تابستان یکی از گرم ترین فصل های سال است که در برخی موارد گرمای این فصل می تواند خطراتی برای سلامتی ما داشته باشد.اما با دانستن نکاتی می تواند خود را از خطرات گرمای تابستان در امان نگه داشت.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا این نکات مهم را برای شما شرح دهیم.
۱-بررسی پیش بینی وضعیتِ آب و هوا
عصر ها و ظهرهای تابستانی معمولاً دمای خیلی بالایی دارند و ممکن است ما در معرض مشکلاتی مانند گرمازدگی قرار بگیریم. این گرما بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر هم به شدیدترین حالت خودش می رسد که گرمای زیاد و نور شدید خورشید قطعا آسیب خواهد زد؛ پس بهتر است حتماً دمای هوا را چک کنیم و بعد؛ از منزل بیرون بروید.
۲-آفتابسوختگی
تشعشعات فرابنفش خورشیدی موجب آسیبدیدگی و به اصطلاح سوختگی پوست میشود و علت آن قرار گرفتن طولانی مدت در برابر تابش مستقیم خورشید است.از علائم مهم آفتابسوختگی، تغییر رنگ و تیره شدن پوست است.
برای پیشگیری از آفتابسوختگی توصیه میشود که در روزهای خیلی گرم و آفتابی بویژه از ساعت ۱۰ صبح تا چهار بعدازظهر که اوج تابش خورشید است در فضای سرپوشیده بمانید.
همچنین برای درمان آفتابسوختگی میتوانید آب شش عدد خیار پوست کنده را با دو فنجان پودر شیر و دو قاشق سوپخوری گل خشک شده گیاه «اسطوخودوس» مخلوط کرده و این ترکیب را به صورت یک خمیر شفابخش مستقیما روی نواحی از پوست که دچار سوختگی شده بمالید.همچنین ترکیب این خمیر طبیعی با مقداری آب ولرم میتواند به تسکین و نرمی پوست کمک کند.
۳-محافظت از پوست
همه ما باید هر روز از ضدآفتاب استفاده کنیم و این را هم در نظر بگیرید که این مراقبت فقط مخصوص شهرهای ساحلی نیست، بلکه هر زمانی با هر نوع هوایی؛ حتی هوای ابری هم باید از پوست خود مراقبت کنید و حتما قبل از هر بار خارج شدن از خانه؛ ضدآفتاب بزنید.
۴-نوشیدنِ آبِ کافی
وقتی که در فضای بیش از حد گرم قرار بگیرید، علائم خشکی و کم آبی بدن به شما غلبه می کند که باعث تیره شدن رنگ ادرار و احساس خستگی، سرگیجه و ضعف می شود؛ پس مراقب باشید که بدنتان کم آب نشود و حتماً به اندازه کافی مایعات بنوشید.مشکل شوره سر نیز در فصل تابستان تشدید میشود که علت آن گرما و تعریق زیاد است.
شوره سر میتواند موجب ریزش مو شود و یک مشکل پوستی جدی است. در این مورد مصرف مواد غذایی خنک و آبکی مانند ماست، آب هندوانه و توتها بسیار مفید خواهد بود. این خوردنیها کالری کمی دارند و برای هضم آنها، انرژی کمتری مورد نیاز است.
همچنین مصرف مواد غذایی حاوی املاح معدنی در این فصل بسیار توصیه میشود که شامل انواع مواد غذایی نظیر میوهها، سبزیجات، شیر و غلات میشوند.
۵-جدی گرفتنِ علائم هشدار دهنده
بسیار مهم است که علائم هشدار دهنده سکته و حمله قلبی را بشناسید و از خودتان مراقبت کنید. ضعف عمومی بدن، عرق شدید، تپش قلب، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ را در چنین شرایطی جدی بگیرید و بی تفاوت از کنار آن عبور نکنید.
۶-ارتباط داشتن با پزشک
چنانچه دچار بیماری خاصی هستید، حتما با پزشک تان در ارتباط باشید و در صورت نیاز یا ابتلا به مشکلاتی مانند گرمازدگی، از او مشاوره بگیرید و سر خود کاری نکنید.
نظرات