سایر علل تاری دید و بیماریهایی که ممکن است باعث تاری دید شوند و باید آنها را جدی بگیرید عبارتند از:
۱-دیابت
بیماری خطرناکی که میتواند باعث ایجاد یک بیماری چشمی به نام رتینوپاتی دیابتی یا شکبیه رنجوری دیابتی شود. این عارضه چشمی علاوه بر تاری دید، ممکن است علائمی چون مگسپران چشم یا مگسک و حتی نابینایی را در بر داشته باشد.
۲-سکته مغزی
تاری دید به شکل ناگهانی و همچنین دوبینی می تواند علامتی برای سکته مغزی باشد، علی الخصوص اگر این تاری دید همراه با علائمی از جمله
- سرگیجه
- بی حسی و ضعف در یک دست
- افتادگی صورت
- عدم تعادل
- مشکلات در حرف زدن و تکلم
بایست فورا اورژانس را در جریان حال بیمار قرار داد، درمان سکته مغزی همانطور که بارها و بارها در همین سایت عنوان نموده ام بسیار زیاد به زمان ارجاع بیمار به مراکز درمانی بستگی دارد، همچنین بسیاری از بیمارانی که با علائم سکته خفیف مغزی روبه رو شده اند تا چند روز آتی به یک سکته شدید و گسترده مغزی مبتلا شده اند بنابراین اگر کسی حتی با علائمی خفیف از سکته روبه رو شده و پس از آن علائم نا پدید شده باشند نیز بایست مورد بررسی قرار گیرد.
فردی که دچار سکته مغزی می شود تا چند ساعت محدود پس از آن زمان دارد تا از به وجود آمدن عوارض جدی و همیشگی آن جلوگیری کند زیرا از بین روفتن و مرگ سلولهای مغزی بعد از آن باعث می شود تا فرد برای همیشه دچار معلولیت شده و درمان آن ممکن نیست ولیکن در یک زمان کوتاه و با انجام اقدامات درست می توان درمان سکته مغزی را در زمان درست انجام داد.
۳-میگرن
میگرن ممکن است در کنار سردردهای شدید، علائم دیگری مانند تاری دید، حساسیت به نور، از بین رفتن موقت کل یا بخشی از بینایی (به مدت ۳۰ دقیقه یا کمتر)، دیدن نقاط نوری چشمکزن، دیدن خطوط موج دار یا لکهها را نیز به همراه داشته باشد.
۴-پره اکلامپسی یک دلیل برای تاری دید
خانمهای باردار ممکن است دچار مشکلی به نام پره اکلامپسی شوند، این مسئله می تواند ناشی از افزایش فشار خون باشد که خود نتیجه ای از یک مشکل دیگر مانند ازدیاد هورمون تیروئید باشد که هم به مادر باردار و هم به جنین آسیب وارد می کند، زایمان زودرس، جنین نارس، سقط و امثال آن از نتایج حاصله هستند. پره اکلامپسی با فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار مشخص می شود و عمدتا پس از هفته ۲۰ بارداری خطرآفرین بوده و می تواند موجب مشکلات جدی شود.
پره اکلامپسی ممکن است علائمی ایجاد نکند ولی تاری دید به عنوان یک سرنخ کمک می کند تا اگر موارد دیگری همچون آنچه در اینجا آورده ایم را مشاهده کنید به این بیماری شک و پزشکتان را در جریان قرار دهید.
- اضطراب، تنگی نفس، تپش شدید قلب و یا گیجی
- درد در ناحیه شکم، پشت و شانه
- افزایش ناگهانی وزن
- تورم به ویژه در ناحیه صورت، اطراف چشم و یا در دستان شما
- سردرد هایی که دائمی هستند و از بین نمی روند
۵-پارکینسون
تاری دید اولین نشانه این بیماری عصبی نیست؛ اما ممکن است در صورت تشدید بیماری، بینایی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. پارکینسون علاوه بر تاری دید، عوارض جانبی زیر را نیز به همراه دارد:
عدم تعادل بیمار و کاهش هماهنگی در بدن، سفتی عضلات، لرزش دستها، بازوها، پاها و گاهی اوقات صورت.
۶-ام اس
مولتیپل اسکلروز نیز از دیگر عوامل برای ایجاد اختلال در بینایی و تاری دید است، این بیماری با ایجاد التهاب در عصب چشم که به مغز منتهی می شود باعث درد، از بین رفتن رنگها و یا تاری دید شود که البته اغلب در یک چشم اتفاق می افتد.
از دیگر علائمی که ام اس احتمالا بیمار را درگیر خواهد کرد موارد زیر است:
- عدم تعادل
- سرگیجه
- خستگی مفرط
- مشکلات ادراری و گوارشی
- ضعف
- سفتی عضلات
نظرات