چاپ کد خبر: 142863
20 اردیبهشت 1403

۹ نشانه فوری بارداری در هفته اول

برخی از علائم بارداری در هفته اول، در میان اغلب خانم‌های باردار مشترک هستند. لازم به ذکر است که تجربه علائم اولیه بارداری برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و همه متوجه تمامی علائم نمی‌شوند. همچنین، علائم بارداری بعد از ۴۸ ساعت نزدیکی را نمی‌توان به طور قطعی مشخص کرد و اکثر علائم بارداری در هفته اول پس از لقاح نمایان می‌شوند. در ادامه به بررسی علائم فوری بارداری خواهیم پرداخت.

علائم بارداری

علائم بارداری در هفته های اول:

۱-تورم و درد در سینه ها

یکی از علامت شایع در بارداری، تورم یا حساسیت پستان‌ها است. ایجاد این تغییرات در پستان‌ها می‌تواند از ۱ تا ۲ هفته پس از بارداری شروع شود. همچنین ممکن است پستان‌ها بزرگتر به نظر برسند و از نظر ظاهری تغییر کنند.

۲- عقب افتادن قاعدگی

اگر سیکل ماهانه منظمی دارید، یکی از علایم صددرصدی بارداری، عقب افتادن قاعدگی است. در چند هفته اول بارداری ممکن است خونریزی مشابه یک دوره بسیار خفیف داشته باشید که با مقداری لکه بینی یا فقط ازدست‌دادن کمی خون نمود پیدا می‌کند. به این خونریزی لانه‌گزینی می‌گویند که از علائم بارداری در روزهای اول تشکیل نطفه است.

۳-تهوع صبحگاهی

یکی از علائم حاملگی در ماه اول، حالت تهوع است؛ در این شرایط شما ممکن است حتی احساس بیماری کنید. حالت تهوع روزهای ابتدایی بارداری معمولاً به‌عنوان تهوع صبحگاهی شناخته می‌شود، اما می‌تواند در هر زمانی از روز یا شب اتفاق افتد. علائم تهوع صبحگاهی در بارداری معمولاً از هفته ۴ تا ۶ شروع می‌شود که در مقاله‌ای مجزا به طور کامل آن را بررسی کرده‌ایم.

۴-خستگی و بی حالی در بارداری

آیا بی حالی نشانه بارداری است؟ از اوایل هفته‌ی اول بعد از بارداری، بسیاری از خانم‌ها خستگی یا بی‌حالی، حتی بعد از انجام کارهای کوچک روزانه، را نیز تجربه می‌کنند. این علائم به این دلیل ایجاد می‌شوند که سطح پروژسترون افزایش می‌یابد و بدن برای مقابله با تغییراتی که در بارداری رخ می‌دهد، آماده می‌شود.

بدن همچنین برای حمایت از جنین در حال رشد، خون بیشتری را تولید می‌کند که منجر به افزایش خستگی می‌شود. با یک رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها، آهن و مایعات فراوان است، می‌توان با این خستگی مقابله کرد.

معمولا خستگی و بی‌حالی، در ۳ ماهه‌ی دوم از بین می‌رود، اما ممکن است با نزدیک شدن به تاریخ زایمان دوباره تجربه شوند. تغییرات هورمونی همچنین ممکن است در چند هفته‌ی اول بارداری الگوی خواب را مختل کنند.

۵-یبوست

اگرچه یبوست یکی از مشکلات شایع است که حتی در دوران پریود نیز گریبان‌گیر شما می‌شود، اما در صورت وجود این مشکل همراه با سایر نشانه های حاملگی، احتمال باردار بودن شما افزایش پیدا می‌کند.

۶-نفخ

نفخ کردن به‌صورت مقطعی یکی دیگر از مشکلات شایع است که حتی در اثر مصرف مواد غذایی خاص ایجاد می‌شود، اما در صورت تداوم آن، می‌تواند از علائم بارداری در هفته اول محسوب شود.

۷-نوسانات خلقی 

برخی از مادران باردار دچار تغییرات خلقی می‌شوند که علت اصلی آن، تغییرات هورمونی است. این تغییرات هورمونی بر انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز تاثیر می‌گذارد. نوسانات خلقی به طرز مرموزی عمل می‌کنند و شما را نسبت به کوچکترین یا بی‌اهمیت‌ترین مسائل حساس کرده و حتی باعث می‌شوند گریه کنید.

