۸ اشتباه رایجی که به هنگام ظرف شستن مرتکب می شوید

ظرف شستن کاری است که همه ما  در زندگی آن را انجام میدهیم.ظرف شستن ممکن است کاری عادی و معمولی به نظر برسد اما برخی اشتباهات در شستن ظروف ممکن است به سلامتی و البته خود ظروف نیز آسیب بزند.در ادامه این مطلب شما را با اشتباهات رایج ظرف شدن آشنا می کنیم پس تا […]

ظرف شستن کاری است که همه ما  در زندگی آن را انجام میدهیم.ظرف شستن ممکن است کاری عادی و معمولی به نظر برسد اما برخی اشتباهات در شستن ظروف ممکن است به سلامتی و البته خود ظروف نیز آسیب بزند.در ادامه این مطلب شما را با اشتباهات رایج ظرف شدن آشنا می کنیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

اشتباهات رایج ظرف شستن

۱-استفاده‌ی زیاد از شوینده

استفاده‌ی زیاد از شوینده، مثلا مایع ظرفشویی، یک اشتباه بزرگ دیگری است که خیلی‌ها مرتکب می‌شوند.

استفاده‌ی زیاد از شوینده هنگان شستن ظروف یعنی اینکه مجبور هستید برای آبکشی آنها آب فروانی مصرف کنید و این چیزی جز هدر دادن آب نیست. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید، شوینده‌ی زیاد می‌تواند باعث کدر شدن ظرف‌های‌تان شود، چون شوینده به طور کامل از روی ظروف آبکشی نخواهد شد و در نهایت غذایی که در این ظروف سرو می‌کنید با این مواد آغشته شده و وارد بدن‌تان می‌شوند. برای شستشوی درست ظروف کافیست از آب داغ و کمی شوینده استفاده کنید. همچنین از مصرف شوینده‌هایی که حاوی سفید کننده، تری کلوزان و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌های قوی هستند اجتناب کنید زیرا می‌توانند ابَر میکروب یا سوپر باگ‌هایی مقاوم به دارو ایجاد کنند.

۲-هدر دادن آب

وقتی صحبت از صرفه جویی در مصرف آب می شود، تفاوتی بین شستن با دست و ماشین ظرفشویی وجود ندارد. یک ماشین ظرفشویی در هر بار شست وشو حداقل ۳ گالن آب مصرف می کند اما این در حالی است که معمولا در شست و شو با دست مصرف آب از ۲۷ گالن هم تجاوز می کند.برای کاهش مصرف آب هنگام شستن ظروف، شیر آب را ببندید و به جای آبکشی جداگانه، یک کاسه یا لگن کوچکی را برای شست و شو پر کنید.

۳-حوله‌های خشک کُن را نمی‌شویید

اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، احتمالا بعد از شستشو آنها را با حوله خشک می‌کنید. استفاده از حوله کار خوبی است، اما اگر حوله مرطوب باشد یا تمیز نباشد پس اشتباه بزرگی مرتکب خواهید شد.

شما نباید حوله‌ای را که برای خشک کردن دست‌ها یا کانتر آشپزخانه بکار می‌برید برای خشک کردن ظرف‌ها استفاده کنید. برای خشک کردن ظروف همیشه یک حوله‌ی تمیز و جدید بردارید و بعد از هر بار استفاده آن را در ماشین لباسشویی بیندازید. به جای حوله می‌توانید آبچکان استفاده کنید. آبچکان با نگه داشتن ظروف اجازه می‌دهد جریان هوا آنها را خشک کند.

۴-استفاده از اسفنج آلوده

استفاده از اسفنج آلوده هم اشتباه دیگری است که خیلی از ما هنگام شستشوی ظروف مرتکب می‌شویم.

اسفنجی که فکر می‌کنید تمیز و مناسب ظرف شستن است، منبع میکروب‌هاست که ظروف‌تان را نه تنها تمیز نمی‌کنند بلکه آلوده هم می‌کنند. وقتی بعد از اتمام کار شستشوی‌تان اسفنج خیس را همانطور رها می‌کنید، میکروب‌ها و باکتری‌ها در آن شروع به رشد کردن می‌کنند. بنابراین سعی کنید اسفنج ظرفشویی‌تان را تا جایی که امکان دارد تمیز نگه دارید. می‌توانید بعد از هر بار استفاده آن را با مایع آنتی باکتریال بشویید و آن را در آفتاب بگذارید تا خشک شود. همچنین می‌توانید اسفنج مرطوب را به مدت ۳۰ ثانیه در مایکرویو بگذارید. ضمنا توصیه می‌کنیم از اسفنج‌های پلاستیکی استفاده نکنید چون سخت‌تر تمیز می‌شوند. سعی کنید از اسفنجی استفاده کنید که با الیاف طبیعی درست شده باشد.

اشتباهات رایج ظرف شستن

۵-پیش از شستن ظرف‌ها آنها را آبکشی نمی‌کنید

خیلی معمول است که تکه‌های غذا در ظرف باقی بماند، اما قرار دادن ظرف‌ها با همین وضعیت در ماشین ظرفشویی اصلا کار درستی نیست.خیلی مهم است که حتما قبل از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی آنها را از خرده‌ غذای باقیمانده پاک کنید. این کار باعث می‌‌شود ماشین بهتر کار کند. ضمنا جلوی رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در داخل ماشین را می‌گیرد و به تمیز ماندن آن کمک می‌کند. حتی اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، ابتدا با آب آنها را آبکشی کنید تا کارتان هم کمتر شود و سینک‌تان هم کثیف نشود.

۶-شستن ظروف در سینک یا ماشین ظرفشویی کثیف

سینک آشپزخانه معمولاً ۱۰۰۰۰۰ برابر حمام یا توالت میکروب دارد. سینک ظرفشویی خود را روزانه با سرکه و جوش شیرین یا سرکه و نمک ضدعفونی کنید.ماشین ظرفشویی هم ممکن است خیلی تمیز نباشد زیرا گرما و رطوبت محیطی مناسب برای رشد کپک ها و باکتری ها ایجاد می کند. اگر ماشین ظرفشویی بوگیر دارد، دیگر نیاز به تمیز کردن ندارد. گاهی اوقات ماشین ظرفشویی خود را با یک فنجان سرکه و یک فنجان جوش شیرین تمیز کنید.

۷-ضدعفونی نکردن مناسب

نظافت مناسب آشپزخانه و نظافت ظروف برای جلوگیری از گسترش باکتری های مضر مهم است. برای شستن ظروف خود از آب داغ البته با دستکش استفاده کنید. برای جلوگیری از آلودگی هر چیزی را که آخرین بار با گوشت خام تماس داشته است بشویید.

۸-شستشوی نامناسب

برای شست و شوی ظروف چدنی از صابون استفاده نکنید و در عوض از یک برس اسکراب سفت با آب استفاده کنید.هرگز وسایل چوبی را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید؛ زیرا رطوبت و گرمای شدید داخل ماشین ظرفشویی می تواند باعث متورم شدن و ترک خوردن چوب شود؛ بهتر است آنها را با دست بشویید و از خیساندن آنها خودداری کنید.شستن چاقو ها با دست آنها را تیز نگه می دارد و از آسیب رساندن به دسته و درز آنها جلوگیری می کند.

نکاتی برای شستشوی درست ظرف‌ها

  • ظروف چوبی را هرگز داخل ماشین ظرفشویی نگذارید.
  • ظروف چوبی را مدت طولانی در آب نخیسانید، فورا آنها را بشویید تا ترک نخورند و باد نکنید
  • برای ماشین ظرفشویی از آب داغ استفاده کنید. حتی وقتی که ظروف را با دست می‌شویید آب را تا جایی که برای‌تان قابل تحمل است داغ کنید.
  • قاشق و کارد و چنگال‌هایی را که دسته‌های سفت و محکم ندارند در ماشین ظرفشویی نگذارید.
  • شستن کاردها با دست باعث می‌‌شود تیز بمانند و به دسته‌ها و حاشیه‌های‌شان آسیبی نرسد.
  • برای تمیز کردن تخته‌های چوبی از آبلیمو و نمک استفاده کنید.
مطالب مرتبط

نظرات