشیدن مقداری سرکه اضافه کنید، و بعد وسایل نقره را به مدت نیم ساعت درون آن قرار دهید؛ تا کدری آنها از بین برود و با آب گرم، صابون و مسواک نرم آن‌ها را بشویید. با این روش می توانید از شیر خراب شده استفاده مفید داشته باشید و نقره‌جات خود را برق بیندازید.

۲-زیبایی
شیر ترش یک ماده اصلی در ماسک های صورت محسوب می شود که باعث لطافت و نرمی پوست شده، رنگ پوست را بهبود می بخشدو پوست شما را سفیدتر و درخشان تر می کند. ماسک شیر برای بهبود آفتاب سوختگی و چروک پوست مفید است و می توانید از آن بعنوان یک ماسک مفید و مرطوب کننده خوب برای پوست صورتتان یا دیگر قسمت های بدن خود استفاده کنید.

۳-استفاده از شیر خراب شده برای آبیاری گیاهان 
اگر شیر برید، آن را بیرون نریزید؛ گیاهان خود را با آن آبیاری کنید تا مواد مغذی مانند کلسیم به گیاه شما برسد.

برای اینکار شیر در ظرفی بریزید تا خنک شود و بعد آن را از صافی رد کنید تا قسمت های پنیری آن از آب آن جدا شود. قسمت های پنیری را دور بریزید و از آب شیر بریده برای آبیاری گیاهانتون استفاده کنید. من خودم چندبار با شیری که بعد از جوشیدن بریده همین کار رو کردم. وقتی قسمت های پنیری آن را جدا می کنید بوی خاصی نمی دهد و برای آبیاری گیاهان عالی هست.

کاربرد شیر فاسد

۴-قابل مصرف برای حیوانات خانگی
شیر بریده برای حیوانات مشکلی ایجاد نمی کند پس می توانید شیر بریده شده را به غذای حیوانات خانگی خود مانند سگ، گربه، مرغ، گوسفند و … اضافه کنید و به آن ها بدهید.

۵-درست کردن پنیر از شیر بریده شده
قبلاً شنیده بودم می توان از شیر بریده شده پنیر درست کرد و مطمئن نبودم که بتوان آن را خورد یا نه؟

همانطور که گفتم شیر بریده با شیر فاسد فرق می کند. شیر اگر رنگ و بوی آن فرق نکرده باشد، یعنی بوی ترشی ندهد و رنگ آن زرد یا کدر نشده باشد، فاسد نیست و اگر ببرد می توان از آن پنیر درست کرد. شیر فاسد را نمی توان پنیر کرد اما شیر بریده شده را میتوان.

توصیه می کنم اگر بیشتر از یک کیلو شیر بریده شده دارید از اون پنیر تهیه کنید. روش تهیه پنیر از شیر بریده را هم براتون در ادامه می نویسم.

روش تهیه پنیر از شیر بریده

  • به شیر نمک اضافه کنید. مقدار آن به سلیقتون بستگی دارد. اما برای هر یک کیلو حداقل یک قاشق مربا خوری نمک بزنید. (هر چه بیشتر نمک داشته باشد دیرتر خراب می شود.)
  • بعد یک پارچه نخی یا پارچه توری با سوراخ های خیلی ریز را روی آبکش قرار دهید.
  • شیر بریده را داخل پارچه بریزید. دور پارچه را گره بزنید.
  • روی پارچه یک جسم سنگین مثل هاون یا یک بشقاب سنگین قرار دهید. (هرچه میزان شیر بیشتر جسمتون هم سنگین تر) تا پنیر سفت شود و بهم بچسبد.
  • دو ساعت صبر کنید تا آب پنیر کاملاً گرفته شود.
  • پنیر آماده است تا در یخچال قرار دهید می توانید برای خوشمزه تر شدن آن از ادویه هایی که روی پنیر میزنن استفاده کنید و روی آن بپاشید. مانند زیره
  • اگر شیر که بعد از جوشاندن بریده کمتر از یک کیلو هست پنیر درست نکنید چون صرف نمی کند و خیلی کم می شود.

علت بریدن شیر
بریده شدن و خراب شدن شیر دو علت اصلی دارد که عبارتند از:

شیری که تهیه می کنید نباید تاریخ گذشته باشد و باید آن را سریع بجوشانید. اگر شیر جوشانده نشده بیشتر از ۲۴ ساعت خارج از یخچال نگهداری شود به دلیل تکثیر سریع قارچ و میکروب های داخل آن بریده می شود. در شیر تازه قارچ و میکروب هایی وجود دارند، که تا زمانی که شیر را نجوشانیم این قارچ و میکروب ها تکثیر می شوند و اگر از حدی زیاد شوند موجب بریده شدن شیر خواهند شد.
شیر بسیار حساس بوده و به مواد دیگر واکنش نشان می دهد. اگر شیرتازه و سالم شما در هنگام جوشاندن می برد، ممکن است علت آن تمیز نبودن ظرفی باشد که شیر را داخل آن جوشانده اید پس قبل از ریختن شیر در ظرف آن را آبکشی کنید؛ بعد شیر را برای نگهداری و جوشاندن داخل آن بریزید.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار