قهوه لاته، لاته آرت Latte Art، لته، کافه لاته Cafe Latte نوشیدنیای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافه ها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای این تهیه این نوشیدنی برگزار می شود.
بنابراین می توان گفت که طرز تهیه کافه لاته نیازمند آشنایی با تکنیک هایی خاص است و اگر قصد یادگیری آن ها را دارید، مقاله مذکور را با دقت بخوانید چراکه در این مقاله بیشتر شما را با طرز تهیه لاته آرت یا کافه لاته آشنا می کنیم.
نگاهی کوتاه به تاریخچه لاته آرت:
اگر قصد یادگیری طرز تهیه لاته با دستگاه اسپرسوساز را دارید، ضرری ندارد اگر پیش از آن به تاریخچه لاته آرت نگاهی بیاندازید بعضی از منابع این گونه نقل کرده اند که این نوشیدنی برخاسته از کشور ایتالیاست اما نه به دست مردمان ایتالیا، بلکه توسط توریست های آمریکایی که کاپوچینو برای شان زیادی تلخ بود و با اضافه کردن شیر بیشتر به آن، طعم دلخواه خود را یافتند.
لاته آرت یا کافه لاته بیشتر در اروپا و آمریکا بسیار رایج است. البته در اسکاندیناوی و قسمت هایی از اروپا در کاسه سرو میشود که نامش کافه او لایت است. البته برخی این نوشیدنی را با وانیل، یخ، شکلات و کارامل ترکیب میکنند و نوشیدنی های دیگه ای تهیه میکنند. مثل آیس لاته، کارامل لاته و …
ترکیبات کافه لاته:
برای آموزش لاته آرت پیش از هر چیز باید بدانید که ترکیبات کافه لاته چیست؟ و یا به عبارتی دیگر از چه موادی تشکیل شده است. طرز تهیه لاته به این صورت است که باید یک سوم اسپرسو + دو سوم شیر بخار داده شده با یکدیگر ترکیب شوند.
کف روی شیر بخار داده شده، بسیار ناچیز است
البته ناگفته نماند که تهیه این نوشیدنی به تجربه و تمرین بسیاری نیازمند است. برای تهیه لاته آرت به دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات نیاز داریم. اگر از دستگاه اسپرسوساز استفاده می کنید کار برای تان کمی آسان تر و نوشیدنی نهایی کمی بیشتر شبیه لاته آرت خواهد شد.
۱- اسپرسو
ابتدا یک شات اسپرسو از دستگاه اسپرسو ساز یا موکاپات بگیرید( بستگی به این دارد که طرز تهیه لاته با موکاپات باشد یا با دستگاه اسپرسو ساز).
۲- تهیه فوم شیر
مرحله دوم طرز تهیه کافه لاته مربوط به تهیه فوم شیر می باشد. شیری که قرار است به اسپرسو اضافه شود باید، بخار داده شده و به حالت فوم باشد برای این کار، شیر سردتان را با نازل بخار دستگاه، بخار دهید. البته اگر دستگاه اسپرسوسازتان این قابلیت را ندارد یا دستگاه اسپرسو ساز ندارید با روش های دستی و مختلف دیگری در مطلب فوم شیر این کار را انجام دهید.
۳- طراحی لته آرت
شیر بخار داده شده را به اسپرسو اضافه کنید، این گونه که طرح های مد نطرتان، ایجاد شود. این بخش سخت ترین مرحله تهیه لاته آرت است. ویدیو تهیه لاته آرت در پایان متن را حتما مشاهده کنید.
درست کردید؟ تجربه هاتون را در بخش نظرات برای ما بنویسید!
درست است! حتما می گویید پس چرا نوشیدنی ما شبیه این عکس ها نیست؟!
پاسخ روشن است، این لاته ها توسط باریستاهای حرفه ای درست شده اند که مدت ها به تمرین مشغول بوده اند.
این نکته را متذکر شویم که نسبت درست شیر به قهوه دو به یک است و فوم نازکی هم روی آن قرار می گیرد اما در اضافه کردن شیر به قهوه کمی هم مختار هستیم به این معنی که می توانیم شیر را بیشتر یا کمتر از این نسبت ها به اسپرسو اضافه کنیم. نوشیدنی های متعددی از ترکیب اسپرسو و شیر می توانید تهیه کنید.
حتما مدل های متفاوتی از لاته آرت را دیده اید خیلی عجیب نیست!!!!
این اشکال را با استفاده از شابلون و ابزارهای مخصوص طراحی می کنند
اشکالی نداره اگه اونجوری که میخاستی نشد!!! همین که خودت تو منزل درست کردی لذت داره!!!
بفرمایید نوش جان کنید!
نکات تهیه کافه لاته:
برای تهیه لته بسیار خوشمزه بهتر است نکات زیر را رعایت کنید تا بتوانید نوشیدنی فوق العاده ای درست کنید.
وقتی شیر را اضافه می کنید ارتفاع ریختن شیر درون اسپرسو و این که با چه سرعتی این کار را انجام می دهید مهم است. سرعت ریختن شیر نباید خیلی زیاد و خیلی کم باشد.
اجازه ندهید بین زمان تهیه فوم شیر و اسپرسو تان فاصله زیادی باشد.
برای اضافه کردن شیر به اسپرسو ابتدا باید کمی از آن را روی اسپرسو بریزید تا سطح آن بالاتر بیاید. فراموش نکنید که شکل آرت را، روی اسپرسو نیاز داریم!
در نهایت دمای شیر برای افزودن به اسپرسو باید ۶۵ درجه باشد.
زاویه فنجان اسپرسویی که در دست دارید در حین ریختن شیر ۴۰ درجه باشد.
جمع بندی تهیه لاته آرت
طرز تهیه لاته آرت یا کافه لاته زیاد هم سخت نیست و فقط برای تهیه لاته آرت کافی است فوم شیر و اسپرسو در دسترس داشته باشید. بقیه مراحل و طرز تهیه لته را در مقاله توضیح داده ایم.
نظرات