چرا باید هر روز هندوانه بخورید؟ به این نوع هندوانه اصلا لب نزنید!

دانه‌های هندوانه که می‌توانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و هم چنین سرشار از منیزیم هستند عنصری که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد.  نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که افراد علاقمند به خوردن هندوانه تمایل بیشتری به […]

دانه‌های هندوانه که می‌توانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و هم چنین سرشار از منیزیم هستند عنصری که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد.

 نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که افراد علاقمند به خوردن هندوانه تمایل بیشتری به پیروی از رژیم غذایی با کیفیت بالاتری دارند که حاوی فیبر، منیزیم، پتاسیم و ویتامین آ و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد و چربی‌های کم‌تر اشباع شده و قند‌های افزوده شده کمتری را شامل می‌شود.

بنا بر اسنادی که وجود دارد، اهالی آفریقای جنوبی اولین بار شروع به کاشت و برداشت هندوانه کرده‌اند. کشور هند هم در قرن هفتم میلادی اقدام به کشت هندوانه کرد. اما در قرن دهم میلادی این میوه به چین رسیده است و حالا چین را به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده هندوانه می‌شناسند.

شاید جالب باشد بدانید که هندوانه یک میوه محبوب بین مصریان باستان هم بوده است. مصری‌ها این میوه را در مقبره پادشاهان خود قرار می‌داده اند تا در دنیای پس از مرگ، از آن استفاده کنند. مصری‌ها ۵ هزار سال پیش، برداشت هندوانه را انجام می‌داده‌اند.

البته پای این میوه در قرن ۱۳ میلادی به اروپا هم باز شد و بعد آمریکا از طریق برده‌های آفریقایی با آن آشنا شدند. گونه‌های رایج هندوانه که می‌توان آن‌ها را در ایران پیدا کرد شامل: هندوانه خانمی، قرق، شریف آباد، محبوبی و هندوانه پوست سفید همدانی هستند. هندوانه‌های ایرانی به کشورهای همسایه از جمله عراق، امارت، کویت، بحرین و ترکیه صادر می‌شوند.

به گزارش اول فارس ، هندوانه در تمام طول سال در دسترس است، اما در تابستان بیش از سایر مواقع سال است. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، ۱ فنجان هندوانه (۱۵۲ گرم) حاوی ۴۵.۶ کالری، ۰.۲ گرم چربی، ۰ میلی گرم کلسترول، ۱.۵۲ میلی گرم سدیم، ۱۱.۵ گرم کربوهیدرات، ۰.۶ گرم فیبر، ۱۲.۴ میلی گرم ویتامین ث، ۱۷۰ میلی گرم پتاسیم، ۱۰ میلی گرم کلسیم و ۶۸۹۰ میلی گرم لیکوپن است.

هندوانه

هندوانه چه خواصی برای سلامتی دارد؟

هندوانه دارای مواد مغذی آنتی اکسیدانی کلیدی است که از پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت کلی بدن حمایت می‌کند. مصرف هندوانه هم چنین راه خوبی برای کاهش مصرف آب است موضوعی که در روز‌های گرم تابستان اهمیت بیش تری پیدا می‌کند.

در ادامه به فواید دیگری از مصرف هندوانه اشاره می‌کنیم:

حاوی مواد مغذی ضروری

خوردن هندوانه حدود ۱۴ درصد از ویتامین ث روزانه مورد نیاز بدنتان همراه با مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری دیگر برای بدن از جمله پتاسیم، ویتامین‌های آ و ب ۶ را تامین می‌کند. ویتامین ث سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن تان کمک می‌کند.

ویتامین آ موجود در آن برای سلامت پوست و چشم مفید است و پتاسیم موجود در هندوانه فشار خون را کاهش داده و از عملکرد اعصاب حمایت می‌کند و ویتامین ب – ۶ موجود در آن به بدن کمک می‌کند تا پروتئین‌های مصرفی تجزیه شوند و سیستم ایمنی و عملکرد دستگاه عصبی را تقویت می‌کند.

