سلامت

۷ راهکار طلایی برای داشتن خوابی راحت

در این مطلب به یک سری از موارد که می‌توانند به کاهش بی‌خوابی و بد خوابی و حتی از بین بردن آن و فراهم آوردن یک خواب راحت کمک کنند، اشاره می‌کنیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

داشتن خوابی راحت

۱-میان وعده قبل از خواب

اگر بی خوابی دارید، کمی غذا در معده شما ممکن است باعث خواب بهتر و راحت‌تر شما شود. نوشیدن مقداری شیر نیز ممکن است کمک کند. اما میان وعده را کوچک نگه دارید. یک وعده غذایی سنگین به سیستم گوارش شما آسیب وارد می کند و باعث ناراحتی شما می شود و نمی توانید خواب خوبی داشته باشید.

۲-پاسخ به هوس خوردن

غذاهای غنی از کربوهیدرات ممکن است به خواب بهتر شما کمک کنند بنابراین چند خوراکی و تنقلات خوب آخر شبی مانند یک کاسه غلات و شیر، آجیل و کراکر یا نان و پنیر باشد بخورید تا بتوانید با خیال راحت بخوابید.

۳-مراقب غذاهای سنگین و تند باشید

دراز کشیدن با شکم پر می تواند باعث ناراحتی شما شود، زیرا سیستم گوارش هنگام خواب کند می شود. همچنین می‌تواند منجر به سوزش سر دل شود، مانند غذاهای تند. اگر یک وعده غذایی سنگین می‌خورید، حداقل ۴ ساعت قبل از خواب آن را تمام کنید.

۴- ۸ شب به بعد مایعات نخورید

هیدراته ماندن در طول روز برای بدن شما عالی است، اما قبل از خواب خوردن آب را قطع کنید. شما نمی‌خواهید بعد از ورود به تختخواب برای رفتن به دستشویی دوباره از خواب بیدار شوید.

۵-مراقب کافئین پنهان باشید

جای تعجب نیست که یک فنجان قهوه عصرگاهی ممکن است خواب شما را مختل کند. اما منابع کمتر آشکار کافئین مانند شکلات، کوکاکولا و چای را فراموش نکنید. حتی در قهوه بدون کافئین هم ردی از کافئین هست اما به اندازه‌ای نیست که مشکل ساز شود. برای خواب بهتر، ۴ تا ۶ ساعت قبل از خواب، تمام کافئین را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

۶-داروهای کافئین دار

داروهای بدون نسخه و حتی داروهایی که با نسخه‌ تجویز شده‌اند نیز ممکن است دارای کافئین باشند این داروها شامل مسکن‌ها، قرص‌های کاهش وزن، دیورتیک‌ها و داروهای سرماخوردگی هستند. این داروها و سایر داروها ممکن است به اندازه یک فنجان قهوه یا حتی بیشتر کافئین داشته باشند. برچسب داروهای بدون نسخه یا برگه اطلاعات داروهای تجویزی را بررسی کنید تا ببینید آیا داروی شما با خواب تداخل دارد یا می‌تواند باعث بی‌خوابی شود یا خیر.

۷-برای استراحت سیگار نکشید

حتی اگر یکی از راه‌های مورد علاقه‌تان برای رها شدن از تفکر و دغدغه و آماده شدن برای خواب است، سیگار کشیدن ایده خوبی نیست چه شب یا روز. نیکوتین یک محرک است که اثراتی مشابه کافئین دارد. قبل از خواب یا اگر نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید از سیگار کشیدن خودداری کنید. به تلاش برای ترک کردن ادامه دهید سخت است، اما ارزشش را دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا