۷ علت تشنگی زیاد که نباید نادیده گرفته شود
تشنگی امری طبیعی در بدن است که بخاطر کم آبی و غذاهای شور و … اتفاق می افتد.اما تشنگی مداوم و شدید می تواند دلیل بسیار مهم تری داشته باشد که نباید نادیده گرفت که در ادامه این مطلب به این دلایل می پردازیم.
هفت علت معمول تشنگی زیاد
در این مقاله لیستی از علل تشنگی تهیه کرده ایم که در ادامه به آن می پردازیم.
۱-دیابت
وقتی قند خون بالا می رود فشار زیادی به کلیه ها وارد می شود که منجر به ایجاد ادرار میشود و گلوکز اضافی دفع می شود.
۲-ابتلا به دیابت
در افراد مبتلا به دیابت نیز افزایش میزان قند خون میتواند منجر به افزایش ادرار و در نتیجه کم آبی شود. به همین دلیل است که ادرار مکرر و تشنگی بیش از حد بعلاوه تاری دید از جمله علائم بیماری دیابت هستند. در صورت بروز هر سه علامت باید با پزشکتان حتما مشورت کنید.
۳-دیابت بیمزه
اگرچه دیابت بیمزه با آن دیابتی که ما میشناسیم مرتبط نیست، اما دیابت بیمزه نیز برخی از نشانهها و علائم مشابه دیابت از قبیل از دست دادن آب و مشغولیت مثانه را دارد. دیابت بیمزه یک عدم تعادل هورمونی در بدن است که جذب آب را تحت تاثیر قرار میدهد. در این اختلال، از آنجا که شما مقدار زیادی آب از طریق ادرار از دست میدهید، بدن شما تلاش میکند که مایعات از دست داده را جبران کند. از آن جا که انواع مختلفی دیابت بیمزه وجود دارد و دیابت بیمزه میتواند با شرایط دیگری نیز ایجاد شود، پزشک شما انواع آزمونها را برای تعیین این که کدام گزینه درمانی برای شما بهتر است، درخواست میکند.
۴- دوره قاعدگی
در این دوره باید آب فراوانی را میل کنید چون هورمون پروژسترون و استروژن روی سطح مایعات بدن تاثیر می گذارد.
۵- فشار خون پایین
فشار خون پایین، افسردگی، عصبانیت، تشنگی و سرگیجه را در پی دارد.
۶-رژیم غذایی
غذاهایی که ادرار آور هستند مانند :کرفس ، لیمو و چغندر احساس تشنگی را بیشتر می کنند.
۷-دهان خشک
اشتباه رایجی که همیشه وجود دارد این است که فکر می کنند، خشکی دهان به دلیل تشنگی شدید است اما دلیل دیگر خشکی نابهنجار دهان مخاط دهان است.
۸- کم خونی آنمی
کم خونی ناگهانی که در نتیجه خونریزی قاعدگی یا خونریزی معده رخ می دهد، علت رایج آنمی محسوب می شود به همین دلیل بدن برای جبران از دست دادن مایعات بدن آب را جایگزین می کند.