قدرت مبارزه با بیماری را افزایش می‌دهد

لیکوپن ترکیبی طبیعی می‌باشد که در هندوانه یافت می‌شود و دارای خواص آنتی اکسیدانی است. رنگ قرمز هندوانه به دلیل وجود این ماده است. لیکوپن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی می‌شود. لیکوپن می‌تواند باعث کاهش التهاب شود.

این تاثیر مثبتی است، زیرا التهاب مزمن عامل شناخته شده افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌باشد. هم چنین، افزایش مصرف لیکوپن خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش و سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

کاهش ابتلا به بیماری های چشم

خاصیت آنتی‌اکسیدانی لیکوپن هندوانه، به سلامت چشم کمک می‌کند و به مبارزه با رادیکال‌های آزاد می‌پردازد. این رادیکال آزاد باعث بروز بیماری «ماکولای چشمی» می‌شوند. ماکولا یا «تباهی لکه زرد»، یک بیماری چشمی است که با افزایش سن، شدت بیشتری پیدا می‌کند. حتی این بیماری در نوع پیشرفته به نابینایی منجر خواهد شد.

 خواص و فواید هندوانه برای لاغری

هندوانه با میزان زیاد آبی که به بدن وارد می‌کند، میزان کالری را کاهش خواهد داد. این میوه همچنین از تجمع چربی و انباشته شدن سموم جلوگیری می‌کند. از طرفی سرعت متابولیسم با خوردن هندوانه افرایش پیدا خواهد کرد. همه این موارد دست به دست هم می‌دهند تا هندوانه به عنوان یک میوه عالی برای کاهش وزن عمل کند.

خواص و فواید هندوانه در پاکسازی ریه

برای داشتن یک ریه سالم، باید یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید. استفاده از مواد غذایی و معدنی مفید هم به این روند کمک می‌کند. هندوانه به خاطر وجود ویتامین A و C در درمان بیماری‌های ریوی موثر است. خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز به دفع سموم بدن کمک می‌کند.

هندوانه به هیدراته ماندن بدن تان کمک می‌کند

بیش از ۹۰ درصد هندوانه از آب تشکیل شده در نتیجه می‌تواند بدتان را هیدراته نگه دارد. اکثر بزرگسالان به میزان کافی آب نمی‌نوشند و هیدراتاسیون به طور خاص در تابستان زمانی که دما افزایش می‌یابد به دلیل تعریق مایعات از بدن افراد بسیار مهم است. پس از تمرین ورزشی یا پس از مدت زمان طولانی عرق کردن خوب است که هندوانه را با با کمی پاشیدن نمک بر روی آن بخورید. ترکیب کربوهیدرات‌ها و نمک به منظور جبران الکترولیت‌های از دست رفته و ذخایر کربوهیدرات ایده آل است.

 خواص و فواید هندوانه بر سلامت لثه

هندوانه به خاطر داشتن مقادیر بالای ویتامین ث، از ایجاد خونریزی و التهاب لثه جلوگیری می‌کند. این میوه باکتری‌های مضر در دهان را از بین می‌برد و از ایجاد عفونت‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد.

خواص و فواید هندوانه برای مو

«آرژنین» از اسیدهای آمینه ضروری بدن است که به گردش خون در پوست سر کمک می‌کند. همچنین باعث رشد مو می شود. «سیترولین» موجود در هندوانه سطح آرژنین را نیز بالا می‌برد و در نتیجه با خوردن هندوانه موهای زیبایی خواهید داشت.

به هضم سالم کمک می‌کند

هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است؛ که هر دو عناصر کلیدی برای حفظ هضم غذا هستند. فیبر باعث حجیم کردن مدفوع شده و آب به حرکت مواد زائد در سیستم گوارش برای هدایت به سوی خارج شدن آن کمک می‌کند.

برای چشمان تان مفید است

هندوانه هم چنین سرشار از مواد مغذی است که از سلامت کلی چشمان مان حمایت می‌کند و ممکن است به جلوگیری از اختلالات بینایی مرتبط با افزایش سن کمک کند. هندوانه منبع خوبی از ویتامین آ، ث و هم چنین لوتئین، لیکوپن و زاگزانتین است که همگی در بهبود عملکرد چشم نقش دارند.

می‌تواند باعث بهبود سلامت قلب شود

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش دهد. نتیجه مطالعه‌ای انجام شده در سال ۲۰۱۲ میلادی که در نشریه امریکایی فشار خون منتشر شد ارتباط میان آن میوه و بیماری قلبی را نشان داد چرا که طبق تحقیقات عصاره هندوانه می‌تواند باعث کاهش فشار خون در بلند مدت شود. نویسندگان آن مقاله اشاره کردند که ال سیترولین و ال-آرژنین دو آنتی اکسیدان موجود در هندوانه احتمالا عملکرد رگ‌ها را بهبود می‌بخشند.

به ایمنی بدن کمک می‌کند

دریافت انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری یکی از عوامل کلیدی یک سیستم ایمنی قوی می‌باشد و هندوانه برای این منظور مناسب است. هندوانه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی است که به طور خاص برای این ماموریت حیاتی هستند از جمله ویتامین‌های آ، ث و اسید آمینه ال سیترولین.

هندوانه ممکن است به کاهش التهاب کمک کند

ترکیب خاصی از آنتی اکسیدان‌ها از جمله لیکوپن و ویتامین ث موجود در هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو در طول زمان کمک کند. التهاب می‌تواند باعث تورم، درد یا برافروختگی پوست برای کسانی شود که آن را تجربه می‌کنند. التهاب مزمن می‌تواند منجر به شرایط جدی از جمله سرطان، آسم، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ شود.

برای پوست مفید است

آب و ویتامین‌های ب ۶، آ و ث موجود در هندوانه به پوست شما کمک می‌کنند تا نرم، صاف و لطیف باقی بماند. ویتامین ث باعث افزایش کلاژن می‌شود که خاصیت ارتجاعی پوست و جریان خون به پوست را بهبود می‌بخشد. ویتامین آ موجود در آن به ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می‌نماید درحالی که ویتامین ب ۶ به رفع ترک‌های پوستی کمک می‌کند.

ممکن است درد عضلات را تسکین دهد

نتیجه مطالعه‌ای نشان داد ورزشکارانی که آب هندوانه می‌نوشیدند تا ۲۴ ساعت کاهش درد عضلانی را تجربه کردند. آب هندوانه هم چنین به کاهش ضربان قلب مصرف کنندگان کمک کرده است. محققان توانایی آب هندوانه در تسکین درد عضلات را با محتوای ال سیترولین آن مرتبط دانسته اند که اسید آمینه‌ای است که به کاهش آسیب عضلانی کمک می‌کند.

قادر است جلسات بدنسازی شما را بهبود بخشد

ال سیترولین موجود در هندوانه نه تنها دارای ظرفیت بالقوه کمک به کاهش درد عضلات است بلکه نتایج مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است با افزایش جریان خون و اکسیژن به ماهیچه‌هایی که با آن تمرین می‌کنید نیز کمک کرده و عملکرد ورزشی تان را بهبود بخشد و باعث شود حین و پس از ورزش کم‌تر احساس فشار داشته باشید.

قادر است به مدیریت وزن کمک کند

انتخاب هندوانه به جای یک میان وعده شیرین دیگر می‌تواند به شما کمک کند مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. نتیجه تحقیق محدودی که در نشریه Nutrients در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نشان داد افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا از نظر بالینی چاق در نظر گرفته می‌شوند و به جای شیرینی هندوانه می‌خورند سیری بیشتری را تجربه می‌کنند.

 خاصیت ضد پیری هندوانه

هندوانه با آبرسانی قوی یک خوراکی بسیار مفید برای از بین بردن چروک‌های ریز و درشت صورت است. همچنین ویتامین‌های موجود در آن لکه‌ها و جای جوش را از بین برده و باعث درخشندگی و طراوت بیشتر پوست می‌شود.

خواص و فواید هندوانه برای زنان باردار

زنان باردار معمولا در ماه‌های ابتدایی بارداری، با مشکلاتی مثل درد و گرفتگی‌های عضلانی مواجه می‌شوند. از آن جایی که هندوانه سرشار از مواد معدنی مفید است، می‌تواند به کاهش این دردها بسیار کمک کند. هندوانه به رفع سوزش معده، کاهش تورم دست و پا و درمان حالت تهوع در زنان باردار کمک می‌کند.

درمان پروستات با هندوانه

احتمالا شما هم شنیده‌اید که گوجه فرنگی یک میوه موثر در جلوگیری و درمان بیماری پروستات است. بد نیست بدانید که این وظیفه را لیکوپن موجود در هندوانه بر عهده دارد. هندوانه نیز مانند گوجه فرنگی منبع بسیار غنی از لیکوپن است و آسیب به بافت پروستات را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بر اساس نتایج آزمایش‌های محققان تغذیه، هندوانه بیشترین میزان لیکوپن را در بین میوه‌ها و سبزیجات تازه دارد. تا پیش از این، گوجه فرنگی را جزو سبزیجاتی می‌دانستند که بالاترین لیکوپن را دارد.

این ماده مغذی حاوی ویژگی‌های آنتی اکسیدانی است که پوست، قلب و پروستات را سالم نگه می‌دارد. طبق تحقیقاتی انجام شده که با مصرف هندوانه آسیب به بافت پروستات به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

خواص و فواید هندوانه برای مردان و افزایش اسپرم

هندوانه در مردان باعث افزایش میل جنسی و اسپرم می‌شود. «سیترولین» موجود در هندوانه برای مردان مانند یک ویاگرا عمل می‌کند. این میوه در سلامت جنسی مردان بسیار موثر است. آقایان با مصرف هندوانه می‌توانند رابطه جنسی بیشتر و نعوظ بهتری را تجربه کنند.

خواص هندوانه برای نعوظ در مردان

«سیترولین» موجود در هندوانه به نعوظ بهتر در مردان کمک می‌کند. این میوه را می‌توان به عنوان یک درمان برای اختلال نعوذ مصرف کرد بدون این که عوارضی متوجه مصرف کننده باشد.

هم برای سیاره زمین و هم برای ما انسان‌ها خوب است

هندوانه یک ماده غذایی بدون ضایعات است، زیرا حتی می‌توانید علاوه بر گوشت، پوست و دانه‌های آن را نیز بخورید. اکثر افراد به اصطلاحا گوشت شیرین و آبدار قرمز درون آن تکیه می‌کنند با این وجود، پوست و دانه‌های هندوانه نیز خوراکی هستند و فواید سلامتی خود را دارند.

پوست هندوانه حاوی قند کم‌تر و فیبر بیش تری در مقاسه با گوشت آن است. از آنجایی که پوست هندوانه سفت است می‌توان آن را به صورت سرخ کرده یا ترشی و حتی آبمیوه درآورد.

دانه‌های هندوانه که می‌توانند به‌صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و هم چنین سرشار از عنصر منیزیم می‌باشند که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد. هم چنین، دانه‌ها منبع خوبی از اسید‌های چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که از حمله قلبی و سکته مغزی محافظت می‌کنند و سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند.

هندوانه

آیا خوردن هر روز هندوانه بدون اشکال است؟

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تنها حدود ۱۰ درصد از امریکایی‌ها روزانه دو فنجان میوه توصیه شده را می‌خورند. بنابراین، اگر هندوانه مربای شماست به این روند ادامه دهید و هر روز چندین وعده هندوانه بخورید.

هندوانه یک میوه با FODMAP بالا (الیگوساکارید‌های قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکارید‌ها و پلی ال ها) در نظر گرفته می‌شود به این معنی که حاوی قند‌های با زنجیره کوتاه است که برخی افراد در هضم آن مشکل دارند.

بنابراین، ممکن است هندوانه در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد نفخ یا ناراحتی شود. افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که ممکن است نیاز به ارزیابی دائمی وعده‌های کربوهیدرات خود داشته باشند نیز باید در مصرف هندوانه دقت نظر بیش تری داشته باشند. خوردن بیش از حد میوه می‌تواند قند زیادی را به رژیم غذایی شما وارد کند و منجر به نوسانات قند خون شود که می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.

قسمت سفید هندوانه چه خواصی دارد؟

پوست هندوانه نسبت به بخش گوشتی آن، حاوی آب و شکر کمتر و فیبر بیشتری است. علاوه بر خواص بخش گوشتی هندوانه، تحقیقات نشان داده است قسمت سفید پوست این میوه حاوی مقدار زیادی اسیدآمینه «سیترولین» است. این اسیدآمینه با مکانیسم اتساع سرخرگ ها، می تواند سبب بهبود گردش خون شود.

نتایج مطالعات نشان دهنده نقش مهم سیترولین در سیکل اوره بدن است. سیترولین قادر است نیتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبدیل کند. این آمینو اسید همچنین قادر است اسیدآمینه آرژینین تولید کند که در افراد دچار کمبود این اسیدآمینه مفید می باشد. آرژینین رشد ماهیچه ها را بهبود می دهد، سیستم ایمنی را تحریک و با خستگی مبارزه می کند.

بهترین زمان خوردن هندوانه

بهترین زمان مصرف هندوانه، بین دو وعده غذا، یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک ساعت قبل از غذا است.
مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم می شود. هندوانه خوردن در حالت ناشتا مخصوصاً در هوای گرم یا در هنگام تشنگی، مضر است.
همچنین بلافاصله بعد از ورزش خوردن هندوانه مضر است. بر اساس قانون طب سنتی ورود نوشیدنی های خنک به معده خالی ممنوع است. زیرا شکم خالی و معده گرم است. باید صبر نمود تا حرارت معده قدری کاهش یابد.
ناشتا مصرف کردن چیزهای خیلی خنک مانند هندوانه باعث سرد، ضعیف شدن و شلی عضلات معده می شود. همچنین باعث آسیب به کبد و طحال می گردد.

قانون کلی برای زمان مصرف میوه ها

به یاد داشته باشید که میوه ها را بعد از خوردن غذا میل نکنید. کارشناسان تغذیه بر این باورند که میوه ها باید زمانی خورده شوند که معده خالی است.
اگر میوه ها را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنتان خواهند داشت. در این حالت بدنتان با مقدار زیادی انرژی روبرو می شود. این انرژی به جای مفید بودن باعث از دست دادن وزن و کاهش قدرت برای انجام دیگر فعالیت های زندگی می شود.

برای مثال درنظر بگیرید که دو تکه نان و یک تکه میوه خورده اید. تکه میوه آماده است که مستقیما وارد معده تان و سپس روده تان شود. اما به دلیل آن دو تکه نان، از ورود سریع آن به معده جلوگیری می شود.

مضرات و عوارض هندوانه

  • برخی افراد با خوردن هندوانه دچار حساسیت می‌شوند که خوردن این میوه را برای آن‌ها قدغن می‌کند.
  • مصرف بیش از اندازه هندوانه همچنین در برخی افراد باعث نامنظم شدن ضربان قلب می‌شود. در نتیجه مصرف هندوانه در این افراد باعث ایجاد اختلالات قلبی و عروقی خواهد شد.
  • زیاده‌روی در خوردن هندوانه همچنین به اسهال، سوء هاضمه، تهوع و اختلالات روده‌ای منجر می‌شود.

چه کسانی هندوانه مصرف نکنند

هندوانه یکی از میوه های شیرین و آبدار است. خوردن آن در فصل گرم سال بسیار لذت بخش است. این میوه تابستانی دارای ویتامین های فراوان است. از بدن در برابر برخی از بیماری ها محافظت می کند.
طبع هندوانه سرد و تر است. برای افرادی با مزاج گرم و خشک مناسب است. بعضی افراد به این میوه حساسیت دارند. خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع است.
ممکن است بعد از خوردن هندوانه دچار مشکلاتی در طحال شوید. علائم آن احساس درد یا نفخ در محل چپ شکم، ایجاد تیرگی در رنگ بدن، سفیدی چشمان است.

افراد سرد مزاج یا کسانی که معده سرد دارند بهتر است هندوانه مصرف نکنند. زیرا مصرف این میوه به مدت طولانی سبب عملکرد ضعیف دستگاه گوارش، هضم و درد مفاصل می شود. افراد سرد مزاج بهتر است همراه هندوانه عسل و قند بخورند.
افرادی که خون غلیظ دارند برای رقیق شدن خونشان باید بیشتر هندوانه مصرف کنند.

watermelon


به این نوع هندوانه اصلا لب نزنید!

کشاورزان با افزودن کود‌های نیتروژن دار، ظرف تنها ۳ هفته می‌توانند وزن یک هندوانه را به ۱۲ کیلوگرم برسانند. با این حال، نیترات بالا موجود در هندوانه می‌تواند باعث مسمومیت مصرف کنندگان آن شود. به همین دلیل توجه به هندوانه در زمان مصرف بسیار مهم است.

تابستان فصل هندوانه است. نیتروژن یکی از عناصر مهم در رشد و تکامل میوه هاست. با این حال، زیاده روی در دادن کود‌های شیمیایی به محصولات کشاورزی عوارض جدی به دنبال دارد.

کشاورزان با افزودن کود‌های نیتروژن دار، ظرف تنها ۳ هفته می‌توانند وزن یک هندوانه را به ۱۲ کیلوگرم برسانند. با این حال، نیترات بالا موجود در هندوانه می‌تواند باعث مسمومیت مصرف کنندگان آن شود. به همین دلیل توجه به هندوانه در زمان مصرف بسیار مهم است.

یکی از راه‌های تشخیص سطح بالای نیترات موجود در هندوانه، توجه به محل تلاقی گوشت قرمز هندوانه و بخش سفید پوست داخلی است. اگر این بخش زرد رنگ باشد، نشان دهنده میزان بالای نیترات در هندوانه است و برای جلوگیری از مسمومیت باید از مصرف آن اجتناب کنید.

از دیگر روش‌های تشخیص میزان بالای نیترات، توجه به حفره‌های موجود در هندوانه است. گرچه برخی تصور می‌کنند این حفره‌ها ناشی از فعالیت حشرات است، اما در حقیقت این موضوع نشان دهنده سطح بالای نیترات است و باید از مصرف آن خودداری کنید.

همچنین وجود فضای خالی بزرگ در وسط هندوانه از دیگر نشانه‌های استفاده بیش از حد از کود‌های شیمیایی است. طعم و مزه این نوع هندوانه کمی تلخ است.

در صورتی که در این موضوع تردید دارید، می‌توانید یک تکه از هندوانه را در دمای اتاق در آب قرار دهید. اگر رنگ آب به صورتی روشن تغییر کرد، نشان دهنده خطرناک بودن آن است و بهتر است آن را دور بریزید.

هندوانه‌ای با ترکیب زیاد نیترات برای سلامتی بدن مضر است. از این رو، توصیه می‌شود در صورت مشاهده هر گونه از علائمی که پیشتر ذکر شد، از مصرف آن خودداری کرده و آن را دور بریزید.

مسمومیت با نیترات غالباً با تکرر ادرار، اسهال و دل درد بروز می‌کند. این موضوع در شرایط حاد برای مثال مسمومیت با آب آلوده با نیترات می‌تواند فرد را به کام مرگ بکشاند.منبع: برنا

مطالب مرتبط

۷ روش تشخیص هندوانه خراب شده

تولید این محصول سالانه ۴۰۶ «هزار میلیارد تومان» به اقتصاد ایران ضرر می زند

اهدای یک کامیون هندوانه پر از شیشه به زندانیان در اصفهان

نظرات