بعضی از خانم‌ها ممکن است حالت‌های شادی، افسردگی یا اضطراب را تجربه کنند. تجربه‌ی نوسانات خلقی در بارداری کاملا طبیعی است. اما اگر با افسردگی طولانی مدت دست و پنجه نرم می‌کنید، توصیه می‌شود با یک متخصص روانپزشک صحبت کنید.

۸-افزایش ضربان قلب

یکی دیگر از علائم اولیه بارداری افزایش ضربان قلب است. ممکن است احساس کنید که قلب شما تندتر از همیشه می‌تپد و از این بابت احساس ناخوشایندی داشته باشید، اما تپش قلب و افزایش حدودی فشارخون از علائم حاملگی در ماه اول محسوب می‌شود و جای نگرانی ندارد.

۹-رفلاکس معده

عدم تعادل هورمون‌ها و تغییرات جسمی شما در اوایل بارداری ممکن است منجر به ایجاد شرایط ناخوشایندی در سیستم گوارش و مخصوصا معده شما شود. برخی خانم‌های باردار این حالت را با سوزش سر دل توصیف می‌کنند. این حالت عموما در اثر نشت اسید معده به مجرای مری ایجاد می‌شود.

علائم بارداری

علائم اولیه بارداری

علاوه بر نشانه های بارداری ذکر شده، در سه ماهه اول بارداری، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • طعم عجیبی در دهانتان حس کنید که برخی آن را فلزی توصیف می‌کنند.
  • شما هوس غذاهای جدید می‌کنید.
  • علاقه خود را به برخی غذاها یا نوشیدنی‌هایی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌بردید، مانند چای، قهوه یا غذاهای چرب از دست می‌دهید؛ حتی ممکن است هوس برخی مواد غذایی را کنید که قبلا چندان برایتان جالب‌توجه نبوده است.
  • علاقه خود را به سیگار از دست می‌دهید.
  • حس بویایی حساس‌تری نسبت به معمول دارید؛ حتی ممکن است بوهای عادی همچون بوی غذای در حال پخت، بوی تن افراد یا بوی خوشبوکننده‌ای که همیشه استفاده می‌کردید حال شما را بد کند.

اگر در مورد علائمی که دارید نگران هستید، با متخصص زنان یا مامای خود صحبت کنید. سایر علائم حاملگی در ماه اول عبارت‌اند از:

  • بدخلقی؛
  • ادرارکردن بیش از اندازه (تکرر ادرار)؛
  • اختلالات خواب؛
  • گرفتگی ماهیچه‌های پا؛
  • ترشح زیاد بزاق؛
  • کمردرد؛
  • واریس؛
  • تغییرات پوستی؛
  • ورم مچ پا؛
  • خارش پوست؛
  • افزایش ترشحات؛
  • احساس طعم‌ها، بوها و هوس‌های عجیب؛

علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر میشود؟

برخی از زنان ممکن است یک یا دو هفته پس از لقاح (حدود هفته سوم یا چهارم بارداری) متوجه علائم اولیه بارداری شوند، در حالی که برخی دیگر نزدیک به چهار یا پنج هفته پس از لقاح نشانه های بارداری را احساس می‌کنند.

لقاح تخمک و اسپرم در دوران تخمک گذاری انجام می‌شود که معمولا ۱۴ روز بعد از اولین روز پریود است. سپس، تخمک بارور شده به سمت رحم حرکت می‌کند و باگذشت ۶ تا ۷ روز پس از لقاح، به دیواره رحم می‌چسبد و لانه‌گزینی رخ می‌دهد. توجه داشته باشید که هفته بارداری از اولین روز آخرین پریودی محاسبه می‌شود.

طبق مطالعات انجام شده، بیشتر خانم‌ها، علائم اولیه بارداری را در هفته پنجم یا ششم حاملگی تجربه می‌کنند؛ در حالی که برخی دیگر در پایان هفته ششم و حتی هفته هشتم متوجه نشانه های بارداری می‌شوند. اگر هیچ یک از علائم بارداری را حس نمی‌کنید، نگران نشوید؛ برخی از خانم‌ها حتی ریزترین علائم بارداری را تجربه نمی‌کنند و درعین‌حال بارداری سالمی دارند.